Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elhiszed, hogy az életben...

Elhiszed, hogy az életben mindennek okkal kellett történnie? 🤔

Figyelt kérdés

A traumáid is te vagy. Anélkül nem az lennél, aki. Tudom közhelyes. A boldogságod is te vagy, meg a sikereid is. Ha Életed Könyvében nem tetszik egy fejezet, tépd ki belőle a lapokat belőle és dobd ki a kukába.

Szakítsd ki egyszerűen Életed Könyvéből azokat a lapokat, amik nem tetszenek. Esetleg átírhatod őket, vagy átsatírozod. Csak a jó fejezeteket hagyd meg, a rosszakat tépd ki, vágd ki ollóval, öntsd le kávéval, töröld bele a taknyodat, tudom is én.....

2022. márc. 20. 19:53
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
20: Ha a szervezeted képes feldolgozni a méreganyagokat, akkor te is képes vagy feldolgozni a traumáidat. Ez csak hozzáállás kérdése.
2022. márc. 20. 22:48
 22/29 anonim ***** válasza:
53%
De ez milyen logika alapján? Kérlek, linkelj be valamit, hogy az agy úgy működik, mint az emésztőrendszer.
2022. márc. 20. 23:17
 23/29 A kérdező kommentje:
22: Próbálj méregteleníteni. Minden, ami rossz, száműzni magadból.
2022. márc. 20. 23:19
 24/29 anonim ***** válasza:

Ne beszélj mellé, állítottál valamit, támaszd alá.

(Egyébként a méregtelenítés nem létezik, nézz utána.)

2022. márc. 20. 23:29
 25/29 A kérdező kommentje:
24: Milyen traumád van?
2022. márc. 20. 23:32
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne terelj. Azt mondod, a trauma olyan, mint a kaka. Nyilván nem a saját hiteted terjeszted tényként, hanem valamire alapozod. Ez érdekel engem.
2022. márc. 21. 00:16
 27/29 A kérdező kommentje:
26: Te meg miért gondolod azt, hogy a trauma örök érvényű? Igen, rossz volt, de lapozni kell. Nem lehet úgy élni, hogy mindig visszanézünk a múltba és a sebeinket nyalogatjuk.
2022. márc. 21. 10:20
 28/29 anonim ***** válasza:
53%

"akkor te is képes vagy feldolgozni a traumáidat. Ez csak hozzáállás kérdése."

Azért itt a pszichológia szakma felsír.

Sajnos te a sérelmet és a traumát teljesen összekevered. A trauma az egy teljesen más dolog, javaslom nézz utána, ha még nem volt, bár anélkül igazán megérteni sem lehet.

2022. márc. 21. 17:54
 29/29 A kérdező kommentje:

28: De most akkor szerinted én nem éltem át traumákat? De. És mit tudok tenni ellene? Legyek öngyilkos, vagy mi? Nyilván szakember segítsége kell, hogy feldolgozzuk, de mi mást lehetne csinálni?

A legegyszerűbb lenne persze bevenni egy bogyót, ami kitörli a fejedből a traumát, de nincs ilyen. Se én, se te nem találtuk még fel erre a spanyol viaszt.

2022. márc. 21. 18:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!