Mire jó ez az elterjedt szülői mentalitás?
Figyelt kérdés
Akárhova nézek (pl az oldalon, vagy az én szüleim) ezt látom. Ha én vagy bárki kiír egy kérdést, mert tök kétségbeesett és tényleg bajban van és nem arról van szó hogy 11 évesen nem enged a pasijánál aludni hanem komoly dologról ami tényleg igaz, akkor az a válasz hogy: "ne légy ilyen hálátlan szemét kölyök, amíg a szüleiddel laksz addig kuss a neved, semmi jogod és különben is költözz el, majd ha felnőtt leszel megérted" És ez mire megoldás? Mire jó ez, hogy a szülők tökéletesnek állítják be magukat, és soha nem képesek beismerni ha hibáztak, vagy netán bocsánatot kérni? Mire jó ez a szülőknek? Ettől jobb szülők lesznek, vagy jobban fogják tisztelni őket? Én nem hiszem. Bezzeg a gyereknek miért kell mindig jobbnak és jobbnak lenni? A szülő nem változhat? Itt a válaszolók is csak ezt képesek ismételgetni, beszólogatni más szülők kétségbesett gyerekeinek mikor ők is szülők, ahelyett hogy kicsit együttérzők lennének.2010. jún. 27. 17:01
2/26 anonim válasza:
Egyetértek.Mármint a felvetéssel is de azért azzal is hogy vannak kivételek.
3/26 anonim válasza:
Mert gondolom,őket is így (félre)nevelték.Én más véleményen vagyok,a megértőbb szülők közé tartozom.
4/26 A kérdező kommentje:
Hát én se mondom hogy mindenkire igaz hanem a többségre. Én nem fogom attól tisztelni a szülőm hogy az igazságtalan döntéseire a legjobb érvelése hogy ő a felnőtt, övé a ház, és ő a szülő.
2010. jún. 27. 17:09
5/26 anonim válasza:
Mert maga előtt sem ismeri be hogy hibázott. sok szülő akkor jön rá, hogy elrontotta a gyerekei életét mikor be vágják az otthonba.
6/26 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy a döntése igazságtalan? Lehet, ha Te leszel szülő, az adott szituban ugyan olyan döntést fogsz hozni.
7/26 A kérdező kommentje:
Mert azért van olyan helyzet ahol igenis el lehet dönteni. És ő honnan tudja hogy az én életemben mi lesz majd a jó döntés? Ő is csak ember nem isten.
2010. jún. 27. 17:14
8/26 anonim válasza:
Erre nem lehet jó választ írni. Az élet igazságtalan, ez van. Sajnos tényleg így van, hogy a gyereknek kuss a neve, szerintem van is igazuk a szülőknek benne, meg nem is. Hogy nézne már ki, hogy egy szülő, belátja, hogy hibázott, és a tini lányának van igaza...a szülők ezt gondolják. Most válok szülővé egy hónap múlva, remélem nem leszek ilyen...de valószínű én is beleesek ebbe a hibába:((((((
9/26 anonim válasza:
Sok esetben tényleg elég igazságtalan,hogy mindenki nekiesik a Kérdezőnek,de azért őszintén szólva akad azért egy-két kamasz-story,ami erősen sántít logikailag.Nos,olyankor nem csoda,ha érkeznek a leoltások.Általában már a Kérdező stílusából sejteni lehet,hogy most túloz,lódít-e,vagy éppen tényleg vigaszra,tanácsra van szüksége.
Persze empátiás készség nélküli válaszolók is akadnak szép számmal,ők valószínűleg mindig minden jellegű kérdésnél észt osztanak,és nem tanácsot.
10/26 A kérdező kommentje:
Én jobban tiszteltem volna a szüleim ha bevallják néha hogy nem volt igazuk. Én sem vagyok már tini mégsem gondoltam meg magam őket illetően.
2010. jún. 27. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!