Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?
Attól még, hogy nem a helyesírás a Facebook fő témaja, ott is van szerepe ennek a dolognak, még akkor is, ha egyes analfabétáknak ez nem megy.
A legtöbb helyen pedig lehet jelenteni a rossz helyesírást. Nem véletlenül.
A legtöbb helyen nem ez a moderátorok elsődleges feladata.
A tagoknak pedig nincs megtiltva, hogy a kérdéshez kapcsolódó hibákat kijavítsák.
Szerintem azt kellene megnézni, hogy melyik eset hasznosabb: ha javítják a hibákat, vagy ha nem?
Ha nem, az lesz a Hülyék Paradicsoma.
Ha igen, akkor pedig tényleg úgy kéne, hogy minél kevesebb sértés legyen benne. Akkor egyértelműen hasznos.
"lepontozásról: én már nem egyszer láttam olyat, hogy két ugyanolyan válaszból az egyik 100%-os volt, a másik alig 40%, szinte ugyanazt írták, és egymás alatt"
Ez természetes: ez első nyilván hasznos volt, az ismétlés aligha.
"Ez természetes: ez első nyilván hasznos volt, az ismétlés aligha."
Elméletben jól hangzik, de nem ez történik ilyenkor, hanem a másodikat másképp értelmezik, mint az elsőt.
#127: Köszi! Nem egy konkrét személyre gondolok, több mindenkire, de akkor ezek szerint egyik se. :-)
#128: "nem ez történik ilyenkor":
Honnan tudod? Amikor én pontozok, akkor például rendszeresen szokott ilyen történni. :-P
"a másodikat másképp értelmezik, mint az elsőt":
"két ugyanolyan válasz" esetén ezen kicsit csodálkoznék, de persze minden megtörténhet, egyszer-egyszer, véletlenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!