Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utálod az öregedést?

Utálod az öregedést?

Figyelt kérdés

Jómagam mindig koraérett voltam, elég komoly, még ha szerettem is a humort és jókedvet. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fog zavarni az életkor előrehaladása, egyes változások, az öregedés.

50F

Te mit utálsz az öregedésbe, mit kedvelsz (ha van ilyen)?

Hány éves vagy?

2022. aug. 13. 23:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem utálom, mert van benne jó is és nem lennék ma fiatal!

Azt nem szeretem, hogy elkopott a testem és már nem vagyok fitt.

Azt viszont nagyon, hogy már nem figyel rám a kutya sem, már nem kell keresnem az igazit, már nem kell megfelelnem sem pedáloznom senkinek.

Megbékéltem sorsommal, magammal és most már bármikor elmehetnék erről a világról, nem érzem azt, hogy szívesen maradnék.

2022. aug. 13. 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

en utalom

45 vagyok

igazabol az a resze bosszant, hogy a testemnoregszik es hiaba lenne akaratom mar pl eselytelen, hogy spargazzak, duplaszaltot ugirjak vagy hegyet masszak, lovagoljak, mert olyan izuleti problemaim lettek.

A lelki resze inkabb a depresszi vagy kiegettseg, hogy nem tudok a tul sok tapasztalatom moatt ugy lelkesedni már. Es ez idegesit. Nem akarom a gyerekem vidamsagat elrontani, meg folyton okoskodni, de egyre rugalmatlanabbnsk erzem magam pedig messze az atlag felett vagyok igy is az ujitsunk, probaljuk ki blabla dolgokkal

2022. aug. 13. 23:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Még 24 sem vagyok, és tele vagyok ősz hajszálakkal. Már ez is nagyon megvisel, alig várom mi lesz később...
2022. aug. 13. 23:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az őszülést és a testi leamortizálódást utálom, de minden más, lelki-szellemi tapasztaltság, életbölcsesség kedvező. Kár, hogy ebben a világban ezeknek nincs értéke.
2022. aug. 14. 00:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is 50 nő vagyok, hasonlóan érzek, mint az első válaszolo.

A derekam fáj néha már, elfaradok mire felmaszok a 4.emeletre, és van rajtam 10 kg sulyfelesleg is. Bár magas vagyok, eloszlik, de azért küzdök ellene. 😀 Viszont szemüveg még nem kell.

Igazából hálás vagyok, hogy idáig eljutottam egészséges testtel és lélekkel. Soha nem szedtem semmilyen nyugtatót, antidepresszánst, és nagyon remélem, már nem is kell, ha eddig kibirtam.

Volt részem gyönyörű és csúnya dolgokban, megtapasztalhattam a szerelmet, a csalódást, az élet szinte minden skáláját.

Külsőre meg egyelőre elégedett vagyok magammal, nem vagyok ráncos, a hajam fekete (50 éve, bár az utóbbi 20 évben festék segítségével) általában 40 körülinek tippelnek.

Szóval én is elfogadtam, mást úgyse tehetunk.

Inkább a humor és a vidámság felé húz a szívem, a munkahelyen is állandóan viccelődunk egymással (bár komoly helyen dolgozom, de ennyi azért jár nekünk).

2022. aug. 14. 00:06
 6/7 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen mindegy, hogy utálom az öregséget vagy nem, mert hozzá tartozik az élethez.

Ha oda figyelünk az egészségünkre, akkor lassíthatjuk.

Káros szenvedélyek kerülése, helyes étrend, megfelelő alvás mennyiség és minőség, rendszeres sportolás, tanuljunk mindig valami új dolgot, hogy mentálisan is épek maradjunk. Hosszan lehetne sorolni.

Különben is, az számít öregnek aki annak is érzi magát.

2022. aug. 14. 00:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Utalom. Nem is szeretnem megelni egy bizonyos kor/allapot utan
2022. aug. 14. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!