Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A rossz helyesírás miért...

A rossz helyesírás miért főben járó bűn,ha valakinek felsőfokú végzettsége van?

Figyelt kérdés

Nekem van két diplomám,de sajnos a helyesírás bizonyos részeiben téveszteni szoktam.

Az egyik, a vesszők helyzete.Persze számítógépen meg telefonon könnyű, mert pirossal aláhúzza,de kézírásnál már probléma.

Én nagyon sokáig, sőt a mai napig gyakran biciglinek írom a biciklit meg foghagymának a foghagymát.Sokáig azt is hittem, hogy úgy kell írni.

A szakdolgozatokhoz is kellett egy nyelvtantanár, aki átnézte, kijavította a hibákat, a fogalmazási problémákat is helyre tette.

Volt, aki emiatt leműveletlenezett meg,hogy adjam vissza a diplomát.

B+, nem nyelvtanból diplomáztam.

2022. jan. 2. 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Szívesen javítom a szövegeidet, de mi köze ennek a politikához?

Üdv,

egy nyelvész

2022. jan. 2. 20:54
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
Mert az alap művelcség része sztem xd
2022. jan. 2. 20:55
 3/13 anonim ***** válasza:
9%

Nem bűn. Csak:

- így akarnak hitelteleníteni.

- másnak csak a helyesírása jó és így védi az énképét.

2022. jan. 2. 20:56
 4/13 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a helyesírás alapműveltség kérdése, nem kell hozzá diploma. Akinek diplomája van, attól elvárja a társadalom hogy okos, művelt ember legyen, aminek az alapja a helyesírás és a jó kommunikáció. Persze érthetsz a biológiához akkor is ha nem írsz helyesen, de ezek olyan dolgok, amiket az ember már általános iskolában megtanul, mert a kommunikáció az emberi lét egyik alapja. Azért értünk el ennyi mindent, mert sokkal fejlettebben és részletesebben tudunk kommunikálni, mint pl. egyes állatok. És aki helyesen írni sem tud, azt a társadalom automatikusan kirekeszti, hiszen genetikailag belénk van kódolva, hogy ez az életet is veszélyezteti. Persze ma már nem ez a helyzet, de sok hasonló összefüggést hozunk a múltunkból. Egy szó mint száz, a kommunikűció fontos szerepet játszik az emberiség történelmében, annak pedig alapja a helyesírás. Ezt illik tudni akkor is ha van diplomád, meg akkor is ha csak a 8 általánost végezted el. Persze nyilván más az, ha néhány szót nem tudsz helyesen leírni vagy valamilyen berögződés miatt állandóan rosszul írsz, esetleg gépelés vagy gyorsírás közben összekeversz dolgokat, meg más, amikor szembetűnően fogalmad nincs róla hogy hogyan kell egy szöveget megfogalmazni. Szerintem az, hogy egy-egy hibát vétesz nem baj, de van az olvashatatlan kategória, amikor már kikövetkeztetni sem tudod hogy a másik mit akart leírni, na az már ciki.
2022. jan. 2. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Mert alapműveltség.

Amúgy nem azzal van a baj ha valaki egy nagyon bonyolult szavat vagy mondatot nem bír leírni. Baj akkor van, mikor valaki le írja hogy "hej" vagy "dijó" és hasonlók.

2022. jan. 2. 21:03
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Igazad van, a hülyeség sem bűn, ha valakinek felsőfokú végzettsége van.
2022. jan. 2. 21:06
 7/13 anonim ***** válasza:
23%
így van nekem is diplomám van ás 160 az íkúm, de hejesenírni nem tudok. így alkartnak hitelteleníteni már
2022. jan. 2. 21:08
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
A kérdező vajon hogy értékeli azt, aki szándékosan máshogy gépeli be, mint ahogy diktálná a helyesírás, mert valaminek görbe tükröt akar állítani..
2022. jan. 2. 21:13
 9/13 anonim ***** válasza:
93%
Mert ellentmondásos, hogy felső fokú képesítéssel félig analfabéta valaki.
2022. jan. 2. 21:38
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
Mert egy értelmiségtől alapvető elvárás, hogy helyesen tudja kifejezni magát, szóban és írásban is egyaránt.
2022. jan. 2. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!