Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A társadalom "nőies" és...

A társadalom "nőies" és "férfias" elvárásaiból mi az, ami titeket bosszant? (Kifejtem lent)

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, hogy én férfiként károsnak tartom azt az elképzelést, hogy férfias dolog a nagy mennyiségű alkohol fogyasztása és az érzelemnyilvánítás kerülése.
2022. jún. 30. 07:44
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Illetve azt is írjátok meg légyszi hogy férfiak vagy nők vagytok
2022. jún. 30. 07:45
 2/37 anonim ***** válasza:
18%

Értelmetlen kérdés, mára semmi sem maradt a nemi sztereotípiákból.

Hiába van Y kromoszómád, elég ha kinyilvánítod, hogy te lány/genderfluid/quieer/helikopter vagy és máris mindenki aszerint kezel.

2022. jún. 30. 07:53
 3/37 anonim ***** válasza:
85%
"Te azért takarítasz ennyire igényesen, mert nő vagy!" - mondta volt lakótársam, mikor kifogásoltam, hogy olajosan tette vissza a serpenyőt a szekrénybe. Például ez, a házimunkát csak nő végezheti (jól). Vagy szereléshez csak férfi érthet.
2022. jún. 30. 07:55
 4/37 anonim ***** válasza:
91%

Engem az olyanok idegesítenek, mint az elsö, aki hülyeségeket mond, szajkózza az értelmetlen propagandát, akár passzol a kérdéshez, akár sem.

Egyébként a kérdésre: szerintem nem kellene semmiféle "elvárás", a régi kliséknek semmi értelme (pl a "gyönge" nöket meg kell védenie az "erös" férfinek, közben meg ma már egy nö általában nem gyöngébb), meg az összes ilyen skatulyának.

A családszerkezet és a társadalom igen sokat változott, elvárni a nötöl a teljes háztartás vezetését irreális, mert ö is munkába jár, jogos a házimunka megosztása, a füvet nyírni egy nö is tud, mellesleg igen sok család él kert nélküli helyen, azaz nincs "férfimunka" többé, az általad említett alkoholfogyasztás szintén értelmetlen dolog, szerintem az lenne a jogos, ha az emberek elfogadnák a változásokat és aszerint élnének, ami nekik megfelel.

2022. jún. 30. 08:13
 5/37 anonim ***** válasza:
98%
A 4-es vagyok és nö, ez lemaradt
2022. jún. 30. 08:13
 6/37 Metionin ***** válasza:
82%
Maga a dolgok férfias és nőies (illetve gyerekeknél a fiús és lányos) dolgokra osztása. Miért nem lehet valaki egyszerűen gyerek, felnőtt, szülő, dolgozó ember stb.? Le lehetne már akadni ezekről a sztereotípiákról, hogy az embereknek aszerint szabad vagy illik valamit tudni/csinálni, hogy épp mi van a lába között.
2022. jún. 30. 08:23
 7/37 anonim ***** válasza:
6%

4-es, gondolom még sosem éltél vidéken, mert hülyeségeket te is hordtál össze rendesen...

De ha már ti, feminista nők rá akarjátok sózni a klasszikus női munkákat is a férfiakra, akkor te pl csinálnál vidéken: cserépcsere, tetőléccsere, kúpolás, csatorna javítás/ásás, fűkaszálás, olajcsere autón, kisebb(nagyobb) javítások, gallyazás, favágás, stb...illetve gondolom dupla annyit is keresnél ehhez, mint a párod....

Bár gondolom te is az a tipikus feminista vagy, aki az egész életét leéli párkapcsolat nélkül, de osztja az észt, hogyan éljenek a nők, lányok, meg mik a férfiak kötelességei...

Tömheted a többi nő fejét avval, miket ne csináljon, csak qrvára egyedül fognak maradni, ha a te mentalitásodat követik.

Te könnyen magyarázol.

Persze, gondolom van férjed, meg 5 gyereked, aha.

2022. jún. 30. 08:40
 8/37 anonim ***** válasza:
82%

Volt egy kolléganőm, aki képes volt berángatni a pasiját a munkahelyünkre kicserélni a kiégett spotot, mert ő nő, ilyenekhez nem ért. (kitekered, betekered)

Nem tért magához, mikor magamnak raktam össze az ikeás komódomat, és napokig ez volt a téma, hogy ezt én hogyan? Hogyan, hát van hozzá útmutató, néhány tiplit, meg csavart nem bonyolult a helyére tenni.

Ő télen nem vezetett, mert hóban ő nem tud, olyankor a pasija hozta-vitte.

Ehhez képest a szerinte nőies feladatokban sem remekelt. Nem főzött, mert az kosszal jár, és takarítani sem szeretett.

Nem törik le a körmöm, ha csavarhúzót kell fogni, és egy férfi sem lesz kevésbé férfi, ha házimunkát végez. A férjemet az apja úgy nevelte, hogy ha nem tudod magad ellátni, nem vagy férfi.

2022. jún. 30. 08:43
 9/37 A kérdező kommentje:
7-es. A kérdésre 4-es hasznosan válaszolt, mivel mindenkinek a véleményére vagyok kíváncsi. Pont ez lenne a lényeg, hogy ha népszerű vélemény, ha nem, írja le, mert kíváncsi vagyok. Te viszont nem válaszoltál a kérdésemre. Így #4-est felpontoztam, téged meg le.
2022. jún. 30. 08:45
 10/37 anonim ***** válasza:
87%

Számomra is ez az egyik legidegesítőbb, amit Metionin írt, hogy miért kell egy gyereknél szétválasztani mindent lányos és fiús dolgokra, miért ne játsszhatna egy kisfiú barbival és egy lány autókkal. A másik meg, hogy a kislányokat sokszor azzal dicsérik, hogy jaj milyen szép vagy stb., tehát a külsőleges dolgokat veszik észre csak. Ez nem lenne akkora baj, ha a fiúknak nem azt mondanák, hogy ő viszont milyen ügyes, bátor.

Ezenkívűl méd dühit, amikor valaki azt mondja, hogy a gyereknevelése a nő dolga, ezzel nem értek egyet, mert oké, hogy a gyerek első életéveiben bizonyos dolgokban anya kell, de a későbbiekben a férfinak ugyanannyira részt kéne a nevelésében, tehát ne csak játsszon a gyerekkel, hanem tanítsa, nevelje és vegyen részt aktívan az életében.

2022. jún. 30. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!