Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/444 anonim ***** válasza:
75%

Attól még, hogy nem a helyesírás a Facebook fő témaja, ott is van szerepe ennek a dolognak, még akkor is, ha egyes analfabétáknak ez nem megy.

A legtöbb helyen pedig lehet jelenteni a rossz helyesírást. Nem véletlenül.

2023. jan. 9. 19:17
 122/444 anonim ***** válasza:
5%
Ahol jelenteni ott meg a moderátorok dolga, hogy intézkedjenek, nem pedig a tagoké.... Ahogy pl itt is.
2023. jan. 9. 19:19
 123/444 anonim ***** válasza:
83%

A legtöbb helyen nem ez a moderátorok elsődleges feladata.

A tagoknak pedig nincs megtiltva, hogy a kérdéshez kapcsolódó hibákat kijavítsák.

2023. jan. 9. 19:21
 124/444 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem azt kellene megnézni, hogy melyik eset hasznosabb: ha javítják a hibákat, vagy ha nem?

Ha nem, az lesz a Hülyék Paradicsoma.

Ha igen, akkor pedig tényleg úgy kéne, hogy minél kevesebb sértés legyen benne. Akkor egyértelműen hasznos.

2023. jan. 9. 19:34
 125/444 anonim ***** válasza:
4%
Ha az OFF-olás tilos akkor mi nincs tiltva? Nem minösül a kérdésre válasznak, tehát OFf kategóriába esik.
2023. jan. 9. 20:55
 126/444 BringaManó ***** válasza:
0%

"lepontozásról: én már nem egyszer láttam olyat, hogy két ugyanolyan válaszból az egyik 100%-os volt, a másik alig 40%, szinte ugyanazt írták, és egymás alatt"

Ez természetes: ez első nyilván hasznos volt, az ismétlés aligha.

2023. jan. 10. 12:23
 127/444 anonim ***** válasza:
0%
BringaManó: Privi kérdésedre, nem hiszem hogy rám gondolsz, mert nekem sosem volt kinn a nevem.
2023. jan. 10. 15:12
 128/444 anonim ***** válasza:
0%

"Ez természetes: ez első nyilván hasznos volt, az ismétlés aligha."

Elméletben jól hangzik, de nem ez történik ilyenkor, hanem a másodikat másképp értelmezik, mint az elsőt.

2023. jan. 10. 17:24
 129/444 BringaManó ***** válasza:
23%

#127: Köszi! Nem egy konkrét személyre gondolok, több mindenkire, de akkor ezek szerint egyik se. :-)

#128: "nem ez történik ilyenkor":

Honnan tudod? Amikor én pontozok, akkor például rendszeresen szokott ilyen történni. :-P

"a másodikat másképp értelmezik, mint az elsőt":

"két ugyanolyan válasz" esetén ezen kicsit csodálkoznék, de persze minden megtörténhet, egyszer-egyszer, véletlenül...

2023. jan. 10. 20:02
 130/444 BringaManó ***** válasza:
28%
(ez az itteni ész-nélküli-lapontozás-cunami igen érdekes, nem tudom, mi az értelme, de ha őket szórakoztatja, akkor én nem bánom, hidegen hagy. :-) csak azokat az áldozatokat sajnálom, akiknek ez számít bármit is.... :-/ )
2023. jan. 10. 20:05
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!