Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki megossza a gyászát a közösségi médiában?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ha valaki pl. fekete profilképet tesz ki vagy kirak egy képet családtagról/háziállatról, hogy “Nyugodj békében xy”..

Szerintem ez valamilyen szinten önsajnáltatás és figyelemre vágyás..

2022. szept. 25. 20:24
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
41%
Igy van, ez amolyan sajat erdek. Valojaban vagy onmagat akarja sajnaltatni, VAGY felmagasztalni, hogy o milyen rendes, hogy kiirja.
2022. szept. 25. 22:48
 22/47 anonim ***** válasza:
97%
Megosztja...
2022. szept. 25. 22:51
 23/47 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy ez többnyire úgy megy a gyakorlatban, hogy kirakja a fekete profilképet. Hatmillió részvétem (pedig azt se tudja a kommentelő, miről van szó), sírós fej, ölelés, mitörtént????? kérdések hada, persze válasz nélkül.

Habitustól és ismerősök számától függően eltelik három kötőjel hat nap, ha lecsökken a reakciók száma, jön a poszt: köszöni mindenkinek az együttérzést, XY örökre itthagyta őt, nem tudja, mi lesz most!!!!! *az összes sírós fej, amit csak kínál a rendszer*

Erre az összes korábbi kommentelő újra harcba lendül, részvét helyett döbbent fejek, sajnálkozás, stb.

Aztán mire ez is lecsitul, jönnek a régi képek, vagy csak random posztok, jajj marikám, miért hagytál itt minket...!

Ez nem a halottról és a gyászról szól, ez tömény magamutogatás, annyi a lényege, hogy a posztolóval foglalkozzanak. Hogy esetleg az elhunyttal évek óta alig beszélt sz@rt a fejére? Az nem számít, hiszen látod, mennyire nagyon gyászol, hogy mered megkérdőjelezni a fájdalmát?!

2022. szept. 25. 23:12
 24/47 anonim ***** válasza:
44%

Nevetséges, szánalmas, miket mondjak még. Szóval gáz.

És a leggagyibb az egészben, hogy az ilyen "gyászolók" többsége, csak annyit tesz, hogy hirtelen feketére vált, vagy kirak egy gyertyát, és annyi. De hogy ki vagy mi halt meg, netalántán mibe halt bele, arról semmi.

Én ugyan nem vagyok facebook tag, de egy családtagom szokta mondani, hog ymár megint meghalt valaki a facebookon. xy feketére váltott vagy résztétet nyilvánaítanak neki, se igazából senki nem tudja, hogy ki a halott....

Márpedig egy nettó önsajnáltatás, és nem egy közös ismerős halálának bejelentése...

2022. szept. 26. 01:33
 25/47 anonim ***** válasza:
73%

azt se tudja a kommentelő, miről van szó), sírós fej, ölelés, mitörtént????? kérdések hada, persze válasz nélkül.

Ez nem azt minősíti, aki kirakta. Miért nem lehet kérdés nélkül egyszerűen részvétet kifejezni ilyenkor? Nyilván gyászol, teljesen mindegy, kit.

2022. szept. 26. 05:37
 26/47 anonim ***** válasza:
94%

De hogy ki vagy mi halt meg, netalántán mibe halt bele, arról semmi.

És? Muszáj neked tudni? Ha közöd van hozzá, tudod. Ha nincs, akkor így jártál. Vagy átlépsz rajta, vagy részvétet kívánsz így, hogy nem tudod, kit gyászol.

Szerintem az, aki kíváncsi, fogalma nincs, mi van, de ott érdeklődik, sokkal rosszabb.

2022. szept. 26. 05:40
 27/47 anonim ***** válasza:
31%

Tessék kérem, ez Magyarország! A társadalmunk. Az agymosás egyszerűen zseniálisan működik.

A bulváréhség, a másokat kipofázunk, csakhogy önigazoljunk, hogy mi ilyet nem tennénk, ez hogy meri, stb.

Kérdezek: Neked, nektek miért kell megosztani a véleményeteket mindenkivel? Miért? Tudtok erre válaszolni?

A szabad ország, azt írok, amit akarok nem válasz, hanem tét nélküli dobálózás. A miértre van indokod?

Ha kussban maradna rengeteg kommentelő, véleménynyilvánító, nemcsak itt, hanem kb. az összes szenny oldalon, elkezdhetnénk felépíteni a társadalmat újra.

Tehát miért tetted fel ezt a kérdést? Van rá épkézláb magyarázat?

2022. szept. 26. 07:03
 28/47 NTBS ***** válasza:
74%
Szerintem nem szükséges. Aki olyan közeli, az úgyis tudja mi a helyzet.
2022. szept. 26. 07:15
 29/47 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy kitesznek egy gyászjelentést, érthető. Én élek x helyen a férjemmel, de a férjem barátai, családja legalább 8 különböző helyen, ebből akad, aki nem is az országban.

Míg potstai úton el sem érném az emberek felét, a közösségi médiában mindenki értesül róla.

2022. szept. 26. 07:18
 30/47 anonim ***** válasza:
93%

De hogy ki vagy mi halt meg, netalántán mibe halt bele, arról semmi - mert ehhez viszont random embereknek semmi köze!

Van 300 ismerősöm, az, hogy apám miben halt meg, a család és barátok tudják, de a volt osztálytársaknak, akikkel csak a találkozók miatt tartom a kapcsolatot rhadtul nincs köze.

2022. szept. 26. 07:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!