Ha az LMBTQ-ba bekerül a H betű is, mint heteró, akkor onnantól ők a teljes társadalmat képviselik?
Volt itt egy vita arról, hogy egy LMBTQ-s szerint mindenki a "közösség" része, akit az általuk beemelt újabb és újabb betűk megjelölnek. Pl. betették az A betűt is, már, ami az ő logikájuk szerint azt jelenti, hogy onnantól már egy Aszexuális ember sem mondhatja magáról azt, hogy ő nem a "közösség" része.
Az említett vitában írta a kérdező, hogy őt nem vehetik egy kalap alá melegként az LMNBTQ-val, mert ő pl. a transzokkal egyáltalán nem tud azonosulni. Szerintem ez teljesen valid álláspont, de ezt a szivárványosok egyáltalán nem értették meg.
Szóval mi az igazság? Ha én kiegészítem az LMBTQ betűket mondjuk TL-el, mint Toroczkai László, akkor ő onnantól LMBTQ(TL)-ember? És ha tetszőlegesen beteszek bárkit, pl. H mint heterókat, akkor ők onnantól jogosan követelnem teljhatalmat, hiszen mindenki nevében járnak el, tetszik vagy sem?
Provokáló kérdés.
Sose lesz a része. És nem úgy működik, hogy random betűre bök valaki és kitalál hozzá egy szót. Van jelentésük.
A transzfób meleg pedig ugyanúgy az LMBTQ része. Ezen se a te, se az ő véleménye nem változtat.
Alapvetően a 3-as válasz lenne, viszont a gyakorlatban az 1-es válasz valósul meg, ha teszem azt te Canesten-nek érzed magad, és éppen az érdeke ennek a szervezetnek úgy hozza hogy a Canestenek is benne legyenek ebben a csoportban illetve hogy a nevükben is okoskodhassanak akkor beleteszik a C-t kimondják hogy innentől a Canestenek is a részei a csoportnak, és annyi, teneked mint Canestennek nincs beleszólásod, a része vagy és kész, ha a fejed tetejére is állsz.
Sajnos az LMBTQ már nagyon nem azt a célt követi amit az elején becélzott, mára már sajnos tényleg amolyan politikai hatalom lett amit páran irányítanak és annyi, tipikus esete annak mikor a kezdeményezés jó, de a végeredmény pocsék és undorító.
Nem értem, ezt mire mondod, mert de, létezik. A cisznemű jelentése: "Cisznemű vagy röviden cisz az a személy, akinek a megélt neme és a születéskor bejegyzett biológiai neme megegyezik."
Forrás: lexiq.hu
De most tényleg mi a baj a cisznemű kifejezéssel, ha így nevezik a nem-transzneműt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!