Mennyire jó dolog tisztában lenni a szülők pénzügyeivel és azzal, hogy mit fog örökölni az ember?
Hát mit fogsz csinálni? Várni, hogy meghaljanak? Aki így áll hozzá, annak vannak a fejében súlyosabb gondok is.
Szerintem felnőtt embernél jó tudni. És nem csak a végösszeget illetően, hanem hogy nagyjából tisztában legyen a helyzettel, mire számíthat, hitelek, ingatlanok, miegymás.
Azt, hogy mit örökölsz, CSAK AKKOR tudod meg, ha már meghaltak a szülök. Ugyanis addig bármikor rendelkezhetnek máshogy az örökségröl, az "örökség" elfogyhat, szóval arra épeszü ember nem számít.
Másrészt nekem az igazán nem sokat ér, amir csak úgy kapok valahonnan, értéke annak van, amit én szereztem.
Annak mi köze a leendő örökséghez?
60 3ves koridig albiban akarnál lakni, mert majd vmikor örökölni fogsz?
A szüleim nem adnának nekem 25 évesen lakást, mert ennél több eszük van.
De eleve el sem fogadnám!
Másrészt ezt semmi esetre sem lehetne "örökségnek" nevezni, az ugyanis akkor keletkezik, amikor az örökhagyó meghal.
"A szüleim nem adnának nekem 25 évesen lakást, mert ennél több eszük van."
Ha az én szüleimnek nincs ennyi eszük, akkor nemet kellett volna mondanom arra a szándékukra, hogy vegyenek nekem egy lakást? Vissza kellett volna utasítanom elvből, hogy ne induljon olyan könnyen az életem?
9: ez butaság!
Kb. háromtucat kérdésben szétrágtuk már a témát!
Miért is jó módszer az, hogy a szülők "szívjál magad" módszer szerint járnának el, holott megtehetnék a lakásvásárlást...????
Ha kapsz egy lakást, ugyanúgy spórolni fogsz, hiszen ugyanezt a gondoskodást úgyis tovább fogod adni a gyerekeidnek. Szóval a spórolás ugyanúgy szükséges - csak kicsit kényelmesebb sok-sok évre _előre_ spórolni, mint a napi megélhetésed mellett a saját lakhatásodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!