A társadalom "nőies" és "férfias" elvárásaiból mi az, ami titeket bosszant? (Kifejtem lent)
Értelmetlen kérdés, mára semmi sem maradt a nemi sztereotípiákból.
Hiába van Y kromoszómád, elég ha kinyilvánítod, hogy te lány/genderfluid/quieer/helikopter vagy és máris mindenki aszerint kezel.
Engem az olyanok idegesítenek, mint az elsö, aki hülyeségeket mond, szajkózza az értelmetlen propagandát, akár passzol a kérdéshez, akár sem.
Egyébként a kérdésre: szerintem nem kellene semmiféle "elvárás", a régi kliséknek semmi értelme (pl a "gyönge" nöket meg kell védenie az "erös" férfinek, közben meg ma már egy nö általában nem gyöngébb), meg az összes ilyen skatulyának.
A családszerkezet és a társadalom igen sokat változott, elvárni a nötöl a teljes háztartás vezetését irreális, mert ö is munkába jár, jogos a házimunka megosztása, a füvet nyírni egy nö is tud, mellesleg igen sok család él kert nélküli helyen, azaz nincs "férfimunka" többé, az általad említett alkoholfogyasztás szintén értelmetlen dolog, szerintem az lenne a jogos, ha az emberek elfogadnák a változásokat és aszerint élnének, ami nekik megfelel.
4-es, gondolom még sosem éltél vidéken, mert hülyeségeket te is hordtál össze rendesen...
De ha már ti, feminista nők rá akarjátok sózni a klasszikus női munkákat is a férfiakra, akkor te pl csinálnál vidéken: cserépcsere, tetőléccsere, kúpolás, csatorna javítás/ásás, fűkaszálás, olajcsere autón, kisebb(nagyobb) javítások, gallyazás, favágás, stb...illetve gondolom dupla annyit is keresnél ehhez, mint a párod....
Bár gondolom te is az a tipikus feminista vagy, aki az egész életét leéli párkapcsolat nélkül, de osztja az észt, hogyan éljenek a nők, lányok, meg mik a férfiak kötelességei...
Tömheted a többi nő fejét avval, miket ne csináljon, csak qrvára egyedül fognak maradni, ha a te mentalitásodat követik.
Te könnyen magyarázol.
Persze, gondolom van férjed, meg 5 gyereked, aha.
Volt egy kolléganőm, aki képes volt berángatni a pasiját a munkahelyünkre kicserélni a kiégett spotot, mert ő nő, ilyenekhez nem ért. (kitekered, betekered)
Nem tért magához, mikor magamnak raktam össze az ikeás komódomat, és napokig ez volt a téma, hogy ezt én hogyan? Hogyan, hát van hozzá útmutató, néhány tiplit, meg csavart nem bonyolult a helyére tenni.
Ő télen nem vezetett, mert hóban ő nem tud, olyankor a pasija hozta-vitte.
Ehhez képest a szerinte nőies feladatokban sem remekelt. Nem főzött, mert az kosszal jár, és takarítani sem szeretett.
Nem törik le a körmöm, ha csavarhúzót kell fogni, és egy férfi sem lesz kevésbé férfi, ha házimunkát végez. A férjemet az apja úgy nevelte, hogy ha nem tudod magad ellátni, nem vagy férfi.
Számomra is ez az egyik legidegesítőbb, amit Metionin írt, hogy miért kell egy gyereknél szétválasztani mindent lányos és fiús dolgokra, miért ne játsszhatna egy kisfiú barbival és egy lány autókkal. A másik meg, hogy a kislányokat sokszor azzal dicsérik, hogy jaj milyen szép vagy stb., tehát a külsőleges dolgokat veszik észre csak. Ez nem lenne akkora baj, ha a fiúknak nem azt mondanák, hogy ő viszont milyen ügyes, bátor.
Ezenkívűl méd dühit, amikor valaki azt mondja, hogy a gyereknevelése a nő dolga, ezzel nem értek egyet, mert oké, hogy a gyerek első életéveiben bizonyos dolgokban anya kell, de a későbbiekben a férfinak ugyanannyira részt kéne a nevelésében, tehát ne csak játsszon a gyerekkel, hanem tanítsa, nevelje és vegyen részt aktívan az életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!