Pályakezdő fiatalnak hogyan érdemes kezelnie a pénzügyeit, pénzt megtakarítani?
Úgy, hogy jobban kereső irányba indulsz és tudatosan építed magad.
Az összes takarékoskodó oldal, meg akciós csirkefarhát sem fog annyi pénzt a tárcádban hagyni, mint ha rendesen keresnél, vállalkoznál, stb. Tehát a pénzt magadba, a tapasztalatszerzésbe, utazásba, tanulásba érdemes fektetni.
Engem sosem érdekelt hogy megtakarítsak, és bejártam a fél világot 30 éves koromra, doktoriztam, kapcsolatokat építettem, a maradék pénzemből konferenciákra és trainingekre. A felhalmozott tudásból a vállalkozásom 2.5 év alatt kitermelt egy hitelmentes modern lakást.
Nekem ezek váltak be:
* hó elején félreteszek
* a maradék elköltésre szánt pénzből is igyekszem egy kicsit megtakarítani
* folyamatosan olvasgatom, hogyan lehet a pénzügyeket jobban kezelni (én pl nem szeretem a Kiszámolós Miklós stílusát)
* otthon főzök, nem rendelek
* megfontolom a kiadásaimat
* ha tudom, hogy nagy kiadás érkezik pár hónap múlva, akkor inkább havonta teszek félre rá egy keveset és nem egyszerre adok ki sokat
* igyekszem felfelé haladni a munkában is, megtalálni a lehetőségeket.
Amikor elkezdtem 5 éve, akkor 140 ezret fizettem, hát most ott tartok, hogy ennyi megy félre hó elején.
Ahogy nőtt a fizetésem, úgy nőtt a megtakarításom és nem a költésem!
Bónusz tipp: azért fiatal vagy, ne élj aszkéta életmódot, engedj meg magadnak 1-2 betervezett mozit vagy évi egy kis nyaralást a arátokkal :) De inkább havonta tegyél félre egy kicsit, semmint nyáron a semmiből akarj előteremteni 100 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!