Hány órakor keltél a legkorábban a munkahelyed miatt? Hogyan bírtad megszokni valamennyire?
Legkorábban 4.45 - kor keltem még a legelső munkahelyemen. Borzasztó volt! Akkor voltam 21 éves. Mindig utáltam a korán kelést! Egyszerűen nem tudom teljesen megszokni!
Igaz, nem vagyok korán fekvő típus. Este is megvan a magam foglalkozása. Képtelen lennék már nyolckor - vagy kilenckor lefeküdni aludni.
Most is raktárban dolgozom 29 évesen. A sofőrökkel szoktam beszélni ki mikor kel. Nekik már gyakran hatkor indulniuk kell a telephelyről! Nem ritka az sem, hogy 7 - re már például Nyíregyházán kell lennie, úgy, hogy ő budapesti és a telephely is ott van! Mondta, hogy háromkor kel!
Igaz, a teherautó sofőrök többnyire már legkésőbb 2 óra felé végeznek.
A legnehezebb a GLS futároknak, mert ők már 6 - kor bent vannak a telephelyen, hogy összekészítsék az árut, amit 7 órától kiszállítanak. Ráadásul, ők délután fél négyig minimum nyomják a melót! Ünnepek tájékán gyakran ötig - hatig is! Nekik az átlag napi cím 110 - 130 cím még nyáron is! Kemény lehet! Nem csoda, hogy 5 év alatt már vagy a 6. új futár viszi tőlünk az árut, mert nem csinálják 1 - 2 évnél tovább...
Egy nemzetközi kamionos barátom viszonylag könnyen alkalmazkodott annak idején a korán keléshez. Nyáron is lehúzta a redőnyt este nyolckor, mert reggel négykor kelt.
Igaz, ma már nem nemzetközizik és el is költözött otthonról a menyasszonyához, de kamionozott vagy 6 évig.
Egyébként, jelenleg 5.40 - kor kelek. Átlagosan 6 - 6 és fél órát alszom. Ez sem sok, de a napi munkavégzéshez elég. Ha itthon vagyok hétvégén, úgyis bepótolom az alvásmennyiséget.
3:50 fele kelek pár hónapja már.
Nem igazán sikerül megszokni, sőt ahogy halad az idő egyre nehezebb inkább. Hasam is mindig rossz meg fáj, ha ilyen korán kell kelnem.
Cserébe viszont haza fele még nnics brutális dugó, emberi időben itthon van az ember.
Viszont a korán lefekvés a legrosszabb. 20:30-21:00 fele már aludni kéne, de sokszor nem igazán megy.
6-14 ig dolgozom raktárban.
Télen még valamivel könnyebb 9 körül lefeküdni, de nyáron szinte lehetetlen! Amikor még meleg van, süt a nap fél 9 - kor és 9 - kor is világos van!
Ráadásul, még meleg is van olyankor! De, mit lehet tenni, ha 3 - 4 - kor kel az ember...?
Valaki írta itt a fél kettőt! Akkor már 6 - kor le kell feküdni aludni nyáron is a tűző napsütésben? Borzalmas lehet!
Én vagyok a hajnal kettes.”
Nem, mivel a minden napi teendők illetve hogy aktív életet élek nem engedték meg hogy olyankor lefeküdjek. Mikor ezt a munkát végeztem akkor hozzá kellett szoknom hogy hétköznapokon sokszor csak maximum 4-5 óra alvás van. Annyival ki lehetett küszöbölni hogy amikor nem én voltam a sofőr vidékre akkor még egy két órát átlagosan tudtam “aludni” a céges autóban. Bár azt inkább csak szempihentetésnek mondanám. Sajnos ez ilyen, de az élet sok embernek ilyen. Mivel a munka időből nem lehetett faragni, és az elvégezendő napi teendők száma fix, így az alvásból kellett. (Illetve lehetett)
5-kor kellett kelnem, hogy 7:30-ra beérjek.
Nem tudok megszokni semmiféle 7 előtti kelést. Konkrétan 20-30 perc, mire fel tudok ébredni hatvan ébresztő után. Majd kikelek az ágyból valamikor és még 1,5 órán át kegyetlen erősen álmos vagyok, mikroalvásaim vannak pl fogmosás közben.
Metioninhoz hasonlóan nekem is a 7:30 az, ami már tűrhető.
Éjfélkor kelni... Te jó ég! Én akkor szoktam lefeküdni sokszor...😅
Bizony, sok szakmában muszáj embertelenül korán kelni, mert a fejlődő világ - , az egyre növekvő igények megkövetelik!
Valakiknek az ilyen munkákat is kell csinálnia, hiszen ezek nélkül a foglalkozások nélkül nem létezne a civilizáció!
Gondoljatok bele, hogy pékségek nélkül is tönkremenne a kereskedelem!
Azért, jó, amikor bemegyünk reggel 7 - kor a pékségbe és még forró a kakaós csiga!🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!