Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » INFJ nőként hogyan tudnék...

INFJ nőként hogyan tudnék barátkozni?

Figyelt kérdés

27/N vagyok, INFJ. (Mielőtt jönne, nem, nem hiszem azt, hogy ez a 4 betű határoz meg, viszont sokmindent megmagyaráz, hogy miért működöm úgy ahogy).

A lényeg, hogy világéletemben alig fogadtak be az emberek. Kicsiként is próbálkoztam, de mindig kívülálló voltam. Kiközösítettek, beszólogattak, vagy csak hozzám nem jöttek oda. Most is így van, mai napig.

Nagyon nehezen találtam barátokat, nem sokat, de ők igaz barátok, viszont egyetem után mindenki szétszéledt, így most Budapesten egyedül maradtam.

Van, hogy eljárok helyekre, de egyszerűen nem megy az ismerkedés, nem tudom magamat extrovertáltnak mutatni, amikor nem az vagyok. Voltam már koncerteken, voltam irodalmi rendezvényeken, sétálgatok egyedül, ültem be kávézóba, stb, de nem megy az ismerkedés.

Annyira magányosan érzem magamat. Társkeresőzöm, de ott sem írnak vissza egy idő után a pasik, és nem a külsőm miatt. A belsőmmel van a baj. Jártam pszichológushoz is, most is járok.

Egyszerűen nem megy. Olyan szinten kivoltam, hogy szombaton egyedül kiültem egy padra és sírtam. Nem élvezik többnyire az emberek a társaságomat, és én nem pasizni akarok, meg semmi ilyet, csak hogy sétálgassak vaalkivel csendben, vagy csak nézzük a csillagokat, együnk egy süteményt, és ne kelljen erőltetetten a lelki problémáit hallgatnom.

Mert ez a másik: azért találkoznak velem, hogy rám zúdítsák a lelki bajaikat. Múltkor megkérdeztem az egyik barátnőmet, hogy milyen az új munkahelye, és 20!!!! percnyi hangüzenetet küldött, amiben 1 perc volt a lényeg. Nekem erre nincs időm és energiám.

Szeretnék olyan barátokat, akikkel lehet nevetni, élvezni az életet, de kiskorom óta ezek eltűnnek mellőlem. Iszonyatosan magányos vagyok.

2022. aug. 25. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
22%
Ez is egy lghdtv dolog?
2022. aug. 25. 10:50
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Aha.
2022. aug. 25. 10:57
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem fordulj pszichológushoz.
2022. aug. 25. 11:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Mennyi figyelmes ember van itt.

Köszönöm nektek, sziasztok.

2022. aug. 25. 11:02
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Szia,

Minél több emberrel beszélgetsz annál több esélyed van arra, hogy megtaláld azokat az embereket akiket magad köré akarsz, ezt úgy tudod elérni hát egyrészt a külsővel még ha barátkozni is akarsz akkor is számít mivel az emberek ez alapján határozzák meg az első benyomásaikat, de ahogy írtad ezzel nincs probléma, így a nyitottságot/kedvességet/részedről való kezdeményezést tudom ajánlani, viszont ha azt érzed, hogy az illető akivel éppen barátkozni próbálsz nem neked való társaság akkor érdemes tovább állni, körülbelül 8M ember él az országban így nagyon sok ember közül válogathatsz, hogy kikkel is akarsz jóba lenni.

MBTI-vel foglalkoztam egy jó ideig így tudom mit jelent az INFJ, viszont ebben az esetben azt gondolom, hogy ha erre fokuszálsz és az van benned, hogy ez mennyire egy nehezítő tényező számodra a barátkozáshoz, akkor csak még jobban az lesz mivel a negatív dolgok lehúznak csak, így ajánlom neked, hogy erre a dologra ne stresszelj annyira rá.

Arra a problémára meg, hogy a belsőddel lenne gond és, hogy nem annyira tudod, hogy hogy is kellene kezelni az emberi kapcsolatokat arra meg azt tudom mondani, hogy gyakorlás, kicsit olyan mint mondjuk a jármű vezetés vagy a balett vagy bármi, ahogy egyre többet végzed az adott tevékenységet úgy egyre jobbá válsz benne, kicsit egyébként össze is függ az 1.-es pontal, mivel minél több emberrel beszélgetsz annál nagyobb eséllyel találod meg a neked megfelelő embereket és ugyan így, minél több emberrel beszélgetsz annál tapasztaltabb leszel a társalgásban.

2022. aug. 25. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:
10%
Bazzeg már megint vmi betűhalmaz..mi van veletek istenem.Na én mától tgkp leszek.De nem ez a 4 betű határoz meg engem sem.Segítsetek
2022. aug. 25. 11:22
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Az mi
2022. aug. 25. 12:18
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
#4 szívesen ;)
2022. aug. 25. 14:52
 9/10 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy én is infj vagyok, megsem zokogok padokon. Ezért írtam hogy fordulj pszichológushoz mert nem emiatt a 4 betű miatt zokogsz.
2022. aug. 25. 16:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát mint egy szintén INFJ nő, akinek szintén nem megy a barátkozás, egészen addig szimpatizáltam veled, amíg azt nem írtad, hogy nincs időd és energiád a barátaid panaszkodását hallgatni. A barátság nem csak abból áll, hogy akkor beszélünk a másikkal, amikor jókedvünk van és hülyülünk meg nevetünk egész nap. A barátság abból is áll, hogy akkor is a másik mellett állunk, amikor éppen rossz passzban van, meghallgatjuk, amikor panaszkodik, mert valami rossz történt vele. Szerintem teljesen irreális elvárás, hogy ha csak olyan barátokat akarsz, akikkel mindig boldog vagy. Ilyen nincs. Lehet, hogy éppen azért nem szeretnek veled barátkozni az emberek, mert megérzik, hogy olyankor nem tartasz rájuk igényt, amikor nem boldogok.
2022. aug. 25. 17:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!