Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha rossz a helyesírásod, mit...

Ha rossz a helyesírásod, mit csinálsz?

Figyelt kérdés
Ha itt kijavítanak, legközelebb figyelsz? Vagy nem is érted, hogy miről van szó, mert a helyesírás meghaladja a képességeidet?

#jólvanazúgy #eléghaénértem
febr. 16. 20:10
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Itt 10 kérdésből 6-7 helyesírásilag vagy nyelvhelyességileg kifogásolható. Ezzel csupán belesüppedsz a kommersz magyar szintre.

Ha gondod van a helyesírással, képezd magad. Hogy itt felhívják egy-két hibára a figyelmed, jó, de önmagában édeskevés, hisz feltehetően sokkal komolyabb gondok is lehetnek.

febr. 16. 20:12
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Nekem alapvetően jó a helyesírásom, iskolás koromban is 5-ös voltam nyelvtanból végig és kimondott nyelvtannáci vagyok. Minidg szóváteszem, ha látok hibát, ám velem is megesik, szerencsére ritkán, hogy melléütök, vagy figyelmetlenül, gyorsan gépelve kimarad egy-egy betű vagy megkettőzendő betű helyett egyet írok. Ha ilyenkor valaki kijavít vagy szóváteszi, akkor megköszönöm, kijavítom. Kivéve, ha nagyon arrogánsan teszi, mert akkor csak kijavítom, de arrogáns emberekkel nem kommunikálok.
febr. 16. 20:16
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem a kérdésemmel törődnek hanem belekötnek rögtön a helyesírásomba a kérdést figyelmen kívűl hagyjva és megszégyenítő stílusban akkor igen zavar.
febr. 16. 20:19
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

A magyarlakosságnak az 50%-kának problémái vannak a helyesírással, de még a magyartanárok sem tudnak sokszor helyesen írni.

Természetesen, ha valaki kioktat, hogyan is kellett volna leírni, az adott mondatot, akkor utána nézek, és ha igaza van, akkor máskor úgy csinálom ahogyan írták nekem.

Ettől eltekintve, az itt leírt válaszokat, kilehet hámozni, hogy ki mit akart írni, de nem igazán foglalkozom vele.

Volt rá példa, nem egyszer, hogy egy kérdés teljesen eltért már egy másik irányba, mert a legnagyobb probléma, az a helyesírás volt.

Szükséges és fontos a helyesírás, de nem minden esetben.

febr. 16. 20:50
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
semit
febr. 16. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Van, amire figyelek, és van hogy okoz valami „hűha” élményt, mert korábban bele se gondoltam.

De nem jellemző. Évente 1-2x. Inkább a tudásomnak szólnak be.

tegnapelőtt 08:39
 7/10 anonim ***** válasza:

5-ös! Kár, hogy csak ennyit írtál, hogy"semit", mer tecet volna ha jobban kifelyted hogy mirre gonolsz

:D :D :D

tegnapelőtt 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Sajnos egyetlen emberről sem tudok magamon kívül, aki helyesen írna. S ez nem beképzeltség vagy nagyképűség! Nálam beégett, mert anyum küzdött a diszlexia ellen és végül - alapvető jó helyesírás-tudással - háromszor is tanultam üzleti nyelvtant. Nálam beégett. Viszont az is beégett, hogy rögtön rálátok a hibákra. Itt is például egyik komment sem mondható minden egyes szempontból helyesnek, mert például van helytelenül túlírt mondat. Ez nálam már tényleg szakmai ártalomba ment át. :D De elmondom, hogy még a példaértékűnek szánt magyar ifjúsági regények is tele vannak göcsörtös hibákkal. Amiknek nem szabadna lenniük! Úgyhogy itt nem feltétlenül az emberek önmagukban hibásak...
tegnapelőtt 15:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz a helyesírásom, bár nem mindig tökéletes. Ha valaki megjegyzi, szól, amiért elírtam valamit, javítom, majd utána jobban figyelek rá.
tegnapelőtt 15:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Veszel egy nyelvtankönyvet és áttanulmányozod, ezenkívül sokat olvasol megbízható írásokat.
tegnapelőtt 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!