Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti nem féltek az öregedéstől?...

Ti nem féltek az öregedéstől? Túl rövid ideig tart a gyermek- és ifjúkor, és oly hosszú a közép- és öregkor, nem?

Figyelt kérdés

2016. szept. 7. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Errefele az emberek nagy resze annyira fel tole hogy soha nem nonek fel, lazado kamaszkent halnak meg 60-70 evesen.
2016. szept. 7. 20:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Háát nem félek csak szimplán szar, főleg ha belegondolok férfiként, hogy nőként milyen szar. De szerintem annak is van egy szépsége amit még nem ismerünk!! Sokkal másképp látja akkor már az ember a világot.
2016. szept. 7. 20:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem igazán hiszek ebben, mert azt tartom, hogy minden életkornak megvan a maga szépsége. Ma már egy idősebb (45 éves kortól egészen kifulladásig) ember is lehet nagyon aktív, tanulhat, sportolhat, szinte bármit tehet amit fiatalabb korában tehetett, persze akkor, ha karbantartja az egészségi állapotát. Bizonyos fokig az időskor egyfajta szabadságot is jelenti, mert kevésbé leszel a reflektorfényben (tehát kevesebb elvárásnak kell megfelelned), több mindent megtehetsz annélkül, hogy mások véleményét előzetesen ki kellene kérned stb. Jó, persze egy demens idős embernek nem ilyen az élete, de aki fitt és fiatalos, annak az időskor sem fog különösebben lelki megterheléseket okozni!
2016. szept. 7. 21:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem mondod? 31 éves vagyok, kb. két éve őszülök... Oké, még csak szálak, nem tincsek, vagy ilyesmi, de egyre gyakrabban jelennek meg, és virítanak az amúgy sötétbarna, hosszú hajamban. :(

Azért ez elég gáz szerintem.

2016. szept. 7. 21:09
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Előző: 31 éves vagy és CSAK 2 éve őszülsz??? De jó neked! Én már 20 éves korom óta őszülök! Az egyetemen a csoporttársaim nagy részének is voltak már ősz hajszálai!

Amúgy a kérdező kijelentésével nem értek egyet (hogy rövid a gyermekkor és hosszú a közép- és öregkor). Mondjuk években számolva lehet hogy így van, viszont nem így érződik az ember számára! Amikor gyerek vagy, akkor minden év egy örökkévalóságnak tűnik, alig bírod kivárni, hogy felnőtt legyél végre. Aztán valahol a 20-as éveid közben egyszer csak "felgyorsulnak" az évek, és onnantól kezdve azt veszed észre, hogy "tegnap még 2015 volt, ma meg már 2016 van, sőt holnap már 2017 lesz!". Nekem úgy tűnik, mintha az érettségim 1-2 éve lett volna, pedig 11 éve már! Minél idősebb vagy, annál rövidebbnek tűnnek a napok, hónapok, évek! Szóval mire észbekapsz már nyudíjas vagy, vagy inkább halott. :)

De hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem félek amúgy az öregedéstől. Jobban félek attól, hogy elveszítem a munkahelyem és nem tudom fizetni a számlákat, meg az ilyen közelebbi dolgoktól. Meg én fiatalnak sem voltam egészséges soha, szóval még az öregkori betegségektől se tartok, mert már hozzászoktam, hogy alapjáraton nem vagyok egészséges. Az egészségi állapotomat tekintve amúgy se valószínű, hogy megérném a 40-et, szóval igyekszem a dolgok jó oldalát nézni: legalább nem nagyon kell gyűjtögetnem a nyugdíjra! :D

30/N

2016. szept. 7. 21:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Nbmg. Én meg már őszen születtem :\
2016. szept. 7. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem. Mindenki öregszik, ez a természet rendje. Húsz éve még öregnek tartottam volna a mostani önmagamat, most meg öregnek tartanám a húsz évvel későbbi önmagamat, de hát rohadtul nem ez a lényeg, hanem hogy milyennek érzed magad MOST, a jelenben. Voltam 10, 20, 30 éves, közelít a 40, na és akkor mi van, féljek tőle? Ugyan már? :)
2016. szept. 7. 21:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Én 34 éves vagyok és kb. négy éve vannak ősz hajszálaim. Vannak, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen megőszültem volna, ez azért nem annyira eszeveszetten gyors folyamat a legtöbb embernél (persze van akinél gyorsabb). Több és több van, de még így sem igazán feltűnő. Egyébként meg be lehet festeni, sok helyen már kifejezetten férfiaknak szánt hajfestéket is árulnak, de interneten is lehet rendelni. Nézd meg az idősebb nőket pöpec hajviselettel, azok már mind megőszültek, csak be van festve nekik... Elsőre senkinek nem ez jut az eszébe, hanem hogy minek van rajt tíz kiló vakolat vénlány korára...
2016. szept. 7. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:
nem
2016. szept. 7. 21:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Csakhogy ezt mi osztottuk így be. Aki azt mondja, "a nő 30 felett hervad", annak nyilván ez a véleménye, amit leírtál. De aki nem ragaszkodik ilyen görcsösen a számokhoz, az szerintem klasszikus értelemben nem öregszik meg.

Mondjuk anyukámra nézek, 50 éves, sportos-elegánsan öltözködik, nem egy trotty nő jut eszembe, hanem olyan, akinek a fiatalabb férfiak is bókolnak, mint neki.

Nézhetsz ki úgy 50 évesen, mint egy konyhás néni, de úgy is, mint Sandra Bullock. Hozzáállástól függ. A lényeg, hogy ne hallgass másokra, hogy mit kellene csinálnod, mihez vagy túl öreg.

2016. szept. 7. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!