Érezted már úgy, hogy fehér heteró férfiként privilégiumaid vannak?
Nagyon ritkán. Például beülhetek Fradi meccsre és ha véletlenül meglököm valamelyik fociultrát, miközben sorban állok a sörért, akkor ha elnézést kérek kisebb eséllyel ölnek meg, mintha néger/affektálós meleg vagy transzi lennék.
A férfi mivoltom is tök előnyös néha, tudok fa tövében pisilni állva. Viszont nem akar felszedni az ellenkező nemű főnököm, ahogy az ellenkező nemű kollégáim sem. Ami semleges, mert ha a kövér, öreg főnöknőm hajtana, akkor kényelmetlenül érezném magam és nehezen tudnám úgy kezelni a helyzetemet, hogy ne kelljen felmondanom, mert a munkát meg szeretem, viszont ha a csini kolléganők versengenének értem az pozitív lenne.
Ahogy segédmunkásokat se normál öltözékű és kinézetű nőkre látok füttyögni, hanem akik kidobják mindenüket hisz "joguk van". De ha én rózsaszín ingben elmegyek vagy valami feltűnő, Justin Bieberes, Johnny Deppes öltözékben, akkor engem is kommentálni fognak, hogy "Nézd már azt a csicskát!" vagy "Hé, hogy nézel ki! B..zi-e vagy?" esetleg "Na az ilyeneket kéne Dunába lőni, mint az ott."
De ezeket az eseteket leszámítva a többi csoport pozitív diszkriminációja miatt inkább erőteljes hátrányban érzem magam.
5
Most nem azért, de a magyar főváros miért nem a valóság?
Tőlem a főnököm az állás interjún megkérdeztem, hogy van-e kapcsolatom, házas vagyok - e, és akarok-e babát.
Azt most hagyjuk, hogy ezt nem is kérdezhetné, teszi.
Hazudtam, és felvettek.
Aztán megtudtam, hogy más fiatal nő kollégáimtól is kérdezte.
Gyanítom, egy férfitől nem kérdezte volna ezt.
Egyébként a főnök is nő volt.
8
Oké, de akkor te se szakértsd azt a világot, amihez semmi közöd.
Ha nem ismered a belpesti értelmiség(?) életét, nehézségeit, akkor miért teszel róla kijelentéseket?
Ilyen alapon a vidékiek se pofázzanak, mert nem fekete Afrikában élnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!