Az Y generáción fog múlni a Föld sorsa?
A National Geographic már korábban bejelentette, hogy ha 2070-ig nem oldjuk meg a globális problémákat, nagy gondok lehetnek.
Ki fogja megmenteni a Földet?
Minden generációban vannak értékes emberek, de általánosságban nézve az Y generáció (30 körüli korosztály) tűnik a legígéretesebbnek.
Miért?
Az X generáció már idős, egy egészen másik világban nőttek fel. A Z generáció (tinik) komolytalan, felesleges őket elemezni.
Ellenben az Y generációs jóval ígéretesebb. Ő volt az első internetes generáció, akit nem rontott meg a net, hanem normális felnőtté tudtak válni.
Mindent összevetve, a mai 28-35 éves fiatalemberek kezében van a jövő.
Ti mit gondoltok?
Még valami:a Z generáció komolyantalanságàt úgy értem, hogy ez a generáció az is marad.
Egy 27 éves (Y generáció) pasi előtt ma nagyobb jövő áll, mint egy 17 éves (Z generáció) srác előtt.
Ugyanez áll az X generációra is. Egy mai 50 éves már köthető, nem sok várható tőle.
A NG nagyon optimista.
A Földnek már annyi!
Ha ebben a pillanatban minden megállna és eltűnne az ember a Föld színéről sem menthető a Föld.
Nem fognak visszafagyni a megolvadó Sarkok, nem lesz normális időjárás, … és mi lesz az atommal, vízen, földön, levegőben? Millió visszafordíthatatlan dolgot lehetne sorolni, de már késő van (minden szempontból) és fáradt vagyok.
A visszaszámlálás már megkezdődött, ne áltasd magad “ megmentőkkel” és egyéb dajkamesékkel!
Bolygók születnek és meghalnak.
A 20. század elején is egy generáció volt az, aki nagy tetteket vitt végbe: az akkori nagy fizikusok 1-2-őt leszámítva mind egy generációba tartoztak.
Miért ne lehetne akkor ma is egy generáció, aki nagy tetteket visz végbe, és megállítja pl. a globális felmelegedést?
[Ismétlem: mind generációban vannak értékes emberek. De az Y generációban vannak ma a megtehettségesebbek]
Sajnos #3nak igaza van. Egyszerűen a mai népességgel számolva, és azzal, mely részük foglalkozik ezzel a kérdéssel, abból kivonva azt aki valóban tesz is ellene, sajnos túl kevés, túl későn . Illetve ha most mind eltűnnénk, akkor is csekély esélye van a földnek. Illetve több ezer év rekreáció lenne szükséges.
Egyszerűen szánalmas a mostani mozgalom, ezeknek az iranyoknak régen alkotmány szinten kellene működnie. Bár z generáció vagyok, az elejéről, de kiskorom óta zavar ez. Sajnos itt már kevés az y generáció, itt a meglévő összes generáció összefogása segítene, de az sem elég, valószínű, tekintve a tenyeket. Itt mindenki összefogására lenne szükség, de amíg a pénz és hatalom az irányító eszköz, és hagyjuk ezt, addig nem fog menni . Hiába ( bár partolom ) gyűjtod szelektíven a szemetet, használsz újra dolgokat, veszel műanyag mentes dolgokat, amíg a valódi, igazán nagy mértékű szennyezők ( iparágak , nagyvállalatok ) nem tesznek semmit . Bár sok kicsi sokra megy, és remelem mi is érünk valamit, nem csak nekünk kellene ezzel foglalkozni, generáció ide vagy oda…
Nem tudom hogy én tudom rosszul vagy te vagy kicsit lemaradva.De a szakértők egyértelműen azt mondják már hogy a globális felmelegedés folyamata már átlépte azt a határt, amikor is még visszafordítható.Most már nem tud az ember ellene tenni.Max. lassítani tudná...ami szintén egy fontos szempont, mert nem mindegy hogyan és mikor következnek be a hatásai.De nagyon nem olyan irányban tart a világ, hogy arra törekedne az ember hogy jobb legyen a jövője.Pláne most mindenki a jelenben él,és a jelent szeretné túlélni és nem gondol bele abba hogy a felelőtlen életvitelnek meglesz az eredménye.
A Z generáció után már csak a Zs van...talán nem véletlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!