Mit gondoltok arról,ha valaki 30 évesen is "nem megyek el gyárba dolgozni diplomával" mentalitást követi?
Van egy ismerősöm.Állandóan panaszkodik,hogy nem veszik fel sehová a szakmájában,ahová beadja a jelentkezését.
Vagy vissza sem hívják,vagy ha elmegy állásinterjúra,akkor sem őt választják.
Az anyja azt mondja,hogy mindegy,hogy hová,csak menjen el dolgozni akkor.
De ő azt mondja nem fog 3 diplomával gyárban dolgozni.
Meg,akkor csak benne ragadna ebben az állapotban,inkább próbálkozik tovább,és adja be tovább az önéletrajzokat.
De ez már vagy 2-3 éve megy.
Igazából anyagilag nem szorulnak rá,hogy dolgozzon,mert az anyjának jó nyugdíja van,így is megélnek.
Mit gondoltok erről?
Ez mennyire az egyén hibája?
Ez gyakori lehet,vagy csak ő nem talál semmit a végzettségével?
Vagy a személyiségével lehet gond,ami nem szimpatikus az állásinterjún?
Szerintetek meddig érdemes próbálkozni vagy mennyi ideig,és mikor jobb belátni,hogy hát hiába van X diplomád,nem vagy alkalmas bonyolultabb munkára.
Az anyját úgy nem érdekli,csak annyira,hogy hát mit szólnak,hogy nem dolgozik.
Amúgy úgy viselkedik vele,mint egy gyerekkel.
Parancsol neki,akkor kell ugrania,amikor ő mondja.
Lehet szolgalelkű,és ezt megérzik az emberek,egy tapasztalt interjúztató,hogy "sérült" személyiségű.
20-as igazad van, nem tudom, honnan vettem :-) ahogy olvastam a leírást, valamiért nő-re gondoltam :-) lehet, a banki ügyintéző miatt... Vagy azért, mert egy férfi, ha igazán dolgozni AKAR, akkor sokkal több lehetősége van, mint egy nőnek.
Tehát, ha férfi az illető, akkor rosszabbnak látom, lustábbnak, életképtelenebbnek.
De amúgy meg mindegy, hogy férfi, vagy nő az illető, ha valaki nem akar dolgozni, az nem is fog.
Érdekes,hogy a nemét nem írtam,és következtettek sokan a nemére.
Férfi,de szerintem nem volt még párkapcsolata.
Mondjuk az igaz,hogy férfiakkal szemben előítéletesebbek,ha nem dolgoznak.
Igen,bankban több a női ügyintéző,de én láttam már ott fiatalabb,20-on éves fiúkat is.
Ez egy ördögi kör, amelyből csak úgy lehet kitörni ha megerőlteti magát, és kezdésként elvállal bármilyen munkát amit talál.
Az a baj egy cégvezető/HR-es ha meghallja hogy 30 évesen x éve nem dolgozol első gondolatai.
- Nincs annyira szüksége munkára, ergo nem lesz hatékony
- Nagyon negatív/nárcisztikus személyiség típusra vall, amelyet minden normális vezető messziről elkerül, mert nem lehet velük együtt dolgozni. (minden és mindenki szar)
- Hiába diplomás ha x éve nem dolgozik még az egyetemen szerzett tapasztalatai is elavultak..
Ezzel szemben:
Jelenleg bolti eladóként dolgozom, szeretnék fejlődni és a szakmámban elhelyezkedni.
Mi az első gondolata a HR-esnek?
- Egy dolgozni/fejlődni akaró munkaerő, az előző munkájához képest ez hatalmas előrelépés számára, ergo igyekszik a legtöbbet kihozni magából.
- Dolgozott már együtt emberekkel, valószínűleg személyiségileg is rendben van.
- Adjunk esélyt neki.
1. A barátod vállaljon el bármilyen munkát! Főleg olyant, ahol nem egy-két, hanem több emberrel kell együttműködnie, mert akkor sosem szedi fel ezeket a szoft szkilleket.
2. A leírtak szerint az anyja rabja anyagilag, de főleg érzelmileg. Ezt egy jó emberismerő megérzi. Problémás csomag, nem kell neki.
3. A barátodat ösztönözd, hogy költözzön el az anyjától. Ha nő lennék, nem kellene egy dologtalan mamahoteles.
4. "Nem volt párkapcsolata." Esetleg szűz is? Az a határozottságot, a fellépést befolyásolja, nem használ neki.
5. Amikor már dolgozik, és külün él, érdmes lehet egy terápia is, de nem feltélenül lesz akkor már rá szükség.
"Igazából anyagilag nem szorulnak rá,hogy dolgozzon,mert az anyjának jó nyugdíja van,így is megélnek."
Na, ez a baj, hogy így gondolkodik ő is, meg az anyja is! Igenis rászorul, hogy bárhova elmenjen, mert nem tudja magát eltartani! 30 évesen egyáltalán miért az anyjával helyezi magát közösségbe?! Ilyen mentalitással se munkája nem lesz sose, se társa az anyján kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!