Hány órakor keltél a legkorábban a munkahelyed miatt? Hogyan bírtad megszokni valamennyire?
Legkorábban 4.45 - kor keltem még a legelső munkahelyemen. Borzasztó volt! Akkor voltam 21 éves. Mindig utáltam a korán kelést! Egyszerűen nem tudom teljesen megszokni!
Igaz, nem vagyok korán fekvő típus. Este is megvan a magam foglalkozása. Képtelen lennék már nyolckor - vagy kilenckor lefeküdni aludni.
Most is raktárban dolgozom 29 évesen. A sofőrökkel szoktam beszélni ki mikor kel. Nekik már gyakran hatkor indulniuk kell a telephelyről! Nem ritka az sem, hogy 7 - re már például Nyíregyházán kell lennie, úgy, hogy ő budapesti és a telephely is ott van! Mondta, hogy háromkor kel!
Igaz, a teherautó sofőrök többnyire már legkésőbb 2 óra felé végeznek.
A legnehezebb a GLS futároknak, mert ők már 6 - kor bent vannak a telephelyen, hogy összekészítsék az árut, amit 7 órától kiszállítanak. Ráadásul, ők délután fél négyig minimum nyomják a melót! Ünnepek tájékán gyakran ötig - hatig is! Nekik az átlag napi cím 110 - 130 cím még nyáron is! Kemény lehet! Nem csoda, hogy 5 év alatt már vagy a 6. új futár viszi tőlünk az árut, mert nem csinálják 1 - 2 évnél tovább...
Egy nemzetközi kamionos barátom viszonylag könnyen alkalmazkodott annak idején a korán keléshez. Nyáron is lehúzta a redőnyt este nyolckor, mert reggel négykor kelt.
Igaz, ma már nem nemzetközizik és el is költözött otthonról a menyasszonyához, de kamionozott vagy 6 évig.
Egyébként, jelenleg 5.40 - kor kelek. Átlagosan 6 - 6 és fél órát alszom. Ez sem sok, de a napi munkavégzéshez elég. Ha itthon vagyok hétvégén, úgyis bepótolom az alvásmennyiséget.
Raktárban dolgoztam. Kisteherautóval kellett boltokba szállítani.Reggel 5-re ott kellett lenni. Így,hogy oda tudjak érni reggel 3:30-kor már zuhanyoztam.
Szerencsére már nem csinálom.
Aki gondolja, írja le, mivel foglalkozott/foglalkozik!
Egyes: elképesztő vagy!😀 Mikor fekszel le aludni? Nyáron is már napsütésben alszol?
Kettes: megértelek! El nem tudom képzelni, mekkora szellemi igénybevételt igényel, hogy az ember fáradtan még az utakon is 100 százalékosan ott legyen!
Mikor még 2018-ban húsüzemben dolgoztam néhány hónapot, a délelőttös műszakok reggel 6-kor kezdődtek. Ez önmagában még nem lenne olyan vészes, viszont másik városból jártam be, szóval addigra még be kellett utaznom oda a céges busszal (körülbelül fél óra volt az út).
Szóval az emlékeim szerint 03:30-kor szólt ilyenkor először az ébresztő, és néhány szundi után 4-kor kászálódtam ki az ágyból, 5-kor pedig már a buszmegállóban álltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!