Sok dagadt ember, miért takarózik mindig betegséggel?
30
A mindennapos húsfogyasztással VAN baj. Akkor is, HA nem hízlal. Normál BMI-vel is lehet ezerféle egészségügyi problémája az embernek.
32 Mármint napi szintű húsfogyasztással nincs baj, ha kiegyensúlyozottan étkezik valaki.Egyébként persze, normál BMI-vel is lehet valakinek eü problémája, ennek viszont nincs köze a húshoz.
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a BMI az egy elavult rendszer.Főleg, ha azt nézem, hogy a BMI szerint ami még a normális súly legfelső határa lenne nálam, akkor már olyan kövér lennék, mint a disznó.Ez másokra is igaz egyébként.
33
Én például kifejezetten normál kinézetű, sőt, vékony voltam a BMI felső határának közelében. Az alsó határánál is voltam, ott alaktalan, csúnyán vékony, magamnak abszolút nem tetszettem de mások is mondták, hogy hízhatnék illetve kicsit aggódtak.
És igenis hetente 1-2-szer elég lenne húst enni, beszélj erről egy orvossal vagy dietetikussal. Én már megtettem.
34 Szerintem csak te láttad magad akkor vékonynak, mások lehet nem úgy gondolták.Mindenesetre akiket én láttam eddig a BMI-jük felső határán, szerintem mind kövérek kicsit, és ez látszik is.Persze az nem baj, ha ők így jól érzik magukat, csak nekem más a véleményem.
Továbbá nekem nagyon egészséges súlyom van és én magam is az vagyok.Gondolom nem sértődsz meg rajta, ha nem veszem komolyan egy olyan ember tanácsait, aki súlyproblémákkal küzd.Lehet nem neked kéne tanácsot adni így másoknak.
Azért takaróznak vele, mert piszkosul nehéz elfogadni és belátni (meg is értem egyébként), hogy nekik ezt dobta a gép és rohadtul irigyek az olyan emberekre, mint pl én, aki annyi zabál, hogy már a fülén jön ki és mégsem hízik semmit, a nagyon gyors anyagcsere miatt. A kövéreknek pedig 98%-ban lassú az anyagcseréjük, ezért híznak meg. Igen, ez egy balszerencsés állapot, elfogadni nagyon nehéz, pláne, hogy nem tehet róla és mások sem tehetnek arról, ha nem híznak.
Továbbá a felelősségvállalás sem megy, de én prédikálás helyett bevallom, hogy igen, sokszor nekem sem. Valóban könnyebb takarózni valamivel, mint egy nagyon rossz dologgal szembenézni.
Szóval szerintem a kövérség olyan, mint a szépség. Vagy megadott a jó külső vagy nem. Lehet rajta javítani, alakítgatni, le lehet fogyni, de aki hízásra hajlamos, az legkésőbb idősebb korára úgyis újra elengedi magát és dagadt lesz, mint az állat.
36
A BMI felső határa környékén levő ember semmiképpen sem kövér (kinézetre). Az emberek egy része normál kinézetűnek fogja látni, a másik része kicsit túlsúlyosnak/vastagnak. A kövérhez - legalábbis nálam - kell az, hogy "gurulósabb" alkat legyen.
A nálam 20 kg-mal több legjobb barátnőmre se mondanám, hogy dagi, valamennyire van hasa, "vaskos", de szerencsére nem dagi.
57 kiló vagyok 162 centihez, köszönöm, nem mondanám magam súlyproblémákkal küzdő embernek. Nem adtam senkinek tanácsot. Én viszont voltam dietetikusnál és belgyógyász is adott tanácsokat.
----
Egyébként van egy 30-as srác ismerősöm, kövérnek még őt se mondanám, de bőven lenne hova fogynia, 20 kilót is leadhatna.
Brutálisan sokat sportol, bicajjal jár majdnem mindenhova, emellett kondi, futás, néha úszás.
Őt rengetegszer látom különböző péksütiket, fehérlisztes dolgokat enni. Tényleg nagyon sokszor, sokat.
Szóba került ez sokszor, önkritikája is van és sportot szerető ember lévén is előkerül a téma.
Szerinte a szénhidrát kell a szervezetnek, kell a sport miatt és szerinte lehet valami baja, azért ekkora.
A helyében a fehér kenyeret lecserélném rozskenyérre, a többi pékterméket elhagynám, helyette ennék mondjuk magvakat. És pajzsmirigy-vizsgálat.
Viszont a másik az, hogy neki ez a diéta-hibája. Odafigyel fehérjére, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszik, sok folyadékot iszik. Rengeteget sportol, mint írtam.
A fehérlisztes dolgok túltolásán kívül más semmi kifejezett hiba.
Nekem tavaszig a napi 4-5-szöri csokifogyasztás volt a hibám. Mellette heti szinten halak, csak csirkemell, napi többször zöldség, szinte csak víz ivása, sport.
Alapvetően azért élünk, hogy élvezzük az életet. Ha nem esszük, amit borzalmasan kívánunk, nem eszünk, amikor éhesek vagyunk, esszük, amit nem kívánunk, akkor... végülis mi is az egésznek az értelme?
Én személyesen egy bizonyos szint után azt mondom, hogy vállalom a több gyógyszert és 10 évvel rövidebb, de sokkal boldogabb életet.
38 Az mindegy már hogy manipulálod a szavakat.Ha azt mondom túlsúlyos, eléggé vaskos, kicsit már kövér, ezek mind ugyanazt jelentik.
Persze, a kövérségnek is vannak fokozatai.De aki kicsit kövér csak(tehát túlsúlyos, duci, vaskos, nevezd ahogy tetszik), az is kövér, attól, hogy csak KICSIT kövér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!