Szerintetek elárul valamit a személyiségről a rossz helyesírás?
Az a tapasztalatom, ha valaki borzalmas helyesíró ( és itt nem egy-egy apró tévedésre, vagy fáradtság miatti elírásra gondolok, volt hogy én is írtam sietségemben ly-t olyanra, amire j-t kellett volna, fogtam is a fejem, mikor megláttam), szóval az a tapasztalatom, hogy aki igazán értelmes, annak a helyesírásán lehet látni. Ettől persze még érzelmileg lehet sivár, és egy rossz helyesíró is lehet mély érzésű, én itt most az értelmi képességekre gondolok. És ismét mondom, ez nem a véleményem, hanem a tapasztalatom. Ti hogy látjátok ezt?
Ilyen hibákra gondolok, mint az idekötők különírása: ki megyek, meg írom, vagy más példa: késsőbb, sok féle képpen, össze jönn, töbet, aszt...
szóval ilyen és ehhez hasonlók kevésbé durva és durvább kombinációja.
El. Pláne ilyen látatlan beírogatós helyen pont ez az, amiből kiolvassuk, kifélével állunk szemben.
Mindjárt elárulja az illető kulturális szintjét a -ba/be és -ban/ben különbség nem ismerete. Elárulja az illető kapkodását, egyben a dolgokhoz való nyegle hozzáállását, mikor már a szóköz sem a két szó közé sikerül, és egyebek. Végül elárulja az illető "nagy lazán szarok bele mindenbe" életfelfogását, hogy el is nyomja a kapitális marhaságát, mielőtt átnézné. És nem helyesírási kukacoskodásokra gondolok, amitől azt hiszem, sokan falra mászunk, hanem olyasmikre, ami már egyenesen az ember szemének fáj.
Ismertem egy NAGYON rossz helyesírású egyént.
Értsd úgy,hogy minden 2. szavát helytelenül írta le,ÉS még érthetetlenül is fogalmazott.
NA ez meg is látszott a jellemén is. : Enyhén buta,ami még nem is lenne probléma,DE ő nagyon sokat képzel magáról
Szóval ja,összefügghet simán a rossz helyesírás a személyiséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!