Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Dolgozol, gürizel, harcolsz az elemekkel, gyereket vállalsz, aki ugyan úgy nem fogja tudni, mi az élet értelme. Oké, hogy szeretni és szeretve lenni. De elveszíted a szeretteidet, beteg leszel, lerobbansz, vagy jobb esetben egy infarktus elvisz egyből. És annyival el van intézve, hogy "ez az élet rendje". Rendben, elfogadom. De mi az élet értelme? Hogy legyen gyereked, aki szintén szívni fog ezerrel az életben, akármit teszel is. Szerelmi csalódás, szerettei elvesztése, sikertelen vizsgák, stb, ha anyagilag még tudod is támogatni. Imádom a gyerekeket, de valahogy úgy érzem, hogy nincs értelme az életnek. Elérhetsz bármit, 100 év múlva akkor se fog rád a kutya se gondolni szeretetből. Meghalsz, meghal a gyereked, unokád, és az már senkit nem érdekel, hogy te voltál. Hiába dolgoztál, hiába teremtettél anyagi jólétet még az ükunokádnak is, Max a szekrény alján a penész alatt egy dobozba van rólad egy kép, amit nem dobtak még ki. Érdemes ezért élni, küzdeni, szenvedni?
2022. szept. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
75%
Kerdezo akkor miert elsz ha egyszer ugyis meghalsz?!
2022. szept. 21. 22:33
 52/62 A kérdező kommentje:
Nem én akartam megszületni. Anyám és apám tehet róla. Ha meg már itt vagyok, próbálom a lehető legtöbbet kihozni ebből a xarból. De valami mindig közbe jön.
2022. szept. 22. 06:14
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

Tehát jobbá tenni.... Vannak cèljaid? Mármint X dolgot megvalosítani, elèrni valamit, megtenni valamit? Hoszzútàvon, rövid távon?Boldog lenni, szeretve lenni stb?

Ha igen, akkor az èlet èrtelme, ezen cèlok megvalósítása. A cèlokat mindig az èleted vègèig kell beteljesíteni, az èleted èrtelme pedig a halálod utân beszèlhetünk, a cèlok teljesítèsènek összessègèben. Azok emberek, akiknek sosem voltak cèljai, azoknak az èlete èrtelmetlen.

2022. szept. 22. 07:48
 54/62 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj hogy unatkozol, megvan mindened és hülyeségeken jár az agyad
2022. szept. 22. 11:35
 55/62 anonim ***** válasza:
80%
54, Ritkán adok igazat ilyenre, de most nagyon.
2022. szept. 22. 13:11
 56/62 A kérdező kommentje:
54, részben igazad van, nem szűkölködöm. Köszönhetően annak, hogy tudok alkalmazkodni. De a boldogságot nem pénzben mérik. Van célom, de most úgy feljött bennem, hogy minek harcolni érte? Minek több és több, mikor úgysem lesz jobb, úgysem lesz könnyebb ha menni kell. A brit királynőnek jobb volt meghalni, mint a csövesnek? Pedig az egyik bármit meg tudott szerezni, amiért pénzt kell adni, a másik semmit. Mégis mind a kettőjük élete véget ért, mind a kettejük a föld alatt végezte, és 100 év múlva egyikükre sem fognak szívből emlékezni. Volt értelme bármelyikük életének is? Nem. Véleményem szerint, amíg nem lesz örök élet, egészségben, addig a földi lét inkább büntetés. Persze, vannak jó dolgok, és vannak olyan szeretteim, barátaim, akikért érdemes élni, de belegondolva abba, hogy egy új életet érdemes e ezért nemzeni...
2022. szept. 22. 19:22
 57/62 anonim ***** válasza:
100%
Örök életet megunnád elöbb utóbb
2022. szept. 22. 22:35
 58/62 A kérdező kommentje:
57, honnan tudod? Ezt még senki nem tapasztalta.
2022. szept. 23. 14:00
 59/62 anonim ***** válasza:
100%

De

25 éves vagy és szétunod magad

Mi lenne ha orokké élnél?

2022. szept. 23. 15:51
 60/62 A kérdező kommentje:
Nem unom magam. Igazából mindenhez alkalmazkodom, bármilyen problémja van az ismerőseimnek, először hozzám fordulnak. Rengeteget olvasok, ettől függetlenül a régi dolgokhoz is értek. Tudok kaszálni kézi kaszával, és meg is tudom fenni, kalapálni. Több kemencét építettem már, imádom a népi építészet minden szegmensét. Csak pusztán hobbiból voltam már kalákában vályogházat építeni. A robbanómotorokon, gázon és a komolyabb informatikai problémákon kívül bármit meg tudok csinálni. Nem önfényezés, de ha nem tudod tartalommal megtölteni a földi léted az utolsó napig, akkor nem neked kell kioktatni az élet értelméről. Mert én mindezt el fogom vinni magammal. És hiába ér a tudásom sokat, hiába adom át valakinek, ha egy élet véget ér, és külső szemmel visszanézel, igazából azt mondod, hogy a szereteten kívül ő sem hagyott hátra semmi maradandót. Volt háza, autója, pénze, ha szerencséje volt, sokáig élt erőben, egészségben, és békésen elaludt, nem szenvedett sokáig. A háza 2 év múlva nem is hasonlít ahhoz, amiért annyit dolgozott, a kocsija pár év múlva megy a bontóba, a pénze meg vagy megvan, vagy nincs azóta. Na bumm. A szerettei emlékeznek rá, eleinte állandóan mennek a temetőbe, később csak néha, aztán már csak halottak napján, végül már akkor sem. Néha még szóba kerül, aztán az is elmúlik. Elfelejtik, sírját beszántják, csontjait összeszedik egy nagy halomba, esetleg mutogatják. Hát ennyi egy ember, ennyi az emberi méltóság...
2022. szept. 23. 20:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!