Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/444 BringaManó ***** válasza:
14%

#91: "Ha többen is megjegyzést tesznek valakinek a helyesírására, akkor az zavarja az embereket. Tehát a többség érdeke az, hogy ki legyen javítva."

Gratula, ezt jól kimatekoztad, szakadok... XDD

Ilyen bakugrásokkal már politikusnak is mehetnél, hajrá, ott többet fizetnének érte.

javítanám:

"Ha többen is megjegyzést tesznek valakinek a helyesírására, akkor az zavarja az embereket. Tehát a többség érdeke az, hogy – többé ne tegyenek megjegyzést senkinek a helyesírására."

2023. jan. 10. 20:11
 132/444 anonim ***** válasza:
83%

"a többség érdeke az, hogy – többé ne tegyenek megjegyzést senkinek a helyesírására."

Ezt levezethetnéd, miért.

Figyelembe véve azt is, hogy ez valóban egyenesen vezet a Hülyék Paradicsomába.

Az meg kinek az érdeke? Még a hülyéknek SEM.

2023. jan. 10. 20:35
 133/444 anonim ***** válasza:
81%

#131.

Úgy látom, hogy neked nem csak a helyesírás nem megy, hanem még a szövegértés sem tartozik az erősségeid közé.

Szerintem elég egyértelmű volt, hogy azt írtam, hogy ha többen is megjegyzést tesznek valakinek a helyesírására, akkor az annak a jele, hogy a rossz helyesírás zavarja az embereket. Éppen ezért a többség érdeke, hogy ki legyen javítva az olvashatatlan szöveg.

Akik meg az itteni pontozáson háborognak, azokat csak sajnálni tudom.

2023. jan. 10. 22:21
 134/444 anonim ***** válasza:
10%
Többen de arányaiban többen vannak akiket nem, és általában úgy szokás hogy a többség dönt....
2023. jan. 10. 22:25
 135/444 anonim ***** válasza:
75%
A többséget zavarja a rossz helyesírás. Pont ezért szoktak beszólogatni azoknak, akik nem hajlandóak még néhány ilyen egyszerű szabályt sem betartani.
2023. jan. 10. 22:27
 136/444 anonim ***** válasza:
13%
Nor mikor egy kérdésre emgy 10 válasz abból egy kukacoskodika helyesíráson akkor az egy az többség a 9-el szemben pl?
2023. jan. 10. 22:51
 137/444 anonim ***** válasza:
83%

Gyakran nem csak egy személy reagál az olvashatatlan szövegre, hanem akár három-négy is. És jogosan is teszik ezt.

Ha meg olyan nagyon zavarná a többséget a hibák kijavítása, akkor jelenthetnék is ezeket a válaszokat, csakhogy általában nem tesz így senki.

2023. jan. 10. 22:57
 138/444 anonim ***** válasza:
15%
Nézzük csak az itt már többször linkelt példánál is egyetlen ember volt aki belekötött a többi meg válaszolt a kérdésre normálisan. De msot nem fogok emiatt itt a kedvedért kérdéseket keresgetni, de eddig ahányszor iylesmit láttam mindig egy-egy ember tűnt fel a sok normális válasz között.
2023. jan. 10. 23:00
 139/444 anonim ***** válasza:
75%

Szerencsére elég gyakran szoktam egy kérdés alatt több helyesírást javító választ is találni.

Az pedig, hogy egy kérdést belinkeltél, nem bizonyít semmit. A te kedvedért meg én sem fogok keresgélni.

2023. jan. 10. 23:06
 140/444 anonim ***** válasza:
0%
Nem én linkeltem azt alapból amúgy valaki más. Szerencsére elég gyakran offolnak be az emberek, ez tényleg szerencse....
2023. jan. 10. 23:22
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!