A társadalom "nőies" és "férfias" elvárásaiból mi az, ami titeket bosszant? (Kifejtem lent)
Minden házimunka és a gyerekkel való foglalkozás a nő dolga.
A férfi nem lehet érzékeny, nem sírhat, ne mutassa ki az érzelmeit.
Van még sok apróság, de talán ez a két legáltalánosabb.
Nő vagyok.
Engem az, hogy férfiként nekem egy érzelem nélküli erőszakos bunkó legyek.
De az is elég idegesítő, amikor azt mondják, hogy a nő helye a konyhában van, és ez még jobban fájt, amikor egy nő, aki a piacon bódéját vezette, jelentette ezt ki. Szerintem ez egy kifogás arra, hogy a férfiak tudjanak k****zni, kocsmázni, stb...
Engem is a nagyanyáink korából megmaradt rossz berögződések, sztereotípiák zavarnak. Ez a nő dolga, ez a férfi dolga stb.
Olyanokat én is hallottam már, hogy biztos azért tudok szép rendet és tisztaságot tartani otthon mert nő vagyok. Nem, azért mert igényem van rá.
Pont kapcsolódik a kérdésedhez, mindig azt hallom, hogy "fiús" lány vagyok, mert szívesen barkácsolok otthon, ha kell burkolok, műszaki cuccokat készítek, szekrényeket rakok össze és még sorolhatnám. De nekem erről az a véleményem, hogy a szegény gyerekből lesz a kreatív felnőtt.
Egyébként ami a legjobban bosszant, amikor más nők játsszák a pi...jukat és nagyon sokan (nem mondom, hogy azoknak több esze van) ez alapján ítél meg minden más nőt. Ha nő vagy, akkor csak ezeket tudod megcsinálni. Próbálkozhatsz férfi munkával is, de úgysem fogod tudni úgy megcsinálni. Férfi oldalról is biztosan van ilyen, ha nem a klasszikus múltszázadból itt maradt személyiséged van, akkor meleg vagy, vagy anyuci kisfia, vagy haszontalan.
Remélem lesznek és megélem majd azokat az időket amikor az embert a személyisége/egyéni kompetenciái miatt és nem a neme miatt fogják megítélni.
30/N
Zavarnak azok a megjegyzések, hogy "nő létére" meg "férfi létére".
Például mint ez a kérdés is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
A régi sztereotípiák.
- A nőnek kell vezetnie a háztartást. És persze elvárják hogy a nő otthon maradjon, ne dolgozzon. A férfi osztja be a pénzt. Ebben az esetben a nő teljesen ki van szolgáltatva ilyen téren a férfinak.
- Tipikus női és férfi feladatok. Szerintem nem kell ráerőltetni a nőkre hogy minden házimunkát ők csináljanak vagy a férfiakat cs@szegetni ha nem jók például szerelésben.
- Ehhez még annyit tennék hozzá hogy nő létemre én is csinálok simán férfi kerti munkát pl. ásás, favágás. Régen meg rengetegszer volt hogy apám főzött.
- Meg mondják hogy mi a nőies és mi a férfias és elvárják hogy ezek alapján viselkedj vagy öltözködj.
- Az a sztereotípia hogy a férfiak nem mutathatják ki az érzéseiket.
Ha 30 fölött egyedülálló vagy, akkor selejtnek tekintenek, és ezt férfiak és nők is megkapják.
Engem nőként anyukám nyaggat néha azzal, hogy keres nekem valakit, vagy ha kijelentem, hogy én így jól érzem magam, egyedül élek, saját lakásomban, akkor megkapom, hogy akkor menjek apácának. Mint hogyha csak ez a két opció lenne egy nőnek, hogy összejön valakivel és lebabázik, vagy apáca lesz.
Ez is egy gyöngyszem a témában:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!