Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fiú akarok lenni, érez még...

Fiú akarok lenni, érez még valaki ilyet?

Figyelt kérdés
Hetero vagyok és eléggé nőies, nem tartom transznak magam. Kiskoromban is volt már, ha játszottunk lány tesómmal, mindig én akartam a fiú lenni. Nem tudom megmondani, hogy miért érzem ezt, nincs olyan oka, hogy azért hogy ne menstruáljak, vagy szabadabb legyek, egyszerűen jobban tetszik a fiú lét mint a lány. Ha már menzesz, erősen görcsölök, lehet ez valami tiltakozás tudat alatt? Fura egy érzés. Megérti ezt valaki, érez ilyet más is?
2022. márc. 20. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
8%
Lehet hogy valójában nem heteró nő vagy, hanem meleg férfi, csak még nem raktad össze teljesen a képet magadban.
2022. márc. 20. 10:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Regen amikor azt hittem, a fiuknak tobb mindent lehet, en is akartam fiu lenni, de mar nem hiszem ezt. Nokent is azt csinalok amit akarok, lehetnek akarmi, amit kitalalok (max papa a vatikanban nem), ugy viselkedem, azt mondom amit gondolok.

Az szivas, hogy ejszaka egyedul felek hazafele, de egy fiatal sracot ugyanugy megtamadhatnak, kirabolhatnak. (Nem a megeroszakolastol felek, annyira kihalt helyeken szerencsere nem maszkalok.)

2022. márc. 20. 10:53
 3/13 anonim ***** válasza:
47%

Lényeg az, hogy nehogy valami gyógyszerhez nyúlj(hormonok), mert visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetedben.

Inkább fogadd el magad, idővel változhat amúgy is minden, ahogy öregszel.

2022. márc. 20. 10:59
 4/13 anonim ***** válasza:
43%
Pedig reálisan nézve igazad van, az álag fiúk, férfiak élete sok szempontból könnyebb.
2022. márc. 20. 11:02
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Ugyanez a helyzet velem is. Ha választhattam milyen neműként szülessek, egyértelműen férfi. És nálam sincs különösebb oka. Szimplán jobban tetszik.

És én sem vagyok transz. :D

2022. márc. 20. 11:06
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

Kistini koromban, amikor még nem volt olyan nagy dobra verve ez a transz/rossz testbe születés téma, volt egy "nem vagyok olyan mint a többi lány" korszakom. Úgy éreztem hogy nem köt semmi a nememhez, ezt az életet nem nekem szánták, és nem is gondoltam magamra lányként, hanem csak simán emberként. Ha manapság mennék át ezen, akkor gondolom fiúnak érezném magam, szóval ja, szerintem megértem mit érzel, de nem hiszem hogy ez tényleg arról szól, hogy rossz testbe születik valaki. Inkább csak hajlamosak vagyunk tudat alatt a férfiakra "alap emberként" gondolni, és a nőkre anomáliaként, márpedig ki akar anomália lenni?

Igazság szerint egyáltalán nem jobb a férfi lét, ha úgy istenigazából belegondolunk. Pl akarnál egy életen át azon izgulni, hogy bármikor merevedésed lehet - akár egy több tucat ember előtt? El se tudnál menni a strandra anélkül, hogy ne kelljen azon idegeskedned hogy merevedést kapsz-e a kis fürdőnacidban, ami minden, csak nem szabadság. Ennél jóval tűrhetőbb mentálisan havi egyszer menstruálni.

A nőkre jellemző dolgokat ezerszer jobban felfújjuk, és a végletekig kielemezzük, legyen szó a szexualitásról, hobbikrol, rossz szokásokról (piálás, káromkodás) vagy testi funkciókról, míg a férfiaknál csak elfogadjuk ezeknek a létezését megkérdőjelezés nélkül.

Amikor elkezdtem erre felfigyelni, onnantól tudtam, hogy nem velem van a baj, hanem ezzel a társadalmi berögződéssel.

2022. márc. 20. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

Na, ezt megmutatnám azoknak az aberrált állatoknak, akik foglalkoznak a nemátalakító óvodásokkal.

Jó lenne, ha beleférne a csökevényes agyukba, hogy ha valakinek ilyenek zajlanak a lelkében, akkor akár a legnagyobb titokban is lehet ezt tartani, úgyis ilyen vágyai lesznek.

Aztán pl itt vagyok én, én fiú vagyok, nekem ez így meg is felel. Felőlem aztán reklámozhatják, hogy legyen nő, de én nem akarok :D

Ez most olyan, hogy ha nem akarok magamra tetoválást, akkor hiába reklámozzák valahol, nem fogok varratni. Ha meg titokban tartják a tetoválás létezését, sokan, akik akarnak, úgyis megtalálják a módját.

De hát nyilván mindenki tudja, hogy ez egy kamu népszavazás, csak ez már több, mint bicskanyitogató.

2022. márc. 20. 11:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Nahát, mennyi válasz, köszönöm mindenkinek! Ez a gondolat nagyon tetszik, hogy lehet, azért van, mert “alap emberként” gondolunk a férfiakra. Az most elgondolkodtatott. Utolsó, teljesen egyetértek veled :) Egyébként én külsőleg teljesen megfelelek a női sztereotípiáknak, elég vonzó vagyok azt hiszem, nőies benyomást keltek. Szeretek tetszeni, szeretem ha körülrajonganak a pasik stb… viszont azt vettem észre, tartanak tőlem. Ha megkérdezem, miért van ez, ilyen válaszok jönnek: túl határozottnak látnak, illetve van egy elegáns kisugárzásom ami távolságtartásnak tűnhet. Nincs ok amögött, amit érzek, nem gondolom könnyebbnek a férfi létet, habár egy időben elmélyedtem kicsit a feminizmusban. Az érzés ennél régebb óta megvan. Nem vagyok boldog ember. Sokat nevetek, kedvelnek az emberek többnyire, illetve a fura humorom miatt irritálok némelyeket, de ez annyira nem érdekel mondjuk. De néha úgy ébredek hogy a semmiből szörnyű világfájdalom van bennem. Aztán másnap minden oké. Vannak öngyilkos fantáziáim néha, de hangsúlyoznám nem akarok öngyilkos lenni. Csak azt érzem van mögöttem egy hatalmas szomorúság, ami üldöz, és igyekszem nem tudomást venni róla, de mindig bennem van a félelem, hogy egyszer utolér és elhatalmasodik rajtam. De még nem fáj eléggé ahhoz hogy komolyabban foglalkozzak vele vagy ilyesmi. De tényleg nem gondolnám, hogy transz vagyok, azt azért túlzás lenne mondani.
2022. márc. 20. 12:49
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Hát ha amiatt van benned világfájdalom meg öngyilkos fantázia, mert nem férfinak születtél, akkor én elgondolkoznék a transz opción a helyedben.

Egyébként 12-13 évesen én sem akartam lány lenni, szerintem azért, mert rám ragadt az általános, társadalmi szintű nőgyűlölet, vagy legalábbis szexizmus. Ahogy írták, valóban a férfit tekintjük default opciónak, pláne, ha mellette fehér bőrű és heteroszexuális (pedig biológiai értelemben, ha a magzatok fejlődését nézzük, pont, hogy a nő lenne az "alap" és a férfi az "anomália", de ez már egy másik kérdés). Ami ettől eltér, az már csak utógondolat. Kifejteném, de szerintem a legtöbben értik, mire gondolok.

2022. márc. 20. 19:15
 10/13 A kérdező kommentje:
Ja nem, nem amiatt van rajtam világfájdalom/öngyilkos fantázia, mert nem vagyok férfi. Ezt úgy írnám le, hogy ha boldog vagyok, valahol a szívem mélyén akkor is szomorú, ez nem egy állandó érzés, csak valami, ami mindig ott van a háttérben, és egy csomó módon próbálok nem tudomást venni róla. És nem tudom mi az oka a szomorúságbak, mert igaziból nincs nagyobb bajom. Nem úgy kell elképzelni, hogy azzal kelek-fekszem, hogy fiú akarok lenni. Tulajdonképpen elvagyok nőként is… ez egy nagyon mélyen levő érzés, amitől beszélek, úgy értem nincs teljes hozzáférésem, nagyon mélyen elnyomva létezik. Mellette tökéletesen működöm nőként a világban. Egyébként egy fontos dolgot nem írtam le, nem is értem, miért, pedig nyilvánvaló… van egy fiú ikrem aki elég problémás. Basszus lehet ez az ok… hihetetlen, hogy nem jutott eszembe…
2022. márc. 20. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!