A "mostani" fiatalok közül (16-8) hogyhogy ennyien beképzeltek/gyerekesek stb?
Gondolom, most jön ez a "ma is láttam Facebookon... meg hallottam a buszon, hogy beszélnek... olvastam Origón" stb.
De inkább csak gyenge próbálkozás a provokációra.
Ugyanannyira beképzeltek és egyszerre gyerekesek, mint amilyenek 20 évvel ezelőtt voltak a 16-18 évesek. Érdekes, hogy azelőtt ritkább volt a gyerekes viselkedés a 18 évesek körében. És talán azért, mert a társadalmi elvárások, akkor még nem korcsosultak el annyira, mint amennyire mára...
Azaz régebben sokkal korábban kezdték a fiatalokat felnőttként kezelni, mint ma. Ma még a 20 éveseknek is akad, hogy a szülők mikuláscsomagot vesznek, meg húsvéti nyuszit. Érted, olyan embereknek, akik mellete nagyban bsznak fűvel fával. Szóval nagy a baj rendesen, és nem kizárólag a fiatalokban van a hiba. A társadalom teszi őket ilyenné. Mert megengedi és erre neveli őket. Nem mindenkire igaz ez, de egyre többekre igen.
Amúgy az a fura - megszólal a nagy vén róka 25 éves :D - hogy én pont nem ezt tapasztalom most.. Nem tudom, lehet én fogok ki normálisakat, de tényleg.
Egyik sem bunkózik, nem szólnak be indokolatlanul az utcán, elvannak a maguk kis dolgával. Nekem egyáltalán nem tűnnek vészesnek. Szerintem azért az internet jó szempontból is szocializálja a mai fiatalokat, nem csak rosszból, például: egy Spotify elemzésből olvastam, hogy az X generáció sokkal több podcastot hallgat mentális egészségről, sokkal több videót is néznek ilyenekről, megy egy csomó kampány a cyber-bullying ellen is. Valahogy, mintha jobban mérlegelnék, hogy nem cseszegetjük a másikat, mert nekik is meg van a saját gondjuk. Elfogadóbbak is egymással szemben, más nemzetiségekkel, nemi identitásokkal szemben, szóval szerintem a sokszínűség miatt sokkal normálisabbak. De lehet ez csak az én meglátásom, tényleg.
#7 voltam, ezt a beképzeltséggel hoztam most összhangba, mert aki beképzelt, az általában bunkó a többiekkel szemben. A gyerekességbe nem látok bele, de ahogy #6 írta, szerintem is sokan túlbabusgatják a "gyereket", akit már nem kéne.
Vidékiként érdekesség, hogy nálunk annyira nincs ez jelen, inkább itt nagyvárosban tapasztalom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!