Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire jó ez az elterjedt...

Mire jó ez az elterjedt szülői mentalitás?

Figyelt kérdés
Akárhova nézek (pl az oldalon, vagy az én szüleim) ezt látom. Ha én vagy bárki kiír egy kérdést, mert tök kétségbeesett és tényleg bajban van és nem arról van szó hogy 11 évesen nem enged a pasijánál aludni hanem komoly dologról ami tényleg igaz, akkor az a válasz hogy: "ne légy ilyen hálátlan szemét kölyök, amíg a szüleiddel laksz addig kuss a neved, semmi jogod és különben is költözz el, majd ha felnőtt leszel megérted" És ez mire megoldás? Mire jó ez, hogy a szülők tökéletesnek állítják be magukat, és soha nem képesek beismerni ha hibáztak, vagy netán bocsánatot kérni? Mire jó ez a szülőknek? Ettől jobb szülők lesznek, vagy jobban fogják tisztelni őket? Én nem hiszem. Bezzeg a gyereknek miért kell mindig jobbnak és jobbnak lenni? A szülő nem változhat? Itt a válaszolók is csak ezt képesek ismételgetni, beszólogatni más szülők kétségbesett gyerekeinek mikor ők is szülők, ahelyett hogy kicsit együttérzők lennének.
2010. jún. 27. 17:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
52%

Az elfogadás ott kezdődik, hogy nincsen olyan, hogy "elfogadom, de...," nincs de.

vagy elfogadod vagy nem, az elfogadáshoz nincs feltétel, a "de", márpedig azt jelenti.

sokat kell még tanulnod és ezt nem rosszból mondom.

2010. jún. 27. 17:37
 22/26 A kérdező kommentje:
Elfogadom és mit csináljak mégis? Tűrjem őket és szenvedjek? Ez van. Ha elfogadom hogy ilyenek és nem próbálok meg semmit tenni akkor nem lehetek velük sűrűn a saját lelkem érdekében, mert egyszerűen képteleség kibírni őket.
2010. jún. 27. 17:39
 23/26 A kérdező kommentje:
Meg aztán nincs de, azért náluk ugye megint csak lehet "de" velem szembe mert ők ugye a szülők... Én feltétel nélkül ők meg csak akkor "ha". Ez így normális ugye?
2010. jún. 27. 17:40
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
27 éves vagyok a bátyám 6 évvel idősebb. A szüleim úgy neveltek, hogy mindíg a bátyámnak van igaza. Ezt tudja is, és vissza is él vele. Ettől ilyen beképzelt bunkó. Soha nem tanított, csak lehordani tudott és püfölni. Ilyen egy testvér? Erről is a szülők tehetnek.
2010. jún. 27. 17:42
 25/26 anonim ***** válasza:

Azért,mert hiába írnám,hogy milyen igazad van,na mekkora szemetek a szüleid..ez csak olaj lenne a tűzre.

Egy muszlim lánynak nem tanácsolnám,hogy ne menjen második feleségnek,holott a saját lányomnak nem ezt mondanám...

Ha van egy adott nevelési(?)moráljuk a szülőknek,idegen nem szólhat bele.

max. a lehetőségeket mondhatja el,az ember,úgy,hogy nagyobb baj ne legyen belőle.(húzd meg magad és költözz el,mihelyst lehet)

2010. jún. 27. 18:26
 26/26 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy rosszul nevelik a szülőket is, kivétel van igen de kevés tisztelettel a szülők nagy része hétemeletes bunkó és verekszik a gyerekével, ha érezne kis szeretetet iránta akkor nem tenné, mindig csak gyereket hibáztassuk mert azt a legkönnyebb... volt egy ilyen helyzet, egy távolabbi ismerősömnél laktam amíg főiskolára jártam. Nap mint nap megvolt a vita, gyerek a hibás aztán egy szép nap gyerek elment otthonról... sírtak a szülők meg minden, de ennyi kész. Ennek jó pár éve, most jutott oda a helyzet, hogy a lány hazament látogatóba. Na kérdem én ki vol a hibás ?
2010. jún. 27. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!