Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Aki járt vagy jár a Műegyetemi...

Aki járt vagy jár a Műegyetemi Katolikus Közösségbe, mi a véleménye róla, mik a tapasztalatai?

Figyelt kérdés

2022. febr. 19. 17:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Bár régi a kérdés, de azért itt hagyom:

Én egy népszerű egyetemi katolikus táborban ismerkedtem meg az MKK-val. Nagyon tetszett, ahogy meséltek róla, el is mentünk ismerősökkel, de én nagyot csalódtam, kiábrándultam az egészből. Budai katolikus elit iskolák gyülekezete. Bármennyire is próbálkoztam, nem tudtam beilleszkedni, mert egy vidéki, nevenincs állami suliba jártam.

Illetve én sosem jártam egyházi közegekbe miután elballagtam a katolikus áltsulimból, így tőlem ez is idegen volt.

A legtöbb ember itt tipikusan csőlátású katolikus, csak az ő igazuk létezik. Jó lenne az alapkoncepció, sok program van, vki barátokra lel, stb., de velem ez nem így alakult.

Az egész inkább a párválasztásra megy ki, ezért van rengeteg bál és a témák is minden harmadik alkalmon a házasság, párkapcsolat, hűség,stb.

Évfolyamonként vannak a csoportok, általában három nagy létszámú csoport van. Teljesen random melyikbe kerülsz. Ebből persze lemorzsolódnak sokan.

Elképesztően sokan járnak az MKK-ba összesen, kicsit szerintem eltömegesedés inkább sem mint "egy nagy család."

Az ún. "közik" felépítése a következő:

1. Gondolatébresztő ima és az est témájának bevezetése (tagok javasolják a témákat)

2. Mindenki a saját csoportjából való emberekkel beszéli át az adott témát megadott kérdések, idézetek segítségével vagy kötetlenül.

3. Az atya felolvas egy témához kapcsolódó olvasmányt.

4. Agapé, azaz szeretet lakoma. Ingyen kaja.

5. Záró imádkozás, éneklés.

6. Továbbmenés, azaz kocsmázás.

Szerintem sokan nagyon álszentek, mert játsszák mindenkinek a nagy katolikust, közben leisszák magukat a sárga földig.

Mint hangsúlyoztam, ez csak az én tapasztalatom, valszeg én vagy a 10-ből az 1, aki abszolút nem szerette ezt, mert tényleg sok ismerősömnek ez a stabil pontja és meghatározó szociális közege.

Azt mondom, hogy nézz be párszor, aztán meglátod tetszik-e.

2023. júl. 8. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!