Meleg égtájakon gyorsabban öregednek az emberek?
Valószínűleg nem csak a meleggel, hanem a szegénységgel is összefügg, de a túl sok napfény azért meglehetősen károsítja és öregíti a bőrt, rengeteg helyen mégsem használnak fényvédőket az emberek. Azt figyeltem meg hogy Észak-Európában, főleg Skandináviában az emberek tovább mutatják magukat fiatalosnak, ellenben a Közel-Keleten nagyon hamar meglátszik rajtuk a koruk.
Magyarországon is a cigányok sokkal hamarabb öregednek meg, mint a magyarok, de ugyanez a nyugaton élő arabokról, indiaiakról is elmondható. A távol-keletieknél megint más a helyzet, ők tudatosan védekeznek a naptól, de náluk azt láttam úgy 40-ig nagyon fiatalosak, utána meg hirtelen változnak meg, de legalább nem híznak el.
Akinek jó a genetikája az már is előrébb van.
Aki nem stresszel az is előny.
Aki védekezik, egészségesen tud élni az is előny.
Aki pl irodában dolgozik nem kint a nagy melegben vagy hidegben az is mégnagyobb előny.
Amit már többször olvastam, hogy a magaslatokon élő népek, mongolok, bolíviaiak, stb, később öregednek a ritkább levegő miatt.
A meleg égövben élők meg a rengeteg fertőzés, baktériumok, paraziták miatt is hamarabb halnak, északon, meg a hidegben nem jellemző ilyesmi.
De amúgy evidens, a meleg nagyon igénybe veszi a szervezetet, főleg a szívet.
Az öregedés a melaninnal függ össze; minél több melaninja van valakinek, annál később öregszik. Szóval nem nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!