Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok dagadt ember, miért...

Sok dagadt ember, miért takarózik mindig betegséggel?

Figyelt kérdés
Nem vagyok előítéletes, ezt szeretném leszögezni. Viszont mostanában egyre több a kövér ember, és egyszerűen nem értem, miért jó ez nekik, vagy ha nem jó, miért nem tesznek ellene? Én elhiszem, hogy vannak betegségek, ami miatt valaki túlsúlyos, de erősen kétlem, hogy annyi sokan lennének, csak ezzel takaróznak. De miért nem vallják be, hogy szeretnek zabálni, és kész? Talán még önmaguknak sem vallják be, pedig lehetne rajta változtatni. Nem kell éhezni, meg minden nap az edzőterembe járni, elég lenne tudatosabban táplálkozni, kevesebbet enni, hetente kétszer tornászni. Ez olyan marha nehéz? Jobb zsírdisznónak lenni, mint tenni kicsit az egészségért, jobb kinézetért?

2021. dec. 3. 09:32
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
82%

Olyan sötét vagy, mint az éjszaka.

Ha végig olvastad volna, amit abban a kommentben írtam, volt egy link, és az pedig pontosan az volt, hogy a változás fejben dől el.

Felőlem te szenvedhetsz, a te dolgod. Tudod, a legegyszerűbb NEM ELHÍZNI! Minek híztál meg?

Nem iszom se alkoholt, se energiaitalt, se kávét, cigit ki se próbáltam..

Tehát, bocsika, nekem ne gyere azzal, hogy nincs alkohol. :D

Addig, amíg fejben nem teszed rendbe a dolgokat tovább fogsz szenvedni, de erről csak te tehetsz, nem én.

"Tizedét nem tudnád betartani amit nekem kell. Tizedét se. Nem most nem holnap, soha. Hogy tartsam a súlyomat és a kondimat."

Hát, azt kétlem. :D Én, aki világ életemben tartottam a súlyomat, mivel mindig is hiú voltam és vagyok is az alakomra, soha el nem híztam, szerinted nem tudnék tartani pár újabb tippet? :D Jaj, ne röhögtess már... :D

Nem te sz.rtad a spanyol viaszt, ne állítsd be magad mártírnak..

Le tudnál úszni 2 km-t egyszerre? Le tudnál futni 10 km-t egyszerre megállás nélkül? Én ezeket simán megcsinálom.

Egy gyereket kb. másfél éves koráig szoptat az anyja. Utána szilárd táplálékot ad neki. Egy 10 éves gyereket nem a Mekibe kell vinni vasárnapi ebédre, hanem otthon kéne neki főzni.

Ja, vagy neked csak csecsemőből áll a gyerek fogalma? Úristen, ember, te egyre ostobább vagy. Gyerek tudod az 5 és 10 éves is, aki nem anyatejet eszik, hanem pl. rántott húst, mekis kaját, zöldséget, gyümölcsöt..stb.

Komoly agyi problémáid vannak, mondom, keress fel egy pszichológust, rád férne.

2021. dec. 3. 11:42
 22/58 anonim ***** válasza:
94%

19

Az anyatejtől mindenki normál mértékben hízik, ha annyit kap, amennyit kell.

Manapság azért van sok vékony szülőnek is dagadt gyereke, mert túl jólétben vannak tartva a kölykök.El vannak kényeztetve, válogatás nélkül zabálnak és nem mozognak, hanem fetrengenek a mese előtt.

Fogd fel, hogy aki annyit eszik, amennyire szüksége van a szervezetének, normális, mozgásban gazdag életmódja van, az SOHA nem lesz elhízott.Az elhízottság alatt persze nem 5 kg zsírt értek, mielőtt ebbe is beleokoskodsz.

Az elhízottak közül 10-ből 9 azérr elhízott, mert lusta és túl sokat zabál.Remélem most már érted.

2021. dec. 3. 11:42
 23/58 anonim ***** válasza:
95%

20:

a másik válaszoló igaza van, le kéne higgadnod, és befejezni a kötekedést.a kérdezőnek válaszolunk, senkit nem érdekel a vergődésed.

2021. dec. 3. 11:44
 24/58 anonim ***** válasza:
0%

"Ha végig olvastad volna, amit abban a kommentben írtam"

Tekintetbe véve hogy egyetlen egyszer se olvastad el, az enyémet soha egyetlen egyszer, de egyből felhánytorgatod másnak.

Tehát egyetlen egyszer sem olvastad el úgy válaszoltál, tekintve hogy kerülted a konkrét részleteket amiket kifejtettem.

Gondoltam meg akarod érteni ezért gondoltam segítek.

De már látom csak kötekedni jöttél :)

Mivel nem a megértés a célod. Szándékosan kerülted azokat a pontokat amiket írtam, szándékosan félreértetted.

Még annyi idő se telt el hol elolvasd de jött a lepontozás...

Önámítás, önhittség, nagyképűség... stb

Osszad az eszet ami nincs attól jobb lesz.

Segítek se nem fogod megérteni a kötekedéstől, se nem fogsz segíteni.

Paraszt stílusod miatt nem ment a példában szereplő embereknél ha az valóság volt és szintén nem mese.

Paraszt, kötekedő és erőszakos stílus nem segítő szándékról tanúskodik...

Magyarázkodhatsz a lényegen ez semmit sem fog változtatni.

További jó kötekedést, ebben valóban jó vagy. :D

Másban valószínűleg kevésbé.

2021. dec. 3. 12:00
 25/58 anonim ***** válasza:
100%

Ez az utolsó kommentem hozzád.

"Tekintetbe véve hogy egyetlen egyszer se olvastad el, az enyémet soha egyetlen egyszer, de egyből felhánytorgatod másnak."

Jé, tényleg? Akkor honnan idéztem az előbbieket, hogy pl. írtad, hogy nem inni alkoholt, vagy soha nem tudnám tartani azt a diétát, amit te tartasz, vagy hogy belekötöttél abba a másik válaszolóba, meg az anyatejes dolgot..stb. ezeket biztos csak magamtól találtam ki és nem olvastam el, amit írtál. Biztosan, te jobban tudod. Komolyan, az ilyen agyatlanok miért vannak szabadlábon?

Folyamatosan idézgetek a szövegedből, de mostani állításod szerint egyszer se olvastam el, amit írtál..😒😕

Full logikus...

Aham, szóval máris én vagyok a paraszt, de te nyugodtan beleállhatsz a másikba, te ezért nem vagy paraszt. Mi van, ennyire fáj, ha tükröt tartanak eléd?

Te vagy az a tipikus ember, aki mártírnak adja ki magát, mindenki h..lyre rajta kívül, de ő a szent és sérthetetlen, ha valaki ugyanúgy viselkedik vele, mint ahogy ő viselkedik másokkal, akkor máris még neki állj feljebb.

Itt egyedül csak te kötözködtél másokkal és amint veled is ugyanezt csinálták, még te sértődsz meg, mint egy 5 éves kisgyerek.

Élj tovább szenvedésben, mást úgysem érdemelsz, ha ilyen mentalitással folytatod az életedet.

2021. dec. 3. 12:40
 26/58 anonim ***** válasza:
68%

Hát én úgy kezdtem, hogy szerettem enni, és ezt elmondtam bárkinek.

Csak annyira szerettem enni, annyira elhíztam, hogy inzulinrezisztens lettem. Ami miatt tényleg qrva nehéz volt a fogyás.

Mellesleg... ez egy függőség, akármennyire is szemet forgattató. Nem lesz mindenki alkoholista, aki alkoholt fogyaszt, nem lesz mindenki szerencsejáték függő, aki vesz néha kaparós sorsjegyet, és nem fog mindenki elhízni, aki szeret enni.

2021. dec. 3. 22:58
 27/58 anonim ***** válasza:
70%
A nehezen súlyát tartó illetőnek a "mentális egészség" kategóriában kellene lenni. Nem bántásból, de az ő problémáját nem a dietetikus kell megoldja, hanem egy pszichológus.
2021. dec. 3. 23:58
 28/58 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy nem vagy előítéletes, eléggé rosszhiszeműen bírálsz olyan embereket valamiért, amelyeknek sorsához alapból semmi közöd. Egyéb iránt pedig a fogyasztói társadalmi szemlélet vetülete, hogy az emberek gyakorlatilag mindenhez hozzá tudnak jutni, amit a szemük szájuk megkíván és a digitális technika egyre inkább felgyorsuló hódítása is arra sarkallja az embereket, hogy lehetőleg semmiért ne kelljen egyetlen lépést se megtenniük, ha meg tudják fizetni a kényelmet. Ettől még mindig nem lesz közöd ehhez!
2021. dec. 4. 11:49
 29/58 anonim ***** válasza:
16%

Legelőször: mi közöd hozzá? Miért zavar téged?

Utána. Elég gyakori pedig az autoimmun pajzsmirigyprobléma. Igen, kezelhető gyógyszeresen, de... (Engem (még) nem érint, nem tudom, mennyire nehéz vele, de tuti nehezebb, mint jól működő pajzsmiriggyel.) Elég gyakori egy rakás más hormonprobléma is.

Ezen kívül.

Igen, van, aki a kalóriaszufficit miatt hízik. (Huh, remélem jól írtam a szót. :D )

Egyébként egy bizonyos mozgásmennyiség felett már biztos segít a sport, de heti 3-5 óra kardio + izom edzésektől nem. Én heti 5 óra sportolás mellett is vígan tartottam a 26-os BMI-met sok édesség miatt. Egyébként kcal-t figyelve is az jön ki, hogy a kajálásra kell odafigyelni. A sport maradjon meg annak, hogy jó nyugtató, jó stresszoldó, segíti a jó alvást, erősíti az izmokat (például a gerinc környéki tartóizmokat), erősíti, karbantartja a szívet, segít a tüdőnek, jó csontritkulás ellen. A fogyás talán teljes egészében a kaján múlik (nálam teljes egészében azon múlt és most a súlytartás is).

Egyébként nehéz egészségesen étkezni.

Én most reflux és koleszterin miatt elvileg diétát tartok.

Namost. Bemegy az ember egy pékségbe, minden termék fehér lisztes. Rendelne az ember főtt ételt vagy venne kajáldában. Köretek: krumpli, rizs, tészta variációi. Édesburgonya ritkán van, barnarizs, bulgur, esetleg köleg, hajdina jóformán sehol. Még párolt zöldség sincs mindenhol. Sok helyen minden rántott. Én például elvileg nem ehetnék most rántott dolgokat, egyébként azok is fehér lisztesek és pl én nem is vagyok oda értük. A kaját millió más módon el lehet készíteni. Roston sült csirkemell (egyik kedvencem, alig van pár helyen), csirkemell tejszínnel, csirkemell gombapörkölttel, tejszínnel, csirkemell tepsiben sütve...

Húsmentes étel meg pláne kevés szokott lenni a különböző helyeken és sok helyen fix, hogy ezek tényleg rántott ételek. Pedig: lencsepörkölt, tojáspörkölt, gombapörkölt, gomba egyéb módon elkészítve, tofu gombával, tofu zöldségekkel, csőben sült karfiol.

Sima roston sült halat zöldségkörettel szinte lehetetlenség rendelni.

A legtöbb ember a fehérlisztes dolgokra, mindennapi húsfogyaszásra, kevés zöldségre, kevés gyümölcsre van rászokva.

A tészta, nokedli, fehér lisztes péksüti kvázi csak cukorsokk a szervezetnek és lényegében semmi mást nem ad neki.

2021. dec. 4. 12:12
 30/58 anonim ***** válasza:
26%
29 Azt remélem tudod, hogy a hústól még nem hízott meg soha, senki.A hússal önmagában nincs semmi baj, sőt.Az összes többivel van a baj.
2021. dec. 4. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!