Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról,ha valaki...

Mit gondoltok arról,ha valaki 30 évesen is "nem megyek el gyárba dolgozni diplomával" mentalitást követi?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm.Állandóan panaszkodik,hogy nem veszik fel sehová a szakmájában,ahová beadja a jelentkezését.

Vagy vissza sem hívják,vagy ha elmegy állásinterjúra,akkor sem őt választják.

Az anyja azt mondja,hogy mindegy,hogy hová,csak menjen el dolgozni akkor.

De ő azt mondja nem fog 3 diplomával gyárban dolgozni.

Meg,akkor csak benne ragadna ebben az állapotban,inkább próbálkozik tovább,és adja be tovább az önéletrajzokat.

De ez már vagy 2-3 éve megy.

Igazából anyagilag nem szorulnak rá,hogy dolgozzon,mert az anyjának jó nyugdíja van,így is megélnek.

Mit gondoltok erről?

Ez mennyire az egyén hibája?

Ez gyakori lehet,vagy csak ő nem talál semmit a végzettségével?

Vagy a személyiségével lehet gond,ami nem szimpatikus az állásinterjún?

Szerintetek meddig érdemes próbálkozni vagy mennyi ideig,és mikor jobb belátni,hogy hát hiába van X diplomád,nem vagy alkalmas bonyolultabb munkára.

2021. dec. 17. 08:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%
Van egy ilyen érdekes gondolkozásmód. Talán a kissé beszűkült látásmódú embereknél tapasztalható, amiben persze lehet nevelési hiba is.
2021. dec. 17. 08:53
 12/30 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem túl képzett. 3 diplomás embert meg is kell fizetni. Gondolom 25 éves is elmúlt, az az nem jár rá kedvezmény a munkáltatónál. Gyakorlatilag tökön lőtte magát a sok tanulással. Az ilyen túl képzett emberekből többnyire professzor vagy tanár szokott lenni.

Igazából aki diplomásan munkát akar, MINIMUM alap képzés után 21-22 évesen azonnal menni kell dolgozni rész munkaidőbe, hogy mire eléri a 25 éves kort legyen versenyképes tapasztalata. Anélkül nyilván nem veszik fel sehova, ha 0 kilométeres embert akar egy vállalat, akkor inkább lecsapnak egy 21 éves fiatalra akire még évekig jár kedvezmény plusz jobban formálható a vállalat számára.

Max annyit tehet, hogy jelentkezésnél csak 1 diplomát írjon be, és akkor talán felveszik ügyintézőnek. (Igazából egy könyvelő OKJ-val több sikere lenne mint 3 diplomával tapasztalat nélkül)

2021. dec. 17. 09:03
 13/30 anonim ***** válasza:
85%

Nem biztos, hogy mellette a gyárban 8 általánossal fognak dolgozni.

Ha most kiszabadul a munkaerőpiacra pár ezer oltatlan tanár, lehet, tanár kollégái lesznek.

2021. dec. 17. 09:04
 14/30 anonim ***** válasza:
60%

Hát az a véleményem, hogy lusta a nő, és kihasználja az anyját. De megteheti.

Én azt is megértem, hogy nem mindenki képes minden munkakört elvégezni. Van aki képtelen elviselni pl a szalagmunkát. Nem is fogja elvállalni, kivéve, ha valóban rászorul. Mert akkor fogja csinálni, mert kell majd a megélhetéséhez.

Én diplomásként kezdőként nem találtam állást. Elmentem egy multiba. A legalapabb pozícióba. Árufeltöltőnek. Dolgoztam rendesen, majd kis idő múlva kiemeltek, majd küldtek ilyen-olyan tréningre, és most, pár évvel később, osztályvezető vagyok ugyanott. Mondjuk, és a jég hátán is megélek, olyan típus vagyok, nyilván, nem mindenki ilyen.

De nem kell mindig a diplomával takarózni. Csak azok szoktak ilyet, akik azért tanulnak tovább, hogy addig se kelljen dolgozniuk.

2021. dec. 17. 09:10
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

Előző vagyok, igazából nem véletlenül szoktam mondani, hogy egy gazdász semmivel sem cseszhet ki úgy a karrierjével, mint mikor Doktori fokozatot szerez (Senki nem venne fel egy gazdász doktort). Ugyanez igaz a 3+ diplomásokra. Plusz értelmetlen is, gazdász munkához tapasztalat kell. Én speciel semmit nem tudtam gazdászként munkahelyen hasznosítani a képzésből, sokan mások sem.

Amit tehet ismerősöd, hogy csinál egy ügyintéző okj-t és akkor hátha. De nem mondja meg, hogy van 3 diplomája. Nekem munkahelyen volt egy karbantartó, megszerették majd egyszer pár év után benyögte, hogy amúgy neki van egy informatikai végzettsége, csak sehova nem vették fel vele. Mivel szerettük, azonnal ő lett az új informatikus mikor volt felvétel, pedig tapasztalat nélküli 30+-os volt.

Magyarul max ilyen trójai faló módszerrel tudna bekerülni valami jobb munkahelyre. Jobban mondva bemegy OKJ-val ott pedig próbál beilleszkedni és majd lehet tud fejlődni.

2021. dec. 17. 09:12
 16/30 anonim ***** válasza:
95%
Azért majd az is érdekes lesz, hogy az önéletrajzában 30+osan is 0 év munkatapasztalat szerepel majd. Nem tudom, ki az a munkaadó, aki ilyen hozzáállású munkaerőt kulimunkán kívül másra alkalmazna.
2021. dec. 17. 09:14
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Ez jutott eszembe.

Én simán elmennék gyárba is.

Aztán ha kerítésen belül van az ember,akkor már van egy kialakult vélemény róla és sokkal könnyebben tud helyezkedni cégen belül.

Sokan azt gondolják hogy ez csak a csókosoknak meg a heveroknak járható út.

Biztos van példa mindkettőre.

De amit leírtam,az egy járható út, ráadásul az egyik legegyszerűbb.

Nyilván akkor lesz rólam jó vélemény a cégnél,ha egy gyártósoron is megállom a helyem,nem akkor,ha másból se áll a munkanap ,mint osztom az észt,hogy én ettől különb vagyok, vegyék már észre!

2021. dec. 17. 09:19
 18/30 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen ember egyszerűen nem is akar dolgozni vagy rögtön egy Felső-Közép vezetői pozíciót akar. Ha tényleg ilyen végzettségei vannak nem kell elmenni a gyárba szalagmunkásnak. El kell kezdeni egy belépő pozícióban ahonnan majd képességei alapján lépkedhet a rang/bér létrán. Sokan azt sem értették miért mentem egy céghez Msc szintű mérnök diplomával juniornak egy éppen elfogadható fizetésért. Pedig nem bonyolult mert valahonnan el kellet anno kezdenem, hogy ide jussak.
2021. dec. 17. 09:27
 19/30 anonim ***** válasza:
31%
"Hát az a véleményem, hogy lusta a nő" Nő? Honnan veszed? Ez a hapsikra jellemző viselkedés...
2021. dec. 17. 09:34
 20/30 A kérdező kommentje:

Nem vezető pozicióra jelentkezett,hanem bankba,sima ügyintézőnek.

Dolgozott,csak diákmunkát,normális munkája nem volt még.

Na,mondjuk a covid sem tett jót,az biztos

2021. dec. 17. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!