Az életben az ember senkire se számíthat, csak saját magára? 🤷♂️
Tényleg kezdem ezt érezni egy jó ideje. Mert végtére is mindig egyedül vagyunk az életben, a fontos döntéseknél senki se lesz ott, aki fogja a kezünket. 5-ből 4 ember le se szarja, mi van veled, akár meg is dögölhetsz, a maradék pedig még örülne is neki és tapsikolna is örömében.
Ha a sziklaszirten kapaszkodnál az életedért, akkor a többség kiröhögne, lefényképezne és feltenné Instára, a maradék meg megtaposna és belerúgna a szakadékba téged. Barátokra abszolúte nem lehet számítani, jönnek-mennek és ha az érdekeik úgy kívánják, otthagynak egyik pillanatról a másikra , ott hagynak téged a szarban. Némely családtagot meg csak a vér köti össze, de legszívesebben megfolytana egy kanál vízben és esküdt halálos ellenséged.
Azoknak pedig, akik a vallásba és Istenbe próbálnak kapaszkodni: NINCS Isten, legalábbis ebben az életben biztosan nincs. Aki mást mond, az hazudik, vagy áltatja magát. Isten se fog kihúzni téged a szarból. Nincs Isten, aki megváltana téged. Te vagy saját magad istene. 1 ember van, aki megválthatja az életedet, az pedig te magad vagy.
Alapvetően igen, - így van!
Nekem valószínűtlen szerencsém volt, hogy egy olyan Feleséget találtam magamnak, aki borítja ezt a sémát, - de mint utaltam is rá, nem ez a jellemző.
Nem feltétlenül, mert van, aki mágnesként vonzza mások jóakaratát meg figyelmét, meg mindig rengetegen lesznek vele, ha más nem lélekben vagy lelki támaszként, és lehet azt mondani, hogy nem számít, de ez hülyeség, rengeteget számít, hogy mit kapsz a környezetedből.
Szerintem emberfüggő. Tudok olyanról, akiről egyáltalán nem mondható, hogy csak magára számíthat, meg olyanról is akiről sajnos igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!