Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az életben az ember senkire...

Az életben az ember senkire se számíthat, csak saját magára? 🤷‍♂️

Figyelt kérdés

Tényleg kezdem ezt érezni egy jó ideje. Mert végtére is mindig egyedül vagyunk az életben, a fontos döntéseknél senki se lesz ott, aki fogja a kezünket. 5-ből 4 ember le se szarja, mi van veled, akár meg is dögölhetsz, a maradék pedig még örülne is neki és tapsikolna is örömében.

Ha a sziklaszirten kapaszkodnál az életedért, akkor a többség kiröhögne, lefényképezne és feltenné Instára, a maradék meg megtaposna és belerúgna a szakadékba téged. Barátokra abszolúte nem lehet számítani, jönnek-mennek és ha az érdekeik úgy kívánják, otthagynak egyik pillanatról a másikra , ott hagynak téged a szarban. Némely családtagot meg csak a vér köti össze, de legszívesebben megfolytana egy kanál vízben és esküdt halálos ellenséged.

Azoknak pedig, akik a vallásba és Istenbe próbálnak kapaszkodni: NINCS Isten, legalábbis ebben az életben biztosan nincs. Aki mást mond, az hazudik, vagy áltatja magát. Isten se fog kihúzni téged a szarból. Nincs Isten, aki megváltana téged. Te vagy saját magad istene. 1 ember van, aki megválthatja az életedet, az pedig te magad vagy.

2022. márc. 24. 09:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak magadra számíthatsz igazán. Soha ne várj mástól teljes segítséget, apróságokat kérhetsz, amiket viszonzol, de ennyi. Ne számíts senkire, jobb, ha nem ringatod magad illúziókba.
2022. márc. 24. 10:59
 12/20 A kérdező kommentje:
11: Na de ha senkire sem számíthatok az életben, csak mindenki keresztbe tesz nekem, akkor minek ennyi ember? Csak útban vannak és szívják el előlem a levegőt.
2022. márc. 24. 11:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Részemről ezt inkább lezárom, amíg nem hergelem fel magam még jobban. Sajnos nem tudom kontrollálni az indulataimat.
2022. márc. 24. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően igen, - így van!

Nekem valószínűtlen szerencsém volt, hogy egy olyan Feleséget találtam magamnak, aki borítja ezt a sémát, - de mint utaltam is rá, nem ez a jellemző.

2022. márc. 24. 12:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy fogalmaznék, hogy végső soron saját magára számíthat az ember, hiszen hiába vannak ott például a szülei és támogatják, tanácsokat adnak neki, a végső döntést úgyis az adott illetőnek kell meghoznia.
2022. márc. 24. 13:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Ühüm
2022. márc. 26. 00:04
 17/20 Senior Séf ***** válasza:
100%
Igaz barátokra, közeli hozzátartozókra minden élethelyzetben lehet számítani. Ehhez persze az kell, hogy te is olyan legyél.
2022. márc. 26. 15:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok egy pesszimista ember, de sajnos én is így érzem. Pont valamelyik nap gondolkoztam el ezen, hogy mindenki éli a saját kis életét, pont nem fog senkit érdekelni, ha te sz*rban vagy. Számtalan eset jut eszembe arról, mikor segítségre lett volna szükségem, de senki nem segített, sőt... Volt, hogy még belém is rúgtak párat. Nem panaszkodni akarok meg semmi ilyesmi, de én egy ideje már nem igazán hiszek az emberi önzetlenségben. Az emberek nem fognak segíteni neked, hacsak nem származik belőle hasznuk. A kutyák önzetlen lények, ha lelki támaszra van szükséged, rájuk biztosan mindig számíthatsz. Akik ezt tagadják, azok még saját maguknak sem akarják bevallani, hogy igen, ilyen az emberi alaptermészet. Szóval ja, szerintem is ezért hisznek sokan Istenben. Pontosabban elhiszik, hogy egy ember lehet tiszta és jó, holott nem. Úgyhogy egyetértek minden szavaddal.
2022. ápr. 13. 02:25
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül, mert van, aki mágnesként vonzza mások jóakaratát meg figyelmét, meg mindig rengetegen lesznek vele, ha más nem lélekben vagy lelki támaszként, és lehet azt mondani, hogy nem számít, de ez hülyeség, rengeteget számít, hogy mit kapsz a környezetedből.

Szerintem emberfüggő. Tudok olyanról, akiről egyáltalán nem mondható, hogy csak magára számíthat, meg olyanról is akiről sajnos igen.

2022. ápr. 13. 20:14
 20/20 anonim ***** válasza:
ez sajnos így van. egyébként én sem hiszek istenben, főleg azért nem, mert szinte mindig olyan emberek vallásosak akikről később kiderül, hogy valójában csak kompenzálni akarják a rossz természetüket vagy pedig lelkileg gyengék ahhoz, hogy elviseljék magát az életet és muszáj valamibe kapaszkodniuk. szentek sincsenek, egy ember az ember, tele rossz tulajdonságokkal. nem hiszek semmi ilyen maszlagban, inkább csak saját magamban.
2022. ápr. 13. 23:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!