Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyugat-Magyarországon tényleg...

Nyugat-Magyarországon tényleg kedvesebbek az emberek?

Figyelt kérdés
Van egy ilyen mende-monda nálunk, keleten, hogy az ország nyugati részein az emberek átlagosan kedvesebbek, jó fejek, nem ennyire depisek, mint itt keleten. Ez mennyire igaz? :D Mert én már nagyon beleuntam az itteni mentalitásba, meg ebbe a nyomasztott hangulatba, ami átitat mindent…

2021. dec. 6. 10:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még hozzátenném, hogy a nagyszülőktől illetve szülöktől is azt lehet hallani, hogy 15-20 éve még ismerték a falu 90% át most már az 5% át se annyi minden változott. Teljesen eltűnt az amikor még mindenki ismerte a másikat.

Szóval ami rend volt régen az már nem létezik, mindenki a magáét nézi, mert senki se ismer senkit már.

2021. dec. 12. 11:34
 22/23 anonim ***** válasza:
77%
21-es, ez valóban igaz, 20 éve a 2000-es lélekszámú falumban mindenki ismert mindenkit, most már a szomszédot sem ismerik sokan. Aki beköltözik, az nem haverkodik senkivel.
2021. dec. 12. 11:45
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk engem ez a része annyira nem is zavar. Én sem vagyok az a haverkodós tipus, ha beköltöznék valahova.

De az, hogy a békés falvakból konkrétan egy szétkúrt hányadék lett az szomorú.

Autók mnidenfele, füves részek széttaposva, az aszfalt totál lepusztult stb.

Egyszerűen a tipikus szűkebb falusi utcákba rémálom bemenni, mert legaalább a sáv felében autók parkolnak. Sokszor a saját kaupudba is belelógva.

Ez egy kisebb faluban abnormális, és itt a határ mentén már mindenhol ez van. Messzire sem kell menni mikor még nem ez volt.

És még mi lesz ezután...

Sajnos a házakat nem lehet arrább tenni, utcákat nem lehet szélesíteni, így tömve van minden, ami az emberek viselkedését is befojásolja és a közelekedés kultúrát is.

De a legjobb mikor tucatjával épülnek a társasházak, egy egy lakótelep már 3 szor akkora mint 15 éve, de bolt? Na az sehol.

Akkor mindenki 300-500 asával be a városba vásárolni.

Lassan már konkrétan terület sem marad szabadon, de bolt sehol, és így nem is lesz. Gyönyörű...

2021. dec. 12. 12:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!