Miért van ennyi népszámlálás ellenes ember?
Alapvetően engem nem érdekelne, hogy van ez, ha átneveznék időszakos lakossági kérdőívnek. Mert valljuk be, ez nem népszamlálás. Az annyi lenne, hogy mennyien lakunk az adott címen, plusz demográfiai adatok. Még ami nem tetszik benne, hogy teljesen névre szóló. Az eddigiek névtelenek voltak, ha jól emlékszem talán egy cím azonosító volt csak (?), de címen belül is teljesen névtelen.
De kitöltöttem, bár hogy a pici gyerekem magyarul beszél, az kicsit húzós, mert sehogy még, plusz azt se tudom milyen nemzetiségűnek érzi magát. A nagyobbat megkérdeztem, azt mondta kamion... De nincs felesleges pénzünk a büntetésre.
Amúgy meg kb minden megkérdezett, kötelezően kitöltendő adatot tudnak, nem ebből fognak megvilágosodni.
Viszont anyámék 100%osan ellenzik, ami csak azért zavar, mert a régebbieknél, mikor én nem értettem mire kell ez, azt a választ kaptam, hogy fogjam be, és töltsem ki a saját papírom. Most meg úgy viselkednek, mint a lázadó tinik, összevissza hülyeségeket írtak bele, plusz 1 főt beírtak, aki nem is létezik (- ezért vajon kapnak majd büntetést, vagy valamit?), tényleg mindent kamuztak. Ennek se látom értelmét, pont amiatt, mert úgyis tudnak minden adatot, úgyhogy mindegy is, ha megadják vagy sem.
33! Jó példák :D
"A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás kötelező. Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni."
Valahol olvastam a törvényben is, valóságnak megfelelően kell kitölteni. Az más kérdés, hogy nézik-e bárkinél, bármelyik kérdésnél, hiszen nyilván nincs rá kapacitás. A nem ellenőrizhető kérdéseknél persze nem is tudnák ellenőrizni. :)
De azért kicsit tartok, hogy anyáméknál ki ne bukjon, hogy "van egy 6 éves titkolt gyerekük, aki nem jár semmilyen közintézménybe". Az, hogy minden másban kamuzott, hát nem értem, de oké. De ebben...
31 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!