Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/444 anonim ***** válasza:
14%

Offolnak, meg meg akarják mutatni, hogy mennyire okosak, aztán csodálkoznak ha utána nekik szólogatnak be.

Nem tudom miért nem képesek az ilyenek megérteni a különbséget a nyelvtanóra és egy netes oldal között, teljesen más közeg, más fontossági sorrenddel.

Neten ahol sokszor rövidítünk stb, próbálunk gyorsan írni megesik, hogy nem nyelvtandolgozat lesz, és ezzel nincs is semmi gond.

Amíg egyértelműen kiderül mit szeretne valaki addig a belekötésnek így szerintem nincs helye.

2023. jan. 2. 22:19
 12/444 anonim ***** válasza:
78%
Ez kábé olyan mint amikor valakit megkérek hogy használja az indexet, mert különben balesetet fog okozni. Az illető meg kiakad hogy én milyen felsőbbrendű vagyok.
2023. jan. 2. 22:21
 13/444 anonim ***** válasza:
15%

Azért icipicit más helyzet az indexhasználat meg ez, de majd térjünk vissza rá, ha egy itteni helyesírási hiba balesetet okoz....

Bár ha valaki megkérdi majd, hogy melyik lámpa alatt mehet át és elírom piöld-re és átmegy a piroson, akkor megeshet, addig nem sok esélye van. :D

2023. jan. 2. 22:24
 14/444 anonim ***** válasza:
86%
Mindkét oldalon van igazság. Az interneten bevett szokás a rövidítés és nem katasztrófa, ha valami elgépelés csúszik be. Az viszont egy másik kategória, amikor valakinek annyira botrányos a helyesírása, hogy az már az olvashatatlanság határát súrolja. Az ilyet jobb figyelmeztetni, mint a végtelenségig toleránsnak lenni.
2023. jan. 2. 22:28
 15/444 anonim ***** válasza:
83%
Ez meg inkább a jó ízlésről szól. Csinálhatok egy kávét tripla annyi vízzel (mosogatólé) vagy minőségi módon, az arányok figyelembevételével. Ez is ilyen.
2023. jan. 2. 22:28
 16/444 anonim ***** válasza:
82%
Van egy mondás, ha figyelmeztetnek a hibáidra nem haragudni kell, hanem hálásnak lenni, mert az az ember tanítód.
2023. jan. 2. 22:30
 17/444 anonim ***** válasza:
20%
#16 nem. ez olyan, mint ha minden kávénál neki állnál okoskodni és prédikálni, hogy hogy lenne az jó. Ki a fenét érdekel, ha nem tetszik a kávé el lehet húzni.
2023. jan. 2. 22:32
 18/444 anonim ***** válasza:
31%

Mindig azt szoktam mondani, hogy a kéretlen kioktatás olyan, mint a libikóka. Ha téged lenyom, akkor ő fenn van. Ez a felsőbbrendűségi érzés kell az ő silány önbizalmához.

(Egyébként venni a "fáradságot", nem a fáradtságot :D)

2023. jan. 2. 22:32
 19/444 anonim ***** válasza:
24%

Csak mikor egy kérdés alatt pl 10 ember válaszol a kérdésre a 11-ik meg bejön egy nyelvtannácizással, akkor ugye érdekes, hogy az előtte levő tíz képes volt elolvasni meg is értette és késztetést sem érzett rá, hogy megmutassa, hogy ő bizony annyira jó nyelvtanból, hogy ki tudja javítani.

Van amúgy jelentési lehetőség is arra ha olvashatatlan a kérdés, akkor vagy a moderáció kijavítja vagy törlik és jelzik a kérdezőnek, hogy írja ki újra, mert nem volt olvasható.

2023. jan. 2. 22:33
 20/444 anonim ***** válasza:
32%

#2 azért túlozni sem kell..

Volt hogy feltettem egy pár mondatos kérdést, és 1 darab betűt elgépeltem. Erre (még ha egy, az elmenne) vagy 5-6-an leálltak azzal szívózni, hogy "válaszolnék ha érteném az xy szót" és hasonlók -_-

Szerintem ez egyáltalán nem egy becsülendő dolog, sőt.

Szerintem csak unatkoznak, és ezzel generálnak konfliktust, amivel elterelhetik a figyelmüket pár percre

2023. jan. 2. 22:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!