Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az,hogy sok idős...

Miért van az,hogy sok idős ember ragaszkodik a fenntarthatatlan,hatalmas családi házához,és elvárják,hogy ehhez a mások is asszisztáljanak?

Figyelt kérdés

Legalábbis arra felé amerre mi lakunk. Se ereje, és/vagy se anyagi lehetősége mar fenntartani a hazat. Mást se látok,mint két szintes,legalább 40-50 éve épült házakban idős embereket,akik folyton panaszkodnak,hogy nem bírják anyagilag,meg elköltözött a gyereke,és már nem segít nekik ( a gyerek,aki lassan 30 éves,és egy albérletben vergődik,ha szerencsésebb,a parjaval,ha nem,akkor ennyi idősen is egyetemista szinten egy szobát bérelve. Miközben ha eladnák a hodályt, ők is jól jarnának,és egy kicsit a gyereknek is tudnának segíteni). Legutóbb akkor húztam fel a szemoldokom,mikor egy ismerősöm mondta,hogy az nagymamája meghalt ( az apja anyja) és az apja,ahelyett,hogy eladná a házat, ami ugyanúgy egy szoci két szintes,mint amibe az apja is lakik,pár utcával arrébb, elkezdi majd lassan felujitani,hogy idős korában atkoltozzon majd oda,mert az jobb helyen van.(5 perc távolságra van kb a kettő egymástól.) Az "idős korában"-rol pedig annyit,hogy 63! éves az apja.Most ismerősömtől varná,hogy majd segít neki, ismerősömtől,aki albérletben él,kisgyereke is van,és sokakhoz hasonlóan szülői segítség nélkül (márpedig az úgy néz ki nem lesz) eselytelen a saját lakáshoz jutása.

Még mielott valaki írja,engem nem érint a dolog. És azt is tudom,sok idősnek ez az úgymond élete munkája,a ház (bár nem mindenkinek,az említett ismerősöm apjának pl anno az apja építtette úgy 20 éves korában.) Engem az lep meg,hogy mennyi ilyen idős ember van. Mintha nem múlna felettük is az idő,mintha a gyerekeik nem lennének rászorulva némi segítségre. De még ha nem is akar segíteni a gyerkének,akkor is. Pár éve azon fogtam a fejem,hogy egy 70 éves néni elesett és eltörte a csípőjét hólapatolas közben,szintén ilyen hodaly előtt. Mindenki kivolt,hát ezt miért a néninek kell csinalni,nincsenek gyerekei? De vannak, saját élettel,nem közvetlen a szomszédban,és egy jó ideje kérik a nénit,költözzön olyan lakásba,amit el is tud látni ennyi idősen.

Nem lenne nekik is jobb,ha normálisan élnének öreg korukban,nem egy gazdasági csőd hodalyban kergetnék egymást, és olyan feladatokat,amiket már el sem tudnak lassan normálisan látni?

2022. nov. 27. 13:05
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Lefordítom az érvelésedet: miért nem halnak már meg, olyan sok az öreg.

A válaszom: tged is anya szült. Ahogy gondolkodsz róla, ahogy bánsz vele, azt a mintát adod a gyerekeidnek. Azt fogod visszakapni.

2022. dec. 23. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!