Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyugat-Magyarországon tényleg...

Nyugat-Magyarországon tényleg kedvesebbek az emberek?

Figyelt kérdés
Van egy ilyen mende-monda nálunk, keleten, hogy az ország nyugati részein az emberek átlagosan kedvesebbek, jó fejek, nem ennyire depisek, mint itt keleten. Ez mennyire igaz? :D Mert én már nagyon beleuntam az itteni mentalitásba, meg ebbe a nyomasztott hangulatba, ami átitat mindent…

2021. dec. 6. 10:31
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hmm akkor végülis mindenhol hasonlóak a magyarok :D

Mert itt ez a bajom igazából, hogy iszonyat lehúzó a legtöbb ember, ha már neked egy forinttal több van, akkor azért, ha nem gyárba dolgozol azért :D

Vagy ha neki több van, akkor ő az istencsászár. Szinte mindenki csak panaszkodik mindig, meg kb versenyez, hogy neki márpedig rosszabb, mint a másiknak..

Kiégető egy közeg (és nyilván tisztelet a kivételnek).

2021. dec. 6. 21:11
 12/23 anonim ***** válasza:
59%
Nem, inkább Debrecen környékén kedvesebbek.
2021. dec. 7. 11:39
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
Észak-Keleten élek, itt flegmák, bunkók eléggé. De Hajdù és Szabolcs megyében jártam mostanság, ott segítőkészek voltak velem.
2021. dec. 8. 08:07
 14/23 A kérdező kommentje:
Én debreceniként árnyaltabban látom ezt, de akkor szerencséd volt :)) nyilván tudom, hogy mindenhol van ilyen is, olyan is, de itt valahogy nekem ez az atmoszféra lehúzó sokszor. És több ismerősöm szerint is. Valami van a levegőben :D
2021. dec. 8. 10:23
 15/23 anonim ***** válasza:
52%
Éltem Debrecenben is 5 évet és most Győrben élek, már 3 éve, van tapasztalatom, nem egy nyaralás során hasított belém a felismerés, kedves 14-es.
2021. dec. 8. 12:37
 16/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem szép tőled, hogy otthagytad a faludat.
2021. dec. 8. 14:30
 17/23 anonim ***** válasza:
43%
16-os, 5 év alatt elvégeztem az egyetemet, nem úgy, mint te, aki el sem kezdted.
2021. dec. 8. 15:52
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

Amit én láttam, és hallottam olyanoktól, akik arról a vidékről származnak:

Győr-Sopron megyében az átlagnál rendszeretőbbek az emberek, már anno 20 éve sem lehetett sok faluban a buszmegállót összeplakátolni, minden gondozott volt a falvakban. Ezt tapasztaltam. Egyébként kedves emberek laknak arra. Zala megyeiekről azt hallottam, hogy sokkal összetartóbbak, mint az ország többi részén élők. Egy utcabelim oda valósi, egy másik ott volt katona. Az Alföldön járva azt láttam, hogy sokkal egyszerűbbek az emberek, átutazóban megálltam egy csongrádi kisvárosban, és ott még mindenki a régi Csepel biciklivel mászkált, idős-fiatal, olyan nyugodtnak tűntek. Békés megyében voltam egyszer pár napot nyaralni, nekem pl. építészetileg volt érdekes, hogy az egész városban az esőcsatornákat a levegőben kivezették a kerítésen át az utcára.(Sarkadon volt). Felénk ilyen sehol nincs. Jártam Hódmezővásárhelyen, ott érdekes hasonkló emberekkel találkoztam, mint felénk. A Hajdúságiakat nagyon sokan érdekes, maguknak való és bunkó embernek írják le, párat ismerek, többé-kevésbé tapasztaltam. Ismerek 1-2 borsodit, azok vidám emberek. A falunkban sok vendégmunkás jár, főleg a boltba jönnek be, romák. Valószínű Borsodból vagy Szabolcsból, de akcentusban és külsőre is teljesen elütnek a lakóhelyem környéki cigányoktól. Leírom, Fejér megyei vagyok! De ennek a megyének is megvannak a végletei, az északi rész iparosodott, gazdagabb, elég sznobos településekkel, a déli rész meg maga a vadnyugat(indiánokkal, pusztasággal).

2021. dec. 11. 22:48
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Vannak Nyugat-Magyarországon is kedves emberek, akikről, ha jobban meg ismered őket, rendszerint kiderül, hogy a keleti régióból származnak.
2021. dec. 12. 09:19
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért a határmentén az elmúlt 10-15 évben teljesen megváltozott minden.

Kezdve azzal, hogy a lakosság minimum 2 szer, de inkább 3 szorosa lett. Innentől kezdve a rend is el lehet képzelni, hogy változott. Nem pozitiv irányban.

És hiába lettek teli a városok, az emberek elkezdtek a környező falvakba építkezni ami már totálisan felismerhetetlen.

Néha ha az ember elmegy ilyen helyekre csak néz, hogy mi a f@sz... Felismerhetetlen lett minden, és 10 év nem olyan hosszú idő.

2021. dec. 12. 11:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!