Miért hazudoznak az emberek a pénzügyeiket illetően?
Nekem a legtöbb ismerősöm olyan 400-600 ezer (nettó) forintot keres. (Borsodban vagyunk...) Mindenki valamilyen vezető beosztásban van... aztán a legtöbb még egy érettségire épülő szakmát sem végzett el. Annyira érdekes, hogy senkitől nem hallok olyat, hogy "basszus, a minimálbérért végeztetnek velem olyan munkát, amihez majdhogynem diploma kellene".
Mi a francért kell kamuzni, de komolyan? :D Jobb lesz ettől?
A legjobb, hogy van egy "programozó" ismerősöm, aki elmondása szerint, olyan 800-900 körül akaszt le havi szinten (semmi látszatja amúgy a dolognak). Jött itt nekem pár hónapja a hülyeségével, hogy csináljunk vállalkozást és akkor mondjak fel a jelenlegi (szerinte sz#r) munkahelyemen. Mondom rendben van, csináljuk. 2-3x még rákérdeztem ezután olyan 2 hetes eltérésekkel... mindig csak "majd-majd-majd, még ez+az... a külföldiek még nem adták oda a projektet". Most ez is mire jó? Vagy erre gerjed? :D
Mi a kerdes?
Egyik sem hangzik irrealisnak.
Az meg hogy bejom e a projekt, palyazat, stb valoban meghatarozhatja mikor erdemes elkezdeni egy ceget. En 2 ceget is alapitottam mar ugy hogy addig vartunk amig nem kellett mar kb szerzodni.
Ezt én is észrevettem már és nem tudom őszintén mire jó ez.
Van egy haverunk, aki két naponta 50 000Fttal többet keres, 2 napont 2M Fttal több megtakarítása van.
Hozzáteszem érettségije van, egy full lepukkant szar albérletben lakik, csóró a családja és mindig rosszul lesz, mikor fizetni kell.
Biztosra tudom, hogy egyébkén 180 ezret keres, valami szar munkája van egyébként.
Másik ismerős azt hazudja, hogy nettó 500ezret keres, közbe az egyik családtagjától tudom, hogy nettó 200-220 körül keres diplomásként, szüleivel lakik.
Tudnám folytatni ezt órákon keresztül.Engem ez qrvára irritál, és ezek az emberek másról sem tudnak beszélni, állandóan hazudoznak.Én már emiatt szóba sem állok rengeteg emberrel, mert nincs idegzetek a hazudozásukhoz.
Anyám ugyanezt meséli, hogy nagyon sok ilyen kollégája van a munkahelyén.Csak az a vicc ebben, hogy anyám tanár és pontosan tudja ki mennyit keres.Mondjuk ezt bárki tudhatja.
Valószínűleg megkereste őket a kormány,hogy keltsenek látszatot,vagy megbüntetik őket.
Valahonnan kell propaganda, elvégre ki a legjobb,ha nem egy civil aki mosolyog,és azt mondja hogy aki keményen dolgozik,az ki van rendesen fizetve?
Viccet félretéve...
Még egy ok a sok közül, amiért undorodom a saját nemzetemtől :
A fizetés annyira jó,netto 400, van egy szandálom,egy zoknim,kopasz vagyok,a feleségem leordítom a tescoban,lidliben...
Ja,oldaltáskába adó,számlák,10 misi kp.
Ja,ha nem dógozó keményen mé gondolod,hogy gazdag leszöl?
Jaaa,hogy te nem akarsz dógozni ...
Marketing manager,exceltáblázat és asztal alatti kényeztető csaj :
Jajj hát én tanultam,egyetem,6 diploma...
Nem verem nagy dobra,a fülhallgatóban hallgatom a zenét,suzuki,elolvastam 100 könyvet Szabó Pétertől,sikeres vagyok. Rövidre vágott haj, kopogós cipő,10-20 milliós kocsi ajándékba,stb.
Beleült,sokkal egyszerűbb mint dolgozni. Igen,a Word egy olyan bonyolult program,hogy általánosságban elmondható,hogy egy dolgozó embernek nincs elég agykapacitása.
Ehhez kell a 6 diploma,egyetem.
Petike :
Helló,én apuci vállalkozásába dolgozok,sikeres vagyok, keményen dolgozok,apa adott pénzt, én vagyok a kiskedvenc.
Véletlenül a tapasztalat miatt az emberek többet keresnek.
Aki 20 éve benne van,az keres.
Aki nem,az mire fel is akarna több pénzt? Örüljön hogy nem hal éhen.
Ja,én alapból biztos hellyel kezdtem,nem kellett megfelelnem senkinek,úgyse rúgnak ki,velem mindenki szépen beszél,stb.
Pénzügyi gondok nincsenek,én nem beleszülettem, én megdolgoztam érte tesó...
Jajj há 200 netto az semmi...
Jajj há 200-nak nem örűsz?
Jajj há ebbű hogy ész meg?
Ja, én keveslem a 10 milliót is.
Jajj,há örülj neki,spóróni köll ha eekőttöd persze hogy nincs.
Nemkő annyi buli,meg csoki,meg minden hlyeség,dógozni kő.
Jajj hát én 500-at keresek,meg a férjem is,bódogok vagyunk,nekem elég,kijövünk belőle,tudunk félretenni.
Ja,ha nem lenne gyerekünk,akkor nem kapnék figyelmet. Muszáj volt.
Jajj hát én annak idején 1000 forintot kaptam havonta,örülj hogy kereső pénzt,és MINDENHOL CSOMÓ LEHETŐSÉG VAN,TE VAGY A LUSTA,MINDENHOL CSAK A MUNKA VAN,MÉ NEM TALÁLSZ EGY JÓT? NEM AKARSZ TE DÓGOZNI,AZÉ...
OLYAN NINCS HOGY NINCS JÓ,MENJÉ AZT CSINÁLJAD MER SOSE LESZ JÓ ÉLETED...
MI AZ HOGY NEM TALÁSZ JÓT,HÁ ANNYI LEHETŐSÉG VAN,AZ ÉN ISMERŐSÖM IS SIKERES,Ő NEKI BEZZEG MEGY...
AKI AKAR AZ KERES,AKI NEM AZ NEM.
NEEEEM IGAZ HOGY ITTHON ROSSZAK A FIZETÉSEK.....
HÁ 20 ÉVE OTT DÓGOZOTT EGY ISMERŐSÖM A CÉGNÉ,ÉS MÁ 400-AT KERES.
NEM ÖLÉG AZ,MI KŐ NEKED,LUXUS?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!