Miért van az, hogyha a válaszadók felróják a kérdezőnek a rossz helyesírását, akkor csípőből az a válasz, hogy érintőképernyős telefonról írok?
okostelorol irok ekeztek nelkul. ha rohanok akor hanyagul is, ha balfek dagyok akkor el is utom es kozpontozas sincs es mint lathato ront az IQ-mon vagy 60-at, mikozben tudom, hogy az akkor az mindig kettő k és a ha előtt nem pont, hanem vessző van.
Egyszer leigényteleneztek egy fórumon, ahol csak ékezetmentesen írtam, de egyébként helyesen (tette ezt az illető négy nyelven, büszkén magára, hogy ő munkahelyi ügyeletből fórumozik).
Okostelefonon könnyű melléütni (ha a pontos ütögetésre figyelsz, akkor
Ez nem csak ezzel van így. Az emberek nagy része, inkább hárít, minthogy elfogadja, hogy hibázott, és legközelebb jobban odafigyel, kijavítja a hibáját.
Mind emberek vagyunk, hibázunk, de sokan nem tudják beismerni, inkább másra fogják.
Nem mindenki, természetesen. Személy szerint mindig örülök, ha valaki kijavít, és megköszönöm.
na szóval pl ez történik (befejezetlen válasz)...igénytelenség, de azt nem szabad összekeverni, hogy alapból sokan nem tudnak helyesen írni, csak épp egyre több közülük hozzáfér a nethez. Én nem.lovagolnék azon, hogy miért nem.ismeri be, hogy a muszájra fogalma sincs, hogyan kell írni.
Nem.tudom neked mennyire óriás az okos telefonod, de én a kis ujjaim ellenére gondban vagyok, mindig vízszintesen fordítom és pl. most nem.látom mit írok. Ha vissza akarom nézni és hibát javítani (amit észre se vehettem menetközben, akkor öt perc vacakolás következik a kurzorral :-(.
Szóval neha inkabb igenytelen legyen valaki, ha segitsegre vagy gyors valaszra van szuksege, mert ekezet nelkul, ne adj isten meg nyelvtani hibakkal terhelten is (ami siman a nem.atlathato kepernyobol adodhat) irjon 5 perc alatt, mint "pocxoljon" 25 percig a telefonjan. Ettől függetlenül sok embert én is beültetnék a nyelvtanórákra, sőt én is szívesen velük tartanék :-). Elég részletes? (most épp volt időm).
A rossz helyesírás baj. Az elütés is, de az mindenkivel előfordul, s azzal értelmes ember nem foglalkozik. De rengeteg szörnyszülött kérdés is van az oldalon, amit semmiféle technikával nem lehet menti.
A kérdésedből kreálok mintát:
Rossz helyes írás? Vélemény? Valaki?
Ha a szavakat sem tudja valaki helyes sorrendbe rakni, arra már nem tudok mit mondani, mint hogy az illető agy nélkül született.
azok a válaszadók épp annyira értelmesek, mint akik ilyen kifogásokat találnak ki.
ismerek olyan embert, aki értelmes, jólelkű, de képtelen helyesen írni, valószínűleg diszlexiás, vagy bármi lehet mögötte. én az ilyet többre értékelem mint a "helyesen" író idiótákat. az unatkozó grammarnazik valójában a kisebbrendűségi komplexusukat akarják ellensúlyozni a beszólogatásukkal. perzse ugyanez a helyzet akkor is ha nem a helyesírásba kötnek bele.
egyébként hogy elé vesszőt teszünk.
ezt is emgfigyeltem már, hogy az okoskodók többsége sem képes helyesen írni. ha inged, magadra veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!