Érezted már úgy, hogy fehér heteró férfiként privilégiumaid vannak?
Ja, és még #10-hez annyit, hogy:
1. Hetero férfiként sosem kérdeztek meg állásinterjún a gyerekvállalási terveimről (közel tucatnyiról beszélünk, de nyilván nem mindet fogadtam el)
2. Az akkori vagy jelenlegi barátnőim és közeli nőbarátaim beszámolói alapján ez viszont hétköznapi dolog náluk.
3. Napi kapcsolatban vagyok sok olyan "kisebbségi" csoport tagjával, akik a saját bőrükün érzik, hogy mennyire más NEM fehér, NEM férfi, NEM heteronak lenni Magyarországon. Csak persze a gondolat az ostoba kérdezőféléknek, hogy az övékén kívül is létezhet más élettapasztalás, nos az nekik felháborító és minimum gyakikérdéses kamukérdést kiírását igazoló indok :)
Hülye vagy? Miféle privilégiumról beszélsz? Ha egy férfi és nő közös megegyezés alapján úgy döntenek, hogy csak a férfi dolgozik, az neked miért fáj? Egyetlen fehér, heteró férfinak sem KÖTELESSÉSE eltartani a feleségét. Ha neki valamilyen okból kifolyólag mégis így a jó, akkor miért lenne elnyomva?
Viszont, amikor a buszon rácsapnak a seggemre, amikor a tanárom gusztustalan mosollyal simigatja a vállam, amikor a főnököm jogtalanul érdeklődik a magánéletem iránta az NEM közös megegyezésen alapul. Világos?
Remélem, tudtam segíteni.
Na, az ultralibsi haladószelleműek itt is osztják az észt, nem baj, meglesz 4 év múlva a 3/3-ad is...hihi. :)
Szép lassan eljön az a világ, amikor már nem lesztek. :)
A kérdezőnek az fáj, hogy többen jelezték:
Érezték már azt, hogy adott helyzetben férfiként jobb bánásmódban részesültek volna.
Egyébként nem tudom miért libsi dolog ez.
Én is arra szavaztam, aki nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!