Az normális hogy egy idióta apuka felbontja az árut (puding) és a bolt kellős közepén eteti a kölykét?
Nem normális.Sok ilyen bunkó ember van, nyilván ők azok, akik a gyerekeiket is rászoktatják erre.
Számtalanszor láttam már a vevőket kifújkálni a dezodort, légfrissítőt, majd visszetenni a polcra.
Láttam már öltönyös férfit, aki a pékárut ette a tálcás felvágottal, miközben tolta a kocsit és bevásárolt.Lehetne ezt sorolni sokáig.
Szabály szerint amíg nem fizettél a termékért, addig a bolt tulajdona, és ez lényegében lopásnak számít.Csak az őrön múlik mit tesz ebben az esetben.Lehet nem veszi észre.Ha észreveszi, akkor lehet úgy van vele, hogy csak akkor kéri számon, ha nem fizetik ki a felbontott termékeket.
Ha valakit kisebb értékű lopáson kapnak, azt is megérdezik először, hogy kifizeti-e, és csak akkor hívják a rendőröket, ha nem akar/nem tud fizetni.
De nem lehet általánosítani, mert megtehetné az őr azt is, hogy a kifli lopás miatt hívja a rendőröket.Csak ez ugye hatalmas macera, rengeteg papírmunka, és az 50 000Ft alatti lopás egyébként "csak" szabálysértésnek számít és nem bűncselekménynek.Ezért ha kifizetik a lopott cuccokat, akkor nem feltétlen csinálnak belőle ügyet.
13 Nem fújom ki, és nem tudom milyen illata van.Gondolkozzunk együtt.
Adott egy márkás, 900Ft-os légfrissítő.Minden 2. vásárló kifújkálja, majd visszateszi.Te leveszed a polcról, kifizeted, otthon pedig kiderült, hogy jóformán üres a doboz.Mit teszel ilyenkor?
Egyébként a kapszulás öblítőt sem tudod megszagolni, nem tudod milyen illata van, mégis megveszik.
Ha van egy új fajta puding/csokoládé a boltban azt sem kóstolhatod meg mielőtt megveszed.Igaz ez bármilyen más élelmiszerre.Az vásárlás után derül ki, hogy ízlik-e neked és megfelelő számodra a minősége, az állaga.
Emiatt úgy gondolom, hogy ez egy elég gyenge érv, hogy nem tudod kipróbálni vásárlás előtt.Kismillió más termék is van a boltban, amit szintén nem lehet kipróbálni.Feltételezem a zsepiket sem bontogatod fel, hogy megnézd milyen érzés belefújni az orrod, pedig azokból is van sok hitvány minőségű.Ugyanígy a wc papírokat sem bontogatod fel, hogy beletöröld a feneked, és kávét sem főzöl a bolt közepén hogy megtudd mire lehet majd számítani vásárlás után.Miért pont a dezodor és a légfrissítő legyen a kivétel?
Én is utálom, hogy egyesek ilyen primitívek, akár szülők, akár nem.
Alapból gyerekkel nem úgy kell elindulni, hogy éhes, pláne hosszú bevásárlásra. Meg pár percet ha gyerek, ha nem gyerek tud várni. Kivéve egészségügyi problémak, de ne mondja nekem senki, hogy minden gyereknek olyan problémája van, hogy indokolt legyen. Általában az a helyzet ilyen esetekben, hogy a kedves anyatigris világraszrt pár kölköt, azt hiszi ettől felsőbbrendű lett, cseszik a normális gyereknevelésre, és inkáb ráhagy mindent a hülye, kotonszökevény fattyaira, csak ne visítson már. Komolyan, ne mondja senki, aki normálisan neveli a gyereket, az nem figyel arra, hogy a gyerek ne az éhhalál szélén legyen bevonva a vásárlásba, vagy nem tudja megtanítani a gyereket arra, hogy fizetés előtt nem harapunk bele, nem bontjuk fel, stb. Nekem is megtanította anyám, pedig azért ő se egy szülők gyöngye. Sőt, egy kutyának is meg lehet tanítani, hogy mikor ehet. Ne mondja nekem senki, hogy egy 3-8 éves gyereknél mérföldekkel okosabb a határba talált, keverék kutyám.
Az meg már külön pikantériája a dolognak, amikor csak nasiról van szó. Egy pudintól, chipsttől, csokitól NEM lakik jól a gyerek. Annak az odaadása másról sem szól, csak arról, hogy be legyen tömve a kölök pofája, és addig is kussba legyen... Komolyan, az ilyeneket már csak az múlja felül, amikor a megcsócsált terméket visazateszik, és ezt még a gyökér szülők tudják tovább fokozni, mert bzmeg még nekik áll feljebb, ha szólsz érte. Mert ugye rohadt nagy erény, hogy egyszer beléjük lett verve a fsz, aztán lefialtak. Mert hát a szülés egy ilyen csoda... Véletlenül sem biológiai adottság, amit utána azzal kell folytatni, hogy ha már megvan az utód, akkor neveli az ember ilyen társadalomba illő lénynek... Nem, az a csoda, hogy kijött, utána már le van tojva, majd aztán öregen meh csodálkozunk, hogy miért gyökerek a fiatalok.
Az meg külön vicces, amikor a felnőttek fújkálnak ki dolgokat és stb. Nem, ha van teszter, azt lehet fújkálni, ha nincs,akkor majd otthon megtudod. De hát ez lesz azokból, akikre mindent ráhagytak annó, csak ne visítson már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!