Mi értelme az életnek?
Figyelt kérdés
Dolgozol, gürizel, harcolsz az elemekkel, gyereket vállalsz, aki ugyan úgy nem fogja tudni, mi az élet értelme. Oké, hogy szeretni és szeretve lenni. De elveszíted a szeretteidet, beteg leszel, lerobbansz, vagy jobb esetben egy infarktus elvisz egyből. És annyival el van intézve, hogy "ez az élet rendje". Rendben, elfogadom. De mi az élet értelme? Hogy legyen gyereked, aki szintén szívni fog ezerrel az életben, akármit teszel is. Szerelmi csalódás, szerettei elvesztése, sikertelen vizsgák, stb, ha anyagilag még tudod is támogatni. Imádom a gyerekeket, de valahogy úgy érzem, hogy nincs értelme az életnek. Elérhetsz bármit, 100 év múlva akkor se fog rád a kutya se gondolni szeretetből. Meghalsz, meghal a gyereked, unokád, és az már senkit nem érdekel, hogy te voltál. Hiába dolgoztál, hiába teremtettél anyagi jólétet még az ükunokádnak is, Max a szekrény alján a penész alatt egy dobozba van rólad egy kép, amit nem dobtak még ki. Érdemes ezért élni, küzdeni, szenvedni?2022. szept. 20. 20:20
31/62 anonim válasza:
29, Nem mindenki gondolja úgy mint te, sokan gondolják úgy mint én pl... nincs ezzel semmi baj, téged nem érdekel, ez van, sok embert viszont igen. :) Az iskolában sem csak említés esik róluk...
32/62 anonim válasza:
Kobe Bryant miatt is ment a brühühü 3 napig utána mindenki elfelejtette. Ennyit ér az élet!
Volt, elmúlt.
Koncentráljunk a jelenre. Az, hogy néhány ember leragad a múltban azzal nem tudunk mit kezdeni. Az emberek 99.9%-át csak a saját élete érdekli meg esetleg a nagyon közeli hozzátartozóké . Ennyi.
33/62 anonim válasza:
Mégis tudom, ki volt ő, pedig nem nézek sportot...
34/62 anonim válasza:
"Az, hogy néhány ember leragad a múltban azzal nem tudunk mit kezdeni."
Jézusom, inkább nem fűzök ehhez már hozzá semmit...🤦🏻♀️ Te akkor ne foglalkozz vele, ennyi. További szép napot...
35/62 anonim válasza:
Kobe Bryant csak egy sportoló volt.. az egy öncélú dolog, nem változtatott semmit a világon a léte.
36/62 anonim válasza:
Az a baj néhányotokkal, hogy túlidealizáljátok az életet.
37/62 Darius- válasza:
Sok ember gyógyíthatatlan beteg és mindent megtettek azért, hogy éljenek minél tovább. Van , ami nem jöhet össze, de a legtöbb dolgon lehet változtatni. A negatív hozzáállás soha nem jó. Kezdd el.
38/62 anonim válasza:
Alapból semmi, abszolút. Ezért kell neki adni. Az az élet értelme, amit adsz neki. Kész. Amúgy sose értettem, hogy emberek mit tudnak ezen annyit agyalni. Az életnek alapvetően semmi értelme. Van, mert lett és kész. Az egyetlen "célja" minden élőlénynek a túlélés legalább addig, amíg nem tudott szaporodni, azzal a fajt fenntartva. Ennyi. Van egy rovar fajta, nem tudom melyik pontosan, de nincs szájszerve, nincs emésztőrendszere, annyit tud, hogy kikel a földből, elkezd zizegni, párt keres, dugnak, lepetéznek, oszt' meg is halnak. Mindezt egy nap alatt lezavarják, kész. És a faj létezik, túlél, nem hal ki, mert több születik le, mint amennyi hal meg, aztán kész. Ennyi az élet "célja", ha evolúciós oldalról nézed. Persze nézheted messzebbről a dolgokat is, ha a Naprendszer szemszögéből nézed, rohadtul semmit nem számít, hogy van-e a Földön élet avagy sem, az univerzum szempontjából pedig pláne totál senkit nem érdekel. Úgyhogy ennyi, ne agyald túl. Most itt vagy, most élsz, most érzel. Holtan már nem leszel, nem fogsz érezni semmit, örökké vége, sötétség, a konkrét SEMMI, amit évmilliárdokig tapasztaltál egészen addig, amíg meg nem születtél. Úgyhogy most élsz, most érzel, s ha már érzel, akkor törekedj arra, hogy érezz jót. Csináld azt, ami neked tetszik, amit élvezel, ami örömet okoz. Az lesz az életed értelme.
39/62 anonim válasza:
Amit leírtál, abból tényleg az jön le, hogy nem sok értelme van. De ha csak egy picit törekszünk arra, hogy másoknak segítsünk, vagy ne adj isten megtaláljuk az életünk küldetését, már volt értelme. Én egy vállalkozást csináltam, van 2-3 ezer ügyfelünk, de még most sem mondom azt, hogy nyomot hagytam, ezt is ugyanúgy elfelejtik. Ennek ellenére még rajta vagyok, hogy kitaláljam, mi az, amivel nyomot hagyhatok, amivel segíthetem az embereket. Bár azzal, hogy a gyerekednek példát mutatsz, segítesz, már megtetted az első lépést.
40/62 anonim válasza:
Nekem a felesègem, ès a kèt gyermekem. Hiába nehèz valami, engem ezek boldogsággal töltenek el... Ők az èn èletem cèljai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!