Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Féltek az öregedéstől? 👵

Féltek az öregedéstől? 👵

Figyelt kérdés

Én sokat szoktam agyalni ezen, de hát sajnos az idősödés folyamatát nem tudom megállítani. Kár, hogy nincs valami pirula, ami teljesen megállítaná az öregedést és ebben a korban maradnék.

25 éves vagyok, de szívem szerint visszamennék az időben, hogy fiatalabb legyek, mondjuk legalább olyan 19-20 éves koromig. Mert öregedésnél romlik az egészségi állapot. Lehet ráncaim is lesznek, esetleg csúnyább leszek. Reuma, ízületi problémák, daganatos betegségek..

Olyan jó lenne az örök fiatalság, de leginkább az időutazás, hogy visszamenjek a gyerekkoromba, amikor még minden szép és jó volt. Haha elkapott a nosztalgia.. 😄

De öregkorban már felkelni is nehezebb, mozogni is és hát a szerszám se úgy működik, mint serdülőkorban, amikor kb a szellőre is felállt.

Ti hogy birkóztok meg az öregedés gondolatával?

2022. márc. 11. 19:14
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
41 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%

Pont ma gondoltam bele, hogy az életem legjobb időszaka az volt, amikor én 8-9 éves voltam, könnyű volt a suli, délután megírtam a házit, és játszottam, vagy kimentem biciklizni, de jó is volt... :)

Most 17 éves vagyok, de szívesen gyerek lennék újra :D

2022. márc. 11. 19:24
 2/25 anonim ***** válasza:
91%
Nem félek tőle, természetes folyamat. 37 leszek, ahogy éltem és élem az életem, meglepődnék, ha eljutnék az agg korig. Ha mégis, ám legyen. Aztán végre pihi.
2022. márc. 11. 19:27
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
38 éves nő vagyok, 28 lennèk újra, de amúgy nem érzem öregnek magam, szerencsére fiatalabbnak gondolnak, mint ami vagyok, az a rossz, hogy lèlekben 25-nek érzem magam:), viselkedésben nyilvàn màr nem, munkahely stb miatt.
2022. márc. 11. 19:28
 4/25 anonim ***** válasza:
81%
Én várom már, hogy 50 éves legyek, komoly és kiforrott személyiség.
2022. márc. 11. 19:30
 5/25 Humor Herold ***** válasza:
91%

Öregebb vagyok,de bölcsebb és tapasztaltabb.Kevesebb hülyeséget csinálok :)

Meg már 10 körül elalszok...ha ágyba vagyok ha nem :)

2022. márc. 11. 19:32
 6/25 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz mondjuk, az idős ember bölcsebb és tapasztaltabb. 🙂😊
2022. márc. 11. 19:35
 7/25 anonim ***** válasza:
80%
Igen, kifejezetten. Nem csak azért,mert az ember csúnyul,elveszíti a formáját,de azért is,mert nyilván a "versenyben" lemarad, sok mindent elfelejt, ezért zavarba jön, elbizonytalanodik. Van aki agresszióval éli meg ezeket a változásokat, van, aki depresszióval, alig találni olyan embert, aki rendben van. Ennek persze nem csak az ő, hanem főleg a környezete hozzáállása az oka,rengeteg előítélet, főleg a már nyugdíjasokkal szemben.Meg aztán az ember azt is képes belátni, hogy az út vége felé jár, ami nem egy jó érzés, ha elérhető közelségbe kerül, hogy nem beszélsz már ilyenekről, hogy nem baj, ha valami most nem úgy sikerült, majd jövőre jobb lesz. Merthogy ki tudja, lesz-e olyan, hogy jövőre.
2022. márc. 11. 19:50
 8/25 anonim ***** válasza:
82%
Én lassan ötven leszek, leszarom az öregedést mert tudok egy jó módszert arra hogy még hatvan évesen is olyan leszek mint egy nikkelbolha.
2022. márc. 11. 19:53
 9/25 A kérdező kommentje:
Szerintem lehet egyébként tisztességgel is megöregedni. Kérdés, hogy tekint vissza az életére és milyen mérleget von belőle.
2022. márc. 11. 19:54
 10/25 anonim ***** válasza:
80%
Hogy érted azt, hogy tisztességgel? Nézz csak körül, hogy nem "divat" megöregedni, ha valaki vállalja a korát vagy az ősz haját, azt lenézik, lesajnálják.(Keanu Reeves barátnője) Ha még esetleg felszedett pár kilót, még le is gusztustalanozzák (Pierce Brosnan felesége)És az embereknek nem is tetszenek az ősz és ráncos nők (férfiaknál némileg megengedőbb a társadalom)Szóval irtó nagy a képmutatás. Mert vannak azok az internetes fodrász-kozmetikus oldalak, ahol átlagos idős nőket sminkelnek és fodrászolnak, és mindenki elismeri a végeredményt, hogy mennyivel jobb lett, pedig pont arra megy ki a dolog, hogy fiatalabbnak látsszanak a valós koruknál.
2022. márc. 11. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!