Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az hogy az emberek...

Bodri kutyus kérdése:

Miért van az hogy az emberek butának néznek mert van egy kis helyes írási hiba a szővegemben???? dix dixle várjál meg nézem a szótárt......................... diszlexiás vagyok

Figyelt kérdés

Ilyen kapok hogy járt ki a 8 általánost vagy autista vagyok illetve alul művelt szépen mondva

🤔Namár most 8 általánost 4 átlagos volt igaz nyelvből irodalombol felmentést kaptam ase ment roszul😛👆 és legyenek szívesek meg nézni hogy mit jelent az autista szó mert szerintem nem tudják ja és a diszlexiások nem fogyatékosok se buták IQ-se alacsonyabb az átlagnál (tudtad Albert Einstein is diszlexiás vólt) ja és nálam csak irásL van bajjjj tőbbi területen kiválóan üzemelek EZZEK Nem csak saját sérelmeim!! 🤫

[link]

[link]

[link]

Most sírjak😭 vagy nevesek 😄 vagy mind kettő 😂

#diszlexia #személyiség #pszichológia #Mi tudom én #A. D. I. H
2022. febr. 16. 22:14
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Ez rágalom ként élem meg valami komoly baj lehet itt mégis hogy jőnle ez már sok unatkozni. Nem szoktam rengeteg a dolgom dolgozok nevelek emelet tanulok gunyolodás tőlem ál legtávolabb elhiheted attól még hogy az ember nem szomorú és visz egy kis poént ha leeski ha nem az nem gunyolodás

Nehogymár ne lehessen egy állás pontom kíálok érte de (pl szavazáson van olyan hogy nem szavazok de azzal már szavazás an benne aki azt nyomta elég vicces) hogy nem forog a kerék még én kérek elnézést mert jó kedvem volt mikor írtam a kérdést ezt milyen közel itt regisztrált felle Csak köteketsz hiába írod atól nem lesz igaz hogy trolkodsz de nem leszek bus komor null 24ben

Ezt vártam el itt segítőkész koment intelligens vita inspiráló diszlexiásoknak hogy nem hülyék változásnak aki erre téved annak hasznos legyen informatív stb de ez ha szülő vagy és olvasod ne enged gyermekednek hogy erről az oldalról keres kérdésére a választ habár vannak itt helyeselhető dolgok de töb nyire veszélyes rábizni 20 30 ember gondolataira tudjátok aki e nem inge..

2022. febr. 17. 16:49
 22/34 anonim ***** válasza:
34%
Trolltrolltrolltrolltrolltroooolllll!
2022. febr. 18. 23:16
 23/34 A kérdező kommentje:
😂😂😂 Vicces vagy
2022. febr. 21. 08:34
 24/34 A kérdező kommentje:

Do not feed the trolls

[link]

2022. febr. 21. 16:40
 25/34 anonim ***** válasza:
40%
A diszlexia, diszgráfia nem keverendő a suta buta sötét ostobasággal.
2022. febr. 21. 18:12
 26/34 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én diszlexiás, diszgráfiás és diszkal... Ezt a szót sose tudom kimondani, se leírni... Na mindegy. Szóval mindhárom vagyok.

Még frissen felfedezett, ami elég fura, mert már 10.-es vagyok.

Problémáim vannak a hónapokkal. A március sosem tudom, hol van. Jobb és a bal oldalt is keverem. Mindig el kell fordulnom észak felé, hogy tudjam melyik a jobb vagy bal olgal. Az abc-vel is van problémám. Az n betű után lelassulok ér a végét már nem is nagyon tudom felismerni.

Problémáim vannak az írással is. Sokszor nem tudom megfogalmazni, amit mongani akarok. (mint már észrevehetted a hónapos mondatnál). Gyakran fogalmazom újra a mondataimat A szövegértésem is borzasztó... Évelején kaptam is egy egyest a szövegértésemre. Sokszor keverem a betűket mint például a d-t a g-vel meg fordítva is. Sokszor elveszek a szó leírása közben és meg kell állnom, hogy tudjam, hogy hol tartottam. Vagy például kihagyok belőle egy két betűt a közepéből. Mostanában a szavakat is felcserélem. Egyre sűrűbben. Például a várok helyett azt írom, hogy váltok. De nem csak hasonló hangzásút néha pl tanulni helyett nyaralni. Nem értem, hogy miért...

Nem tudok osztani fejben. Csak úgy tudok osztani, ba pl.: 125:5

Leírom az ötöt és folyamatosan szorzom. 21×5= 105 25×5= 125 és így jön ki a szám. Ha nem pontos pl 126:5, akkor kivonom belőle a 125 maradt az 1 és 10:5 az 2, tehát az 5,2 szám jön ki. Máshogy nem megy(*﹏*).

Tanulni sem tudok valami jól. Nehezen tudom megjegyezni és ha sikerült is megtanulnom, akkor egy hét múlva már semmire nem emlékszem.

Nagyon sok mindent elfelejtek. Nem csak másokra nem figyelek oda, hanem saját magamra se. Elindulok a konyha felé majd nem tudom, hogy mit akartam és visszaforgulok. De a szavaknál is ez van. Olyan hétköznapi szavak men jutnak eszembe, mint hogy fregori vagy lábfej. (Ez egyre durvább nálam ezért félek egy kicsit.)

Nem tudom, hogy fel leszek e mentve bármiből is , mert nemrégiben lett megállapítva ez a dolog. Gimnazista vagyok és a félévi átlagom 4,5. Matekból dicséretes ötös lettem és eséjes, hogy évvégén is. Nyelvtanból is ötös vagyok, a rossz helyesírásom ellenére is. Volt még általánosban egy autista osztálytársam. Mindig zokniban járkált és mindent szanaszét hagyott, de nagyon okos volt. Főleg matekból. Nagy ember lesz belőle.

Tippek:

Ajánlom, hogy fejleszd magad. Neked a helyesírással van bajod, igaz? Van a billentyűzeteden hibakijavító? Vagy felmutat felül szavakat? Az sokat tud segítani. Vagy ha nincsen, akkor keress az internetem hiba javító oldalakat, ahova be tudod másolni azt és kijavitja. Ha a szövegértéssel is problémád van, akkor próbálj olyan dolgokról olvasni, amilyen téma érdekel téged. Az nagyon sokat tud segíteni. MUSZÁJ, hogy fejleszd magad. Nagyon fontos, mert az emberek az interneten csak az írásodon keresztül tudják leszűrni, hogy milyen is vagy. A jó munka miatt is érdemes. Ha nem gyárban vagy kis helyeken, naposmunkákban (valahogy így van a szó) szeretnél dolgozni, akkor nagyon fontos. Az önéletrajzodat meg kell írnod jól, hogy felvegyenek. (Én már írtam, mert kellett a felvételimhez és vagy ötször írtam újra.)

Azt tervezem, hogy az ELTE BTK keleti nyelvek egyik szakára megyek. Később angolt és az a másik nyelvet fogom tanítani. Érdekel engem a filmipar is. De nem színész szeretnék lenni, hanem rendező, forgatókönyvíró, vágó, statiszta... Valami ilyesmi.

Remélem tudtam segíteni és el is orvastad.

2022. febr. 26. 20:41
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

#26 Nekem sokat segít, ha kelett írnom valami hoszabb szöveget újra elolvasom. Sajnos túlnyomó részt mindig találok benne hibát, úgy is pl. digitális formában írom és aktív a helyesírás ellenőrzés.

És még egyszer el kell olvasnom, hogy leredukáljam a hibák meglétét amennyire csak lehetséges így.

Rh@dt nagy szívás ilyen hátrányos helyzetből élni az életet. A mégnagyobb szívás, hogy nem lett fölismerve jó korán nálam, ha nem csak jó későn NAGYON későn. Így nagyban köszönhető, hogy elég el€seszett legyen az életem. Hiába derülnek ki dolgok utólag, hogy ez meg az szorosan összefügg és ez az eredménye, ha már késő teljesen vagy alig lehet megfeszülve változtatni jó irányba. Az időben nem lehet vissza menni, nem lehet újra játszani az életedet. :/

2022. febr. 27. 16:55
 28/34 anonim ***** válasza:
33%
Szilvásbuktát, mert azt szeretem.
2022. febr. 28. 07:50
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

#27 Én is gyakran visszaolvasom, de nem mindig veszem észre a hibáimat.

Az a baj, hogy a nyelvtan tanárnőm azt mondta, hogy ebben a korban, már nem kaphatok felmentést belőle. Nem tudom, hogy ez pontosan hogyan is megy.

Igen, sajnos nem lehet visszamenni az időben... Ha hamarabb rájöttek volna nálam is, akkor most könnyebb lett volna az iskola. A gimi elég nehéz így is. Mondjuk azért talán jobb, mert ha majd felvételizek az egyetemre, meg éretségizek, akkor nem az lesz ráírva, hogy felmentett... Talán akkor nehezebben vennének fel. De tényleg nem tudom, hogy hogyan is megy ez az egész.

Annyit megkérdezhetek, hogy ez a felejtés dolog amit írtam, abból lehetnek komolyabb bajaim? Egyre rosszabb a memóriám és egyre gyakrabban nem hallom meg, ha az emberek hozzám beszélnek. Kétszer vagy háromszor is meg kell szólítaniuk, hogy észrevegyem...

2022. febr. 28. 10:45
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

#29 "Annyit megkérdezhetek, hogy ez a felejtés dolog amit írtam, abból lehetnek komolyabb bajaim?"

Erre jókat nem igen lehet mondani. De bizonyos dolgokkal lehet tenni ellne többé kevésbé.

2022. febr. 28. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!