Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érezted már úgy, hogy fehér...

Érezted már úgy, hogy fehér heteró férfiként privilégiumaid vannak?

Figyelt kérdés
Ha igen, mik voltak azok?

2022. ápr. 11. 02:26
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
92%

Ja, és még #10-hez annyit, hogy:

1. Hetero férfiként sosem kérdeztek meg állásinterjún a gyerekvállalási terveimről (közel tucatnyiról beszélünk, de nyilván nem mindet fogadtam el)

2. Az akkori vagy jelenlegi barátnőim és közeli nőbarátaim beszámolói alapján ez viszont hétköznapi dolog náluk.

3. Napi kapcsolatban vagyok sok olyan "kisebbségi" csoport tagjával, akik a saját bőrükün érzik, hogy mennyire más NEM fehér, NEM férfi, NEM heteronak lenni Magyarországon. Csak persze a gondolat az ostoba kérdezőféléknek, hogy az övékén kívül is létezhet más élettapasztalás, nos az nekik felháborító és minimum gyakikérdéses kamukérdést kiírását igazoló indok :)

2022. ápr. 11. 06:44
 12/41 anonim ***** válasza:
25%
#12, jajj, bucika, a hozzászólásaid számával növekszik a szánalmasságod mértéke, ugye ezt legalább érzed? :D
2022. ápr. 11. 06:46
 13/41 A kérdező kommentje:
#13 és milyen mondjuk a fehér, heteró férfi által kitartottnak lenni életed végéig úgy, hogy semmit nem kell dolgoznod érte? Mert hogy ilyen is van, alég sok példa. ;) De ez ugye nem a fehér, heteró nők privilégiuma...
2022. ápr. 11. 06:53
 14/41 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, öröm látni, ahogy a kezdeti kérdés után egyre inkább bekened magad tetőtől talpig a saját magad termelte ürülékkel, csak azért, mert nem a neked tetsző válaszokat kaptad :))
2022. ápr. 11. 06:55
 15/41 anonim ***** válasza:
83%
Még egy nagy spoiler: ha kíváncsi vagy a nem hetero, férfi, fehér, stb. egyének tapasztalataira, akkor próbálj meg nem akkora gigalúzer taszító balfék lenni, hogy egyetlen érintett se bízzon meg benned annyira, hogy megossza a saját élményeit veled :)
2022. ápr. 11. 06:58
 16/41 anonim ***** válasza:
63%

Hülye vagy? Miféle privilégiumról beszélsz? Ha egy férfi és nő közös megegyezés alapján úgy döntenek, hogy csak a férfi dolgozik, az neked miért fáj? Egyetlen fehér, heteró férfinak sem KÖTELESSÉSE eltartani a feleségét. Ha neki valamilyen okból kifolyólag mégis így a jó, akkor miért lenne elnyomva?

Viszont, amikor a buszon rácsapnak a seggemre, amikor a tanárom gusztustalan mosollyal simigatja a vállam, amikor a főnököm jogtalanul érdeklődik a magánéletem iránta az NEM közös megegyezésen alapul. Világos?

Remélem, tudtam segíteni.

2022. ápr. 11. 06:59
 17/41 anonim ***** válasza:
12%

Na, az ultralibsi haladószelleműek itt is osztják az észt, nem baj, meglesz 4 év múlva a 3/3-ad is...hihi. :)

Szép lassan eljön az a világ, amikor már nem lesztek. :)

2022. ápr. 11. 07:07
 18/41 anonim ***** válasza:
68%

A kérdezőnek az fáj, hogy többen jelezték:

Érezték már azt, hogy adott helyzetben férfiként jobb bánásmódban részesültek volna.

Egyébként nem tudom miért libsi dolog ez.

Én is arra szavaztam, aki nyert.

2022. ápr. 11. 07:33
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként tőlem megkérdezték a világ egyik legnagyobb cégénél szoftverfejlesztőként a kapcsolati státuszom, gyerekem, kivel élek, mi a párom munkája, stb. Elég kellemetlen volt, de túltettem magam rajta, mert valahogy bekerült egy magyar fejvadász cég a folyamatba és ők kérdezték.
2022. ápr. 11. 09:13
 20/41 anonim ***** válasza:
4%
Nem.Mitől lenne?
2022. ápr. 11. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!