Mit tett le az idősebb generáció az asztalra?
Nem bántásból, tényleg érdekelne. Itt ez a poszt, ami alatt rengeteg idős leírta, hogy a fiatalok mennyire nem tudják, hogy anno hogyan éltek, nekik mennyire nehéz volt. Ez oké. De vannak, akik azt írták, hogy ők építették a mostani világot, és ők már tettek az asztalra. Lol. Tehát a facen kommentelő Erzsike néni találta fel a mosógépet?
Félreértés ne essék, tisztelem az időseket, csak ezt a "letettem az asztalra vmit, hogy nektek jó legyen" dolgot nem értem. Max a gyerekeinek tett jót, de a világnak nem.
Nem kicsit vagy pökhendi kérdező, ez kb olyan 1 bites kérdés, amikor felteszi valaki arra reagálva, hogy nem szereti a fölös kakaót, hogy: deakkómitszeretsz?
Mit, bzmeg, minden mást, ne soroljam már fel a fél univerzumot egy kreténnek.
Nem igazán arról szól ez, hogy ki mit tett le az asztalra, inkább arról, hogy szar öregnek lenni, mert az egyetlen hasznod lehetne, hogy van egy csomó élettapasztalatod, de senki nem kér belőle és szarnak a fejedre. Ezért amúgy bőven tesznek az öregek az arroganciájukkal, de nem csak ők.
Én is így voltam amúgy ezzel: én a diplomás, aki rengeteget tanultam a világról, és mindig jobban tudom, hogy mihez hogyan kell hozzáállni. Csak mostanság kezdek valahogy rájönni, hogy bármennyire változik a világ, végeredményben az élet ugyanaz, és ebben az életben ő már előttem jár, ezért nem akkora f.szság meghallgatni, amit mond. Legalábbis mostanság nagyon sok olyan apróságot veszek észre, amiben én azt sem tudom, merre áll a fejem, és pl az apósom halál nyugodtan lekezeli az egész dolgot. Mert a tudás egy dolog, a tapasztalat meg egy másik.
A másik baja az öregeknek amúgy szerintem a fitalok problémáinak a hallgatása, ami az ő szemszögükből tényleg röhejes lehet. Amikor idén mondjuk bepánikoltam, hogy milyen jövő lesz ránk, ha drága lesz az étel meg az energia, egyszer csak bevillant a feleségem nagyapja, aki annak idején nyocvanévesen fütyörészve sétált 6km-t az unokája ballagására, és marha jól érezte magát közben, nem panaszkodott, hogy nem futja saját autóra.
De pl az is gyakran eszembe jut, amikor régen egyszer egy barátom apja mondta, hogy "Most aggódsz sok mindenen, de egyszer majd te is rájössz, hogy csak három dolog számít az életben: az egészség, hogy az asszony szeret, és hogy hűséges hozzád. Aztán később majd arra is rájössz, hogy még ebből is csak az első kettő számít". :)
56 -útániak már csak éltek a rendszerrel, nagyon nem kelet megszakítani az istrángot .
80-anas években volttam gyerek , 8-óra munka , minden fillérekért volt kapható 50-fillér egy gombóc fagyi . Egy doboz Sopiane cigi 11-ft volt , villanyszámla 100-ft nál nem volt több .
#11 vagyok
Valaki esetleg kifejtené, hogy miért lettem leppntozva?
Kivétel nélkül az összes "idősebb" ismerősöm erről számolt be, hogy milyen jó is volt a szociban hogy nem kellett keményen dolgozni, csak be kellett menni munkába és ott lehetett lazulni, aludni, inni, bulizni, beszélgetni, stb.
És ugyanezek az emberek döngetik a mellüket, hogy mi mindent csináltak, mennyit dógoztak.
Elnézve a dednagymamamat valóban 100x nehezebb élete volt mint pl nekem, pedig én a sajatomat is szarnak tartom és nehéznek
Dunántúli kis falu, szegénység, meg fürdőszobájuk sem volt, háború, saját gazdaság, unalom, alkoholista gyerek… kemény lehetett és így élt le 90 évet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!