Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Dolgozol, gürizel, harcolsz az elemekkel, gyereket vállalsz, aki ugyan úgy nem fogja tudni, mi az élet értelme. Oké, hogy szeretni és szeretve lenni. De elveszíted a szeretteidet, beteg leszel, lerobbansz, vagy jobb esetben egy infarktus elvisz egyből. És annyival el van intézve, hogy "ez az élet rendje". Rendben, elfogadom. De mi az élet értelme? Hogy legyen gyereked, aki szintén szívni fog ezerrel az életben, akármit teszel is. Szerelmi csalódás, szerettei elvesztése, sikertelen vizsgák, stb, ha anyagilag még tudod is támogatni. Imádom a gyerekeket, de valahogy úgy érzem, hogy nincs értelme az életnek. Elérhetsz bármit, 100 év múlva akkor se fog rád a kutya se gondolni szeretetből. Meghalsz, meghal a gyereked, unokád, és az már senkit nem érdekel, hogy te voltál. Hiába dolgoztál, hiába teremtettél anyagi jólétet még az ükunokádnak is, Max a szekrény alján a penész alatt egy dobozba van rólad egy kép, amit nem dobtak még ki. Érdemes ezért élni, küzdeni, szenvedni?
2022. szept. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
84%

Ha szerinted egy csovesnek semmi gondja az életbe akkor legyél csoves

Jo lesz majd telen megfagyni, nyaron megsulni, furdeni se tudsz rendesen, kajálni se

2022. szept. 20. 20:57
 12/62 anonim ***** válasza:
100%
Ha 25 évesen a szeretteid és a saját egészséged nem a közeljövőben várható elvesztésétől rettegsz, akkor szorongás miatt pszichológusra van szükséged! Te legalább meg tudod fizetni. Nem az élettel van a hiba, hanem a te hozzáállásoddal. Bizonyára megvan a gyerekkorodra visszavezethető oka ennek a bizonytalan kötődésnek. Élvezd az életet pozitív élményekkel, utazz, teremts párkapcsolatot, tarts társállatot, alkoss, túrázz stb!
2022. szept. 20. 20:58
 13/62 A kérdező kommentje:

4, azzal nem mész messze, nem tartok a létszükségnél több kp-t. Bankba meg semmit.

5, neked sikerült továbblépni?

6, mert te mit adtál a tiednek?

7, Carpe Diem. De miért? Keljek fel, csináljam amit szeretek, és lehet holnap a fejemre esik egy meteor és agyonüt. Vagy elcsap egy kocsi. Vagy kiderül hogy beteg vagyok, és alig van hátra pár napom/hetem. És elmondják a temetésen hogy kva jól éltem, a szeretteimnek fájdalom, haragosaimnak, irigyeimnek öröm, majd pár év múlva elfelejtenek, vagy kamatoztatják, amit összehoztam, vagy ekpocsékolják, més 30 év múlva az összeborult sírkövem megy útalapba, rajtam meg legel a tehén.

2022. szept. 20. 21:05
 14/62 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden életnek van értelme. Az élet egy lehetőség, amivel lehet élni, és lehet nem élni. Alkothatsz maradandót, vagy élhetsz nyomtalanul is.
2022. szept. 20. 21:13
 15/62 A kérdező kommentje:

12, sajnos a szeretteim elvesztése miatt nagyon is reális félelem. A betegség nem korhoz kötött.

Jelenleg próbálok pozitív lenni, haverokkal lógni, párkapcsolat is lenne, van társállatom, alkottam is már úgymond maradandót, és utazni is szoktam. (Mondjuk Covid óta nem, közbe jött év elején egy nagyon súlyos betegség a családba, azóta teljesedett ki számomra az élet értelmetlensége.)

14, és te el tudnád mondani, hogy milyen értelmét találtál az életednek?

2022. szept. 20. 21:16
 16/62 anonim ***** válasza:
100%

15

Az én életem értelme elsősorban hogy megőrizzem a józan eszem, majd mindig azt csináljam amit szeretek, és vigyázzak önmagamra és azokra akiket szeretek.

2022. szept. 20. 21:26
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
Aktuális traumáknál nyilván felzaklatódik az ember, stresszhelyzet, de azt az élet egészére kiterjeszteni hiba! Attól még, hogy értelmetlen, hiszen születünk és meghalunk, a köztes időt, ami adatott nekünk, úgy kell kitöltenünk, hogy ne szenvedjünk. Depressziós vagy és szorongsz, ez betegség, ami orvosi, jobban mondva jelen esetben pszichológusi segítséget igényel. Az öncélú szenvedéssel nem mész semmire. Magadnak ártasz.
2022. szept. 20. 21:29
 18/62 anonim ***** válasza:
23%

"Elérhetsz bármit, 100 év múlva akkor se fog rád a kutya se gondolni."

Érhető el olyan dolog, ami miatt több száz évvel később is, akár 1000 év múlva is emlékezni fognak rád. Persze, ahhoz elég sok minden kell, egyáltalán nem egyszerű...

2022. szept. 20. 21:36
 19/62 A kérdező kommentje:
Igazából ez a kérdés motoszkál bennem már egy jó pár éve. Azóta voltak nagy sikereim, nagy kudarcaim, most egy felfelé ívelő pályán lennék, ha nem lenne ez a szörnyű betegség. De amikor minden jó volt, akkor sem tudtam, hogy mi értelme az életnek. Akkor sem akartam a saját önös érdekemben gyereket, hogy neki is egy szenvedés legyen az élete.
2022. szept. 20. 21:39
 20/62 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém értelme az emberi kapcsolataim, a tapasztalás, élményszerzés, minél több dolog kipróbálása, minél több helyre való utazás. Nem akarok maradandót alkotni, nem akarok gyereket, nem érdekel, hogy ki emlékszik rám a halálom után. Azt a rövid időt amit ezen a bolygón töltök azzal akarom tölteni amit élvezek. Van egy krónikus betegségem, amire nincs jelenleg gyógymód, ez csak arra ösztönöz, hogy minél többet hozzak ki minél kevesebb időből.
2022. szept. 20. 21:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!