Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bullyingoló/bántalmazó emberek...

Bullyingoló/bántalmazó emberek! Ti bánjátok, hogy a suliban bántottátok/cseszegettétek osztálytársotokat?

Figyelt kérdés
Ugye van bennetek egy cseppnyi bűnbánat, lelkiismeretfurdalás? Bocsánatot nem kérnétek talán?

2022. márc. 12. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem fogsz találni olyat aki ezt bevallja. Pedig mennyire meg tudják nyomoritani az embert... Fele részben fizethetnék az akkori bántalmazóim a pszichológusom költségét...
2022. márc. 12. 19:19
 2/6 A kérdező kommentje:

1: Talán az első lépés a megbánás lenne. Nem is kell jóvátenni.

Elég lenne csupán ráírnia arra, akit bántott, hogy "Bocsánat, ne haragudj, hogy rosszul viselkedtem veled".

Ez lenne a minimum, ha jóvátenni nem is tudná. Egy bocsánat szó adott esetben balzsam lehet a vérző, megtört szívnek.

2022. márc. 12. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én általános iskolában bántottam egy barátomat (beszóltam, kinevettem, gúnyoltam) a fogai miatt. Barátok voltunk egyébként, tehát ez nem amolyan "kiközösítő, szálljunk rá, tegyük tönkre" bullying volt, hanem inkább viccnek fogtuk fel a társaságon belül, oda-vissza mentek ezek a poénok. Viszont később realizálódott bennem, hogy ettől még biztosan rosszul esett neki és ő valószínűleg nem találta ezt annyira viccesnek. Engem is sokan bántottak többek között a külsőm miatt is, tehát magam is megtapasztaltam milyen érzés csak akkor valahogyan ebbe nem gondoltam bele, hogy én gyakorlatilag úgy viselkedtem vele mint mások velem és ő is úgy érezhet mint én. Mai napig jó a kapcsolatunk és barátok vagyunk, semmiféle harag nincsen köztünk ebből adódóan sem stb., viszont nekem néha eszembe jut, hogy miket mondtam neki és már nagyon bánom. Ettől függetlenül nem hoztam még fel, mert nem igazán tudom, hogy ezzel kellene előhozakodni vagy érdemes lenne-e egyáltalán, hiszen a múlté stb., de azért elgondolkoztat.

Valamint volt egy másik osztálytársam, akit kiközösítettek az osztályon belül, őt tényleg szinte mindenki csúfolta, megdobálták, ellopták a cuccait, tönkretették a holmiját stb., tehát őt tényleg elég keményen bántották. Én sosem bántottam őt és emiatt mindig én voltam a padtársa, illetve én próbáltam vele normálisan bánni, beszélgetni stb., mert nekem nem volt vele szemben semmiféle negatív ellenérzésem, egy teljesen normális, átlagos lány volt. Viszont többen engem is cseszegettek azzal, hogy miért barátkozom vele és féltem attól, hogy esetleg engem is hasonlóképpen bántani fognak vagy ilyesmi és emiatt nem mertem jobban mellé állni. Ez picit más sztori, de ezt is bánom utólag, hogy nem álltam ki mellette jobban.

Mint említettem engem is bántottak, fizikálisan és verbálisan is (szóval beszóltak, hecceltek, leköptek, megütöttek stb.) és ezzel nagyon nehéz volt együtt élni, a mai napig vannak nyomat mint önbizalomhiány, gátlások, szorongás stb. Már nem haragszom rájuk és nincsenek bennem ilyen érzések, illetve nem érzem úgy, hogy bármiben is segítene nekem az, ha mondjuk ma az egyikőjük idejönne hozzám és megbeszélnénk, bocsánatot kérne. Lehet értékelném mint gesztus, de a nap végén nem számítana. Szerintem inkább nekik lenne ez egy megkönnyebbülés talán, ha mondjuk ők azóta megbánták és rosszul érzik magukat miatta.

2022. márc. 12. 19:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Én megkérdezném talán egyszer négyszemközt az engem bántókat, hogy miért csinálták ezt velem?
2022. márc. 12. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a másik oldalt ismerem. Gimiben szivatott egy osztálytársam. Ilyen durvább verziót kell elképzelni, nem csak beszólásokat. Volt, hogy délután megvárt, megvert, letérdeltetett és lehugyozott, voltak durva dolgok. A vicc, hogy közben meg úgy tett, mintha mi tök jóban lennénk. Négy éve egy ismeretlen szám hív, felveszem és ő volt az. Bocsánatot kért, mert elgondolkodott magán, mint megtudtam meleg és otthon ez kiderült náluk anno, én meg bejöttem neki, nem tudta elfogadni, feldolgozni és rajtam vezette le azt a feszültséget amit az apja otthon rátett.
2022. márc. 13. 01:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én bully voltam és igen, megbántam.
2022. márc. 13. 10:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!