Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok dagadt ember, miért...

Sok dagadt ember, miért takarózik mindig betegséggel?

Figyelt kérdés
Nem vagyok előítéletes, ezt szeretném leszögezni. Viszont mostanában egyre több a kövér ember, és egyszerűen nem értem, miért jó ez nekik, vagy ha nem jó, miért nem tesznek ellene? Én elhiszem, hogy vannak betegségek, ami miatt valaki túlsúlyos, de erősen kétlem, hogy annyi sokan lennének, csak ezzel takaróznak. De miért nem vallják be, hogy szeretnek zabálni, és kész? Talán még önmaguknak sem vallják be, pedig lehetne rajta változtatni. Nem kell éhezni, meg minden nap az edzőterembe járni, elég lenne tudatosabban táplálkozni, kevesebbet enni, hetente kétszer tornászni. Ez olyan marha nehéz? Jobb zsírdisznónak lenni, mint tenni kicsit az egészségért, jobb kinézetért?

2021. dec. 3. 09:32
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
70%

Elnézést, ha valakit megsértek a válaszommal, de...

Azt ne mondja már senki, hogy az elhízottaknak jó elhízottnak lenni.Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne egy rakás eü. problémájuk és nem nyavajognának egyfolytában amiatt, hogy milyen hátrányai vannak a kövérségüknek.Erre nem az a megoldás, hogy a szenvedő, panaszkodó, rinyáló elhízottaknak azt hazudják, hogy ez teljesen redben van.

Akiket nem zavar, azoknak senki nem is mondja el a véleményét.Azoknak mondanak véleményt, akik sajnáltatják magukat a súlyuk miatt és közben mentegetik magukat, pedig ez 18 éves kor után a saját felelősségük.

Ráadásként elmondanám, hogy soha nem találkoztam még olyan elhízott emberrel, aki jól érzi magát a bőrében.

2021. dec. 3. 10:33
 12/58 anonim ***** válasza:
27%

11

De nem érted meg, hogy rohadtul semmi közöd hozzá? Mi a fszom vagy te, Terézanya? Én nem vagyok túlsúlyos, de van pár dolog, amivel kapcsolatban ha valaki basztat, örülhet, ha kifogást (sokkal inkább indoklást) kap, mert ha tovább turkál ott, ahol nem kellene, úgy el lesz küldve a szakadt qrva anyjába, hogy elgondolkodik végre a saját életén. Ha valaki, én aztán be tudok szurkálni bárkinek megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy miért él egy olyan semmirekellő, retek szánalmas életet és miért akkora hülye segg, hogy alapvető dolgokat nem tud rendesen csinálni, úgyhogy szerintem jobb, ha senki nem húzza ki a gyufát. Mielőtt el találok kezdeni a tanulmányaiban, a munkájában, a rutinjában, a magánéletében vagy a szexualitásában turkálni, aztán akkor lehet nyekeregni, mikor rájön, hogy bizony van ott elég szar.

2021. dec. 3. 10:48
 13/58 anonim ***** válasza:
27%

Ja hát erről jóval többet lehet írni. Nagyon kisarkítjátok.

Komoly túlsúllyal éltem 20 évvel ezelőtt váltottam. Szenvedésnek lehetne leírni a mai napig, épp most is. Mikor éreztem jól magam és ugye hogy megérte?

Fizikailag most érzem jól magam. Megérte? Igen.

Akkor most minden szuper? Nem.

Szenvedésnek lehetne leírni napról napra. Olyan mennyiségű lemondással jár és nem csak étkezésben, hogy a legtöbben nem tudnák elfogadni.

Nekem is 10 évig tartott mire be tudtam tartani mindent.

Kicsit odafigyelek az étkezésre és kis sport akkor minden frankó lesz? Ez arra sem elég hogy szinten tartsa egy elhízott ember lefogyás után a súlyát. Ettől ugyanis hízni fog. Ez nem létezik. Már pedig de. Ez a probléma. Ezért nem megy sokaknak, mert lefogy oké. Kicsit lazít hogy na nem kell annyira sokat edzeni, és hopp hopp már is hízik. Úgy hogy nem is zabál. Vergődik a hullámzásban, aztán lelkileg kimerül.

Dietetikusok, dokik, meg szakembörök nyomják a zsírmentes kalóriaszámlálós baromságot. Amivel le lehet fogyni de súlyt megtartani eszetlenül nehéz. Normál anyagcserével ami manapság a gyors azzal megy. Kövéreknek 99% -ban meg lassú és egészen máshogy hasznosul a rengeteg tápanyag. És nincs 2 egyforma ember. Sehol nem mondják el hogyan lehet megtartani a súlyt úgy hogy képes legyen lelkileg is tartani. Folyamatosan vacakul érezve magát nem fog menni senkinek.

Itt következik a másik gond, sok embernek valóban az evés az egyetlen örömforrása. Depresszió nagyhatalom vagyunk.

2021. dec. 3. 10:49
 14/58 anonim ***** válasza:
27%

#11 Apró kiegészítés hogy nem választják.

Nincs egy katalógus születés előtt hogy igen én kövér akarok lenni.

Legtöbben már az anyatejtől is híznak nem csak normál mértékben.

Nézd meg a kövér szülőknek nincs vékony gyerekük. Viszont a vékonyaknak lehet kövér. Akkor most mi van?

Van mikor felnőttként hízik el valaki az megint más.

Te azt hiszed hogy a kövérek rosszul érzik magukat reggeltől estig?

Fizikailag zavarja őket és ennyi. Egyébként jól érzik magukat. Mert hogy búval baxot kövér ember nincs.

13 voltam :)

2021. dec. 3. 10:58
 15/58 anonim ***** válasza:
77%

Higgyadj már le, vagy vegyél be a nyugtató. Már a 2. válaszolóba állsz be idegbeteg módjára. Ember, a kérdező feltett a kérdést, és erre kért választ. Leírtuk, hogy a kérdésével kapcsolatban nekünk mi a véleményünk, mert ezt kérte. És te jössz, beleállsz kéretlenül a másikba, lököd itt a dumádat, miközben, ki kérdezett téged? Megkért valaki is, hogy köss bele a másikba?

Mi van, fáj, hogy másnak nem az a véleménye, mint neked?

Senki nem írta az, hogy az utcán leszólít vadidegen kövér embereket, vagy a környezetében kezd el direkt hittérítést végezni, hogy miért vagy kövér..stb.

Én se szólítok le senkit, senkinek nem vágom bele a képébe, hogy de kövér vagy, fogyjál már le, mert az egészségeddel játszol...stb.

Viszont itt, mivel ez egy fórum, feltettek egy kérdést és tudtommal, mindenki leírhatja azt, ami a feltett kérdéssel kapcsolatos véleménye.

Ajánlom, hogy keress fel egy pszichológust, vagy fogj hozzá sportolni, mivel a sport jól levezeti a feszültséget és benned, rengeteg a feszültség.

[link]

2021. dec. 3. 10:59
 16/58 anonim ***** válasza:
82%

"Nézd meg a kövér szülőknek nincs vékony gyerekük. Viszont a vékonyaknak lehet kövér. Akkor most mi van?"

Mert a kövér szülő ugyanazt a mintát adja át a szerencsétlen gyerekének, mint amit ő képvisel. Ugyanazt a minősíthetetlen kaját teszi elé, nem fogja beiratni sportolni, veszi neki kg számra a nasikat, liter számra a kólát..stb.

Ritka az a vékony szülő, akinek kövér gyereke van. Leginkább az a jellemző, ahol a szülőn van több kg zsírfelesleg, ott nagy valószínűséggel a gyerek is olyan lesz, hacsak, jobb esetben, nem tanul a szülei hibájából és felismeri, hogy az nem járható út.

2021. dec. 3. 11:02
 17/58 anonim ***** válasza:
76%
12 Ne legyél ilyen primitív.Úgy tűnik nem sikerült felfognod, ezért leírom még egyszer.Azoknak mondanak az emberek véleményt, akik KÉRIK AZ EMBEREK VÉLEMÉNYÉT, de közben nem is akarnak fogyni, csak sajnáltatják magukat a kövérségük miatt.
2021. dec. 3. 11:03
 18/58 anonim ***** válasza:
84%

mivel szinte minden kövér betegséggel takarózik, utánanéztem régen, és azt találtam, hogy a kövérek 2-3%-ának van olyan betegség, amit MEGNEHEZÍTI, hogy lefogyjon.

az első pár válaszoló leírt pár okot, ezekhez hozzátenném, hogy Magyarországon szinte mindem másban is azt tapasztaltom, hogy a többség kifogásokat keres, mellébeszél, ahogy hogy elkezdene valamit.

leírom az egyik ismerősöm példáját (teljesen tipikus példa):

bár aggódom érte, nem szoktam piszkálni a súlya miatt. 50 éves férfi 30 kg súlyfelesleggel, egyre komolyabb egészségi panaszokkal.

először eljátszotta, hogy nem eszik sokat:

amikro elutaztunk vhova, 2 óránként péksüteményt evett, kólát ivott, miután ettünk vmi kalóriadús kaját du, már 23 órával utána rendelni akarta a következő kebab tálat.

időnkánt felhozza, hogy fogyni kéne, azt elpoénkodja az egészet, és zabál tovább.

a kolléganőm dettó. túlsúlyos 40 évesen, és múltkor tanácsot kért tőlem, mivel glutén- és tejérzékeny vagyok és sportos.

2 napig raktok össze, mit kéne ennie, azóta eltelt pár hónap, és ugyanolyan rosszul eszik.

Azóta kiderült, h dietetikusa is van, de az ő tanácsait sem tartja.

nem akarom túlragozni, lehet itt jönni genetikával, kevés idővel + mindenféle kifogással, de nekem az a tapasztalatom, hogy a többsége egyszerűen akaratgyenge, lusta, igénytelen.

nem akarok durván fogalmazni nagyon, de nekem felfoghatatlan, hogy 30-40 kg súlyfelesleggel komoly egészségi panaszokkal vki még mindig képtelen betartani egy diétát.

2021. dec. 3. 11:26
 19/58 anonim ***** válasza:
7%

#15 Ha nem bírod elolvasni és értelmezni amit írtam akkor hogyan tudsz válaszolni?

Fejben kezdődik a változás. Aham. Tehát az anyatejtől elhízó csecsemők rosszul gondolkodnak. Mesél még valami faxságot :)

Tizedét nem tudnád betartani amit nekem kell. Tizedét se. Nem most nem holnap, soha. Hogy tartsam a súlyomat és a kondimat.

Tudod fejben dől el. Kezdjük egy egyszerű tréninggel. Nó alkohol, mostantól soha egy csepp sem. Nem szülinapra sem. Nem mondom szilveszterkor sem. Nem nem nem nem mehetsz sörözni a haverokkal. Mondom nem. Fejben dől el tudod. Ez csak egy apróság A legegyszerűbbek közül.

Nekem megy. Évek óta egy csepp sem. Tudod fejben dől el.

#16 Tehát a pár hónapos csecsemő rossz szokásokat vett fel aki még csak anyatejet iszik. Mesél már még kérlek. Szeretem hallgatni. Föld lapos. Gyíkemberek, EÜ megöl minket, kemtrél... Kólát csecsemő mikor iszik kólát baszki?

Vékony szülőknél ritka a kövér gyerek? Aham. Nézz körbe Oviban, és iskolában. Gyerekek fele gurul. Szülők 80% meg nem.

Le akarja szűkíteni mindenki arra hogy kólát isznak meg cipset zabál mindenki és ennyi. Nem ezt teszik akkor problem solved. Majd betolod magad mellett a fiókot amiben a kóla és a chips mellett ott figyel a csoki is...

Most meg akarjátok érteni, vagy csak a kifogást keresitek hogy miért ne értsétek meg hogyan működik? Persze tudom magyar hozzáállás. Kifiogás keresésé nemzeti sport. ösmerjük.

Csak akkor mire a kérdés? Erősen kötekedő agresszív a hangulat.

Most mindjárt jön hogy találtál egy szót kiragadod és máshova illeszted és ezen lovagolsz. Ami az értelmező kézi szótárban a kötekedés címszónál található. De de ezt így hívják. Ennek ez a neve.

Átmentem a dolgon és nap mint nap küzdök érte hogy legyek elhízva. Egy tömény szenvedés napról napra. Nincs olyan hogy na vége megérkeztél és akkor most úgy élek mint az itt problémázók. Abból hízás lesz.

2021. dec. 3. 11:31
 20/58 anonim ***** válasza:
46%

#18 "ezekhez hozzátenném, hogy Magyarországon szinte mindem másban is azt tapasztaltom, hogy a többség kifogásokat keres, mellébeszé"

Példának tudnám felhozni a hozzászólásodat ami kifogás keresés, mellébeszélés és kötekedés egyvelege...

2021. dec. 3. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!