Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi népszámlálás...

Miért van ennyi népszámlálás ellenes ember?

Figyelt kérdés
Anyám is az, meg hallom egy kettőtől, de nem mertem megkérni őket, hogy fejtsék ki.
2022. okt. 16. 16:33
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően engem nem érdekelne, hogy van ez, ha átneveznék időszakos lakossági kérdőívnek. Mert valljuk be, ez nem népszamlálás. Az annyi lenne, hogy mennyien lakunk az adott címen, plusz demográfiai adatok. Még ami nem tetszik benne, hogy teljesen névre szóló. Az eddigiek névtelenek voltak, ha jól emlékszem talán egy cím azonosító volt csak (?), de címen belül is teljesen névtelen.

De kitöltöttem, bár hogy a pici gyerekem magyarul beszél, az kicsit húzós, mert sehogy még, plusz azt se tudom milyen nemzetiségűnek érzi magát. A nagyobbat megkérdeztem, azt mondta kamion... De nincs felesleges pénzünk a büntetésre.

Amúgy meg kb minden megkérdezett, kötelezően kitöltendő adatot tudnak, nem ebből fognak megvilágosodni.

Viszont anyámék 100%osan ellenzik, ami csak azért zavar, mert a régebbieknél, mikor én nem értettem mire kell ez, azt a választ kaptam, hogy fogjam be, és töltsem ki a saját papírom. Most meg úgy viselkednek, mint a lázadó tinik, összevissza hülyeségeket írtak bele, plusz 1 főt beírtak, aki nem is létezik (- ezért vajon kapnak majd büntetést, vagy valamit?), tényleg mindent kamuztak. Ennek se látom értelmét, pont amiatt, mert úgyis tudnak minden adatot, úgyhogy mindegy is, ha megadják vagy sem.

2022. okt. 16. 19:12
 32/60 anonim ***** válasza:
69%
Ja és a kérdésedre konkrét válasz: anyámék csak azért ellenzik, mert jelenleg a fidesz van kormányon. Ennyi az ok. És majd a füdőszobák számából megadóztatják őket pluszban. (Én ezt az okot hülyeségnek tartom) 31 voltam
2022. okt. 16. 19:15
 33/60 anonim ***** válasza:
73%
24-es vagyok, egyenlőre 40 %-on. 😁 Ez nem vagyon nyilatkozat, azt írsz be amit akarsz. Illetve PhD fokozatú szuahéli nyelvet beszélő Mordorban született 830 éves Jedi nem lehetsz 5 fürdőszobával olyan 32 m2 - es házban, amely egyidős az egyiptomi piramisokkal 😂 de sok mindent így is beírhatsz, aztán elemezze a KSH, meg az adathalászok. Az a lényeg, hogy legyen kitöltve.
2022. okt. 16. 19:32
 34/60 anonim ***** válasza:
35%
33-as vagyok, kedves 31-es. A szobafestő szomszédom, miután szakmai versenyen komoly eredményt ért el, ezért PhD fokozatúnak vallotta magát, és mint családtagot beírta eltartottként Davist a skót juhász kutyát. 😁
2022. okt. 16. 19:41
 35/60 anonim ***** válasza:
31%

33! Jó példák :D

"A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás kötelező. Az adatszolgáltatók kötelesek a népszámlálás körébe tartozó adatokat a valóságnak megfelelően megadni."

Valahol olvastam a törvényben is, valóságnak megfelelően kell kitölteni. Az más kérdés, hogy nézik-e bárkinél, bármelyik kérdésnél, hiszen nyilván nincs rá kapacitás. A nem ellenőrizhető kérdéseknél persze nem is tudnák ellenőrizni. :)

De azért kicsit tartok, hogy anyáméknál ki ne bukjon, hogy "van egy 6 éves titkolt gyerekük, aki nem jár semmilyen közintézménybe". Az, hogy minden másban kamuzott, hát nem értem, de oké. De ebben...

31 voltam.

2022. okt. 16. 19:45
 36/60 anonim ***** válasza:
14%
34. Na itt is a kutya lett a gyerek. Akkor megnyugodtam kicsit, nem csak anyám ilyen dili 😅
2022. okt. 16. 19:46
 37/60 anonim ***** válasza:
71%
35, teszek a valóságra. Nem fogok nyomozni, mikor szerzett bizonyítványt a demens anyósom.
2022. okt. 16. 19:51
 38/60 anonim ***** válasza:
22%
37! Nyilvanvaló, én se tudtam pár kérdést, kb beírtam. Van, ami elküldés után jutott eszembe.
2022. okt. 16. 19:59
 39/60 anonim ***** válasza:
17%
Szerencsére a többség normálisan kitölti, azt a pár hülyét meg leírják kiesőként. Minden statisztikában vannak kiesők, melyeket nem vesznek bele az értékelésbe, mert torzítanák az eredményt.
2022. okt. 16. 20:13
 40/60 anonim ***** válasza:
72%
Nekem apám nem engedte, h a macskát beírjam gyereknek Cirmos Angelika néven 😿
2022. okt. 16. 21:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!