Hogy tudsz kilépni a komfortzónádból?
Én pl. igent mondok olyan lehetőségekre, programokra, amit kicsit megijesztenek vagy elbizonytalanítanak. Próbálok nem sokat agyalni rajtuk, hanem max 5 másodperces gondolkodás után rávágni az igent.
Utána már ciki visszalépni meg s-gget csinálni a számból.
Egy jobb állásért és a későbbi előrelépés lehetőségéért, most kell megragadnom az alkalmat, a lehetőséget. Ezért próbálok megnyílni az emberek felé, elég annyi, hogy már nem csak köszönök a kollégáimnak, ha nem meg is kérdezem hogy vannak. Ha új kollégával találkozom megkérdezem hogy van, hogy érzi itt magát. Próbálok minden napra, egyre több ilyet megtenni. Nekem ez nagy szorongással jár, általában egy ilyen kérdést megelőzi a saját magam győzködése, volt már, hogy emiatt elveszítettem az alkalmat.
Már ha nem tetszik valami pl boltban, üzletben, akkor megkérdezem, hogy ez mért így vagy úgy van. Tisztelet tudóan, udvariasan, de már igyekszem a saját igényeimet is érvényesíteni, nem csak elnyomni mások által. Ez még nehezebb.
Most én is igent mondtam egy olyan lehetőségre amit eddig soha nem csináltam. Vadidegen társaságba fogok eljárni tornázni. Ez talán még izgibb. De ez több dolog miatt is jó, a sport és a kilépés a komfortzónából egyaránt növeli az önbizalmat és még barátságok is alakulhatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!