Ti nem féltek az öregedéstől? Túl rövid ideig tart a gyermek- és ifjúkor, és oly hosszú a közép- és öregkor, nem?
Figyelt kérdés
2016. szept. 7. 20:46
11/12 anonim válasza:
Én már 34 évesen nem tudom minek éljek 50-60 éves koromig, amikor így is nehéz az élet-em és mindent megszokok 2-3 nap, akkor miért éljek? Barátaim, párom nincs, már kutyám sincs, a netet is unom sokszor, a gyakorit olvasom, válaszolok néha, meg zenét hallgatok, néha kirándulni van lehetőségem. De néha azon gondolkozok tényleg mi értelme van 60-70 évig élni? És naponta ugyan azt végigcsinálni, ennyi idősen már beleuntam, nem tudom mást mi hajt.
12/12 anonim válasza:
Nekem a nagyapám mondta ugyanezt 80 évesen a halálos ágyán: "Kisunokám, én már annyira meguntam ezt a világot! Jó, van CD lejátszóm és tudom mi az a laptop, de akkor is, elfáradtam, nekem ebből már elegem van!" És meg is halt békében pár nap múlva! De konkrétan emlékszem, hogy 70 éves korában még minden reggel szaladt a piacra, hogy ott érje XY nénit, akivel kibeszélhették az adott hét eseményeit! Gyerekek, ne vicceljetek már! Egy 35–45 éves nő vagy férfi még egyáltalán nem öreg (én is lassan ebbe a kategóriába fogok tartozni), sőt, igazából ennek az időszaknak kellene lennie életetek legaktívabb részének! Miért? Mert elég idős vagy már ahhoz, hogy ne legyél felelőtlen és felelős döntéseket hozhass, de nem vagy még annyira idős mint akinek az ereje már fogytán van! Ilyenkor szokásos feltalálni a spanyol viaszt, vállalkozást vagy iskolát alapítani (akár kitanulni egy új szakmát felnőttképzésen), komoly szerelmet találni és összebarkácsolni egy meghitt családot, forradalmakban részt venni, elköltözni három évre természetfotósnak a Kis-Diomede vagy a Nagy-Diomede szigetre (Bering-szoros), amelyek szubglaciális vulkáni tevékenység során alakultak ki. De akinek tetszik és van mit a tejbe aprítania körbe is hajózhatja a Földet! Annyi minden van még az életben, nem szabad ennyire könnyen feladni! És ezt most lányoknak és fiúknak is írom! A legfiatalabbakat (gyerekeket, tiniket, fiatal felnőtteket) meg szeretni kell, gyönyörködni bennük mint a szép virágokban és segíteni, öntözni Őket ahogy csak lehetséges, ahogy a jó kertész gondoskodik a növényeiről. Szóval nem egy nap az élet, valaki lehet írta korábban talán vagy nem, de az éveket kettesével-hármasával érdemes számolni, mert egy év az nagyon rövid idő, annyira idő alatt biztosan nem tudunk nagyobb célokat sem kitervelni, sem elérni. Tehát kötegelni kell az éveket kettesével-hármasával (10 év az pl. 5X2 év, ami rengeteg idő) és úgy nézni meg mit értünk el annyi idő alatt! A kommunista diktatúra alatt öt éves tervek voltak, mert még annyit sem tartottak túlságosan soknak egy emberélethez képest! Szóval nem kell ennyi idősen még lerogyni a fotelágyba és infúzióról táplálni magunkat. Űrhajósnak pl. 40 éves kor után szokás felcsapni, de nem ritka, hogy 50-60 éves emberek mennek nagy vidáman űrbéli kiküldetésre! És ennyi idősen vigyorognak ránk vissza nagy kajánul a nemzetközi űrállomásról! Akinek meg egészségügyi problémái vannak menjen orvoshoz (egy rossz fogat pl. ki lehet húzni és újat csináltatni helyette), azért fizetjük az eü hozzájárulást, hogy meggyógyítsák az esetleges betegségeinket. Ezen kívül télen lehet multivitamint szedni meg eljárni termálvizes fürdőbe, ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!