Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A társadalom "nőies" és...

A társadalom "nőies" és "férfias" elvárásaiból mi az, ami titeket bosszant? (Kifejtem lent)

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, hogy én férfiként károsnak tartom azt az elképzelést, hogy férfias dolog a nagy mennyiségű alkohol fogyasztása és az érzelemnyilvánítás kerülése.
2022. jún. 30. 07:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
93%

"De ha már ti, feminista nők rá akarjátok sózni a klasszikus női munkákat is a férfiakra, akkor te pl csinálnál vidéken: cserépcsere, tetőléccsere, kúpolás, csatorna javítás/ásás, fűkaszálás, olajcsere autón, kisebb(nagyobb) javítások, gallyazás, favágás, stb...illetve gondolom dupla annyit is keresnél ehhez, mint a párod...." - LOL - ebből egy átlagos férfi a feléhez sem tud hozzászagolni, a másik felét meg én is megcsinálom. A fizetéskülönbség meg sajnos eleve kódolt a rendszerben, nem azért, mert a nő munkája kevesebbet ér...

Nálunk nincs férfi a kertes házban, szakembert meg nem nagyon hívunk, mert általában több kárt csinálnak, mint hasznot (sok a rossz saját tapasztalat), ergo mi csinálunk mindent, amit nem tudunk megcsinálni, az úgy marad...

Ami engem idegesít, az az, hogy a nőktől már mindent IS elvárnak. Nincs baj azzal, ha egy család úgy rendezi be az életét, hogy a nő htb, a férfi meg pénzt keres (bár a nőnek nagyon kiszolgáltatott ez így), de akkor ugye ő "nem csinál semmit". De hogy menjen full állásba és MELLETTE legyen kaja, legyen rendben a ház, legyenek elrendezve a gyerekek és az öregek, ez eleve vesztes helyzet.

2022. jún. 30. 08:49
 12/37 anonim ***** válasza:
97%

" cserépcsere, tetőléccsere, kúpolás, csatorna javítás/ásás, fűkaszálás, olajcsere autón, kisebb(nagyobb) javítások, gallyazás, favágás, stb"

Mondjuk ezeket nálunk egyikünk sem csinálja. A férfi, akinek nem ez a szakmája, pont ugyanúgy nem ért hozzá, mint a nő, akinek nem ez a szakmája. Erre vannak a szakemberek. (Nyilván bizonyos kisebb-nagyobb javítások és gallyazás az kivétel, azt meg tudjuk csinálni mindketten, de tetőléccsere?? Illetve olajcserét sem csinálunk, mert mindkét autó vadonatúj, és nem akarjuk a garanciát elveszíteni azzal, hogy belenyúlkálunk oda, ahova nem kéne. Erre van a márkaszervíz.)

Egyébként ezen kívül főz, takarít, füvet nyír, ablakot pucol, polcot szerel (IKEÁsat, amit mindenki tud), szöget ver be, elemet- és égőt cserél stb. mindenki, nemtől és kvázi kortól is függetlenül, a nagyon kisgyerekkort leszámítva.

Viszont egyikünk sem ilyen ezermester sajnos. Azokat nagyon irigyeljük, de ez sem nemtől függ, inkább beállítottságtól. Mi mindketten inkább elméleti meg humán beállítottságúak vagyunk, nem pedig ilyen mechanikai, szereléshez értők - akiket egyébként nagyon nagyra tartunk pont azért, mert olyasmit tudnak, amit mi sajnos nem.

37/N

2022. jún. 30. 08:52
 13/37 anonim ***** válasza:
93%
Engem az is zavar, hogy a suliban felvilágosításkor amikor a menstruációról van szó, akkor elkülönítik a lányokat és a fiúkat. Mikor egy teljesen természetes dologról beszélünk, amiről nem ártana tudnia a fiúkank/férfiaknak is. Így elkerülhetőbbek lennénk az olyan esetek, amikor egy kislány menstruál és előveszi a betétet a táskájából, hogy akkor kinevetik a fiúk, esetleg piszkálják őt. És így talán a férfiak is megértenék, hogy a nők miért „hisztisebbek” a menstruáció alatt.
2022. jún. 30. 08:52
 14/37 anonim ***** válasza:
97%
Bosszant pl. ha azt mondják, hogy a házimunka a nő dolga, a gyereknevelés a nő dolga stb, mert tudtommal a gyereket ketten csinálták, a házban meg a pasi is ott lakik és ne derogáljon már maga után rendet hagyni!
2022. jún. 30. 08:54
 15/37 Katona Dius ***** válasza:
96%

Anyámnak vannak olyan hülye nézetei,hogy a háztartás egy az egyben a nő feladata,illetve a nőnek többet kell elviselnie, értsd: mos,főz,takarít,gyereket nevel,dolgozik,míg a férfi csak dolgozik,hazamegy és pihen. Mindezt úgy,hogy apám pl. világ életében segített neki a házi munkában és a gyerek nevelésben is.

Én ezeket magasról leszarom,mi a férjemmel úgy osszuk be a munkát,hogy mindenki azt csinálja,amit szeret és jó benne. Főzni imádok,én főzök. De pl a férjem jobban szeret mosogatni,én utálok. És szebben is mosogat. O szokta csinálni a mosogatast. Persze fozeskor arra figyelek,hogy ne legyen felesleges mosatlan.

Mosni én mosok és teregetek,de pl takarítani együtt szoktunk. Füvet felvaltva nyirjuk,mert azt mindketten szeretjük csinálni. A kocsikat a férjem mossa és takarítja,mert ahhoz pl nincs idegzetem,hogy a kis kézi porszivoval ott kinlodjak.

De pl az a sztereotipia,szokás sem tetszik,hogy csak anyuka maradhat otthon a gyerekkel. Gyerek még nálunk nincs,de én jobban szeretem a munkámat,mint ő az övét,a keresetük kb ugyanannyi és férjem gyerekmaniassab mint én,így felmerült,hogy lehet ő marad vele itthon majd. Két utcára van a munkahelyem,így pl ebédszünetben haza tudok majd szaladni szoptatni,vagy tejet fejni a kicsinek, ha úgy alakul. De az tény,hogy férjemnek nagyobb türelme van a csecsemőkhöz mint nekem.

2022. jún. 30. 08:57
 16/37 anonim ***** válasza:
97%

Engem nőként az zavar mikor más nők céloznak rá, hogy a nőknek a konyhában a helye. Pl mikor másik albérletbe költöztünk a barátommal, akkor segített az anyja is és a nagymamája is pakolni, takarítani stb és akkor megjegyezték hogy milyen szép konyháM lesz nekem.. Mondom nem az enyém, és a barátom is szokott néha főzni.. Meg hogy mutatja az anyja, hogy a zuhanykabint hogy takarítsam ki.. Mikor nyugodtan mutathatná a fiának is..de amúgy se egy atomfizika a takarítása..Meg mikor konyha ruhát kapsz karácsonyra meg hasonlók szóval ezek a dolgok nagyon fel tudnak idegesíteni. Pláne hogy a nők táplálják egymásban ezt az érzést. De szerencsére a barátom ugyanúgy kiveszi a részét a takarításból is, mos, mosogat stb és nem lesz ettől kevésbé férfi.. Ha egyedül élne is neki kéne megcsinálnia.

De engem pl a ruhaboltok is zavarnak, hogy fel vannak osztva nem szerint. Volt hogy találtam olyan férfi pólót aminek brutal jó mintája volt szóval simán megvettem de ugyanúgy melegítő nadrágot is. És ezeket már más nőktől is hallottam egyébként. Szóval miért kell furán nézni ha férfi cuccok között válogatok mikor pl egy kapucnis pulóver abszolút uniszex és mindenkin ugyanúgy áll.

Najo és még egy utolsó példa : mikor a gyereknek megmondják hogy mivel játsszon.. Én gyerekként nagyin fiús voltam, rá se tudtam nézni egy Barbie babára, de imádtam a kisautókat, a dinokat, meg mindenféle állatokat. Mai napig fanatikus lego gyűjtő vagyok, de van egy komoly PC-m is, szeretek játszani és nem "gamer girl" vagyok hanem csupán egy gamer és felesleges hangsúlyozni hogy lány, mert ez sincs nemhez kötve. /24, nő /

2022. jún. 30. 09:04
 17/37 anonim ***** válasza:
87%

A férfinak előzékenynek kell lennie a nőkkel szemben. Marhaság. A lovagiasság halott.

A nőket ne sorozzák be a hadseregbe. Marhaság. Ha az afrikai gyerekek elbírnak egy puskát, a nők is, ahogy tudnak ülni tankban is.

Férfi munka - női munka szétválasztása - marhaság. Egy férfi is fel tud mosni és vasalni, egy nő is tudja tolni a fűnyírót vagy ki tudja ganézni az ereszt.

Maradhat a férfi is otthon a gyerekkel.

A férfinak kell kezdeményezni - marhaság. Ha megvan a vonzalom, bármelyikük kezdeményezhet, ez nem hatalmi játszma.

A férfi minden körülmények között védje a nő becsületét - marhaság. Felnőtt ember meg tudja védeni a saját becsületét segítség nélkül.

2022. jún. 30. 09:09
 18/37 Katona Dius ***** válasza:
100%
Amúgy ez a "konyha a nôké" hülyeség elég nagy baromság. Sógornőm egy nagyon rendes csaj,imádom is. De tény,hogy pl főzni egyáltalán nem tud. Mivel anno mindkét ocsemet megtanították főzni,így ott pl öcsém az aki főz náluk. És nem tudom,hogy ezzel mi gond lenne? Akárki meghallja,szegény csajt szidják mint a borkot. Azt nem nézik,hogy pl napi 12 órát dolgozik, utána takarít és mos otthon,elmosogat miután öcsém megfőzött. Csak azt látják,hogy "hagyja,hogy a pasas fozzon rá".
2022. jún. 30. 09:12
 19/37 anonim ***** válasza:
97%
Engem az bosszant, hogy a gyereknevelést és a házimunkát nem tartják munkának, de mégis fizetnek idegennek, ha vigyáz a gyerekre vagy ellátja a házat. Tehát akkor ha a nő saját otthonában végzi, az nem munka, hanem hobbi csak ha más jön elvégezni, akkor ér valamit..?!
2022. jún. 30. 09:21
 20/37 anonim ***** válasza:
92%

Nyugodtan ide lehet venni mindennek az ellenkezőjét is, azokat a nőket, akik a hagyományos családmodellt preferálják és ezért megszólják őket a többiek.

Szeretnek főzni, gyereket nevelni, az otthont rendben tartani, férjet vacsorával várni és másodlagos nekik a karrier.

2022. jún. 30. 09:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!