Ti nem féltek az öregedéstől? Túl rövid ideig tart a gyermek- és ifjúkor, és oly hosszú a közép- és öregkor, nem?
Nekem mondod? 31 éves vagyok, kb. két éve őszülök... Oké, még csak szálak, nem tincsek, vagy ilyesmi, de egyre gyakrabban jelennek meg, és virítanak az amúgy sötétbarna, hosszú hajamban. :(
Azért ez elég gáz szerintem.
Előző: 31 éves vagy és CSAK 2 éve őszülsz??? De jó neked! Én már 20 éves korom óta őszülök! Az egyetemen a csoporttársaim nagy részének is voltak már ősz hajszálai!
Amúgy a kérdező kijelentésével nem értek egyet (hogy rövid a gyermekkor és hosszú a közép- és öregkor). Mondjuk években számolva lehet hogy így van, viszont nem így érződik az ember számára! Amikor gyerek vagy, akkor minden év egy örökkévalóságnak tűnik, alig bírod kivárni, hogy felnőtt legyél végre. Aztán valahol a 20-as éveid közben egyszer csak "felgyorsulnak" az évek, és onnantól kezdve azt veszed észre, hogy "tegnap még 2015 volt, ma meg már 2016 van, sőt holnap már 2017 lesz!". Nekem úgy tűnik, mintha az érettségim 1-2 éve lett volna, pedig 11 éve már! Minél idősebb vagy, annál rövidebbnek tűnnek a napok, hónapok, évek! Szóval mire észbekapsz már nyudíjas vagy, vagy inkább halott. :)
De hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem félek amúgy az öregedéstől. Jobban félek attól, hogy elveszítem a munkahelyem és nem tudom fizetni a számlákat, meg az ilyen közelebbi dolgoktól. Meg én fiatalnak sem voltam egészséges soha, szóval még az öregkori betegségektől se tartok, mert már hozzászoktam, hogy alapjáraton nem vagyok egészséges. Az egészségi állapotomat tekintve amúgy se valószínű, hogy megérném a 40-et, szóval igyekszem a dolgok jó oldalát nézni: legalább nem nagyon kell gyűjtögetnem a nyugdíjra! :D
30/N
Csakhogy ezt mi osztottuk így be. Aki azt mondja, "a nő 30 felett hervad", annak nyilván ez a véleménye, amit leírtál. De aki nem ragaszkodik ilyen görcsösen a számokhoz, az szerintem klasszikus értelemben nem öregszik meg.
Mondjuk anyukámra nézek, 50 éves, sportos-elegánsan öltözködik, nem egy trotty nő jut eszembe, hanem olyan, akinek a fiatalabb férfiak is bókolnak, mint neki.
Nézhetsz ki úgy 50 évesen, mint egy konyhás néni, de úgy is, mint Sandra Bullock. Hozzáállástól függ. A lényeg, hogy ne hallgass másokra, hogy mit kellene csinálnod, mihez vagy túl öreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!